دامداران واکسیناسیون دامها علیه بیماری آنتروتوکسمی را جدی بگیرند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار، در این خصوص بیان داشت: آنتروتوکسمی از بیماریهایی است که در حیوانات علفخوار مشاهده میشود. این بیماری در اثر تکثیر بیش از اندازه باکتری کلستریدیوم پرفرنجنس در معده گوسفندان، ایجاد میشود.
دکتر برات الله زیدآبادی، در خصوص نحوه ابتلای گوسفندان به آنتروتوکسمی، افزود: کلستریدیوم پرفرنجنس، به صورت طبیعی معمولا در خاک و دستگاه گوارش گوسفندان وجود دارد. پرخوری گوسفندان، تغییر جیره غذایی و استفاده بیش از اندازه از غلات، موجب کندی حرکات دستگاه گوارش و در نتیجه عدم دفع باکتریهای ایجاد شده میشود.
او گفت:هر چه تعداد بیشتری از این باکتری در سیستم گوارش گوسفند باقی بماند، باعث تولید سم بیشتر و ابتلا به آنتروتوکسمی میشود.
زیدآبادی، افزود: از علایم این بیماری میتوان به؛ بی اشتهایی، بی حالی، خمیازه کشیدن اشاره داشت. عقب ماندن از گله، تعادل نداشتن در راه رفتن، سایش دندانها به هم، ترشح بزاق و در موارد نزدیک به مرگ نفخ در شکم، اشاره کرد.
رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار، در خصوص ارتباط بیماری با سن دام، هم گفت: این بیماری ارتباط مستقیمی با سن گوسفندان دارد اگر برهها به این بیماری مبتلا شوند، خیلی زود تلف میشوند.
او افزود:دوره بیماری در برهها معمولا کمتر از ۱۲ ساعت است اما گوسفندان بالغ مقاومت بیشتری دارند و حداقل تا ۲۴ ساعت در مقابل بیماری دوام میآورند.
وی، گفت: از آسانترین و مهمترین راههای پیشگیری از بیماری انتروتوکسمی، واکسیناسیون دامها است.
زید ابادی گفت:جلوگیری از پرخوری دام، تغییر آهسته و ملایم جیره غذایی، دفن کامل، بهداشتی و صحیح لاشه تلف شده (پوشاندن روی لاشه با آهک) از جمله راههای دیگر پیشگیری از بیماری است.