شاید بتوان حدیث «سلسله الذهب» را ازنظرمحکم بودن کنار حدیث غدیر گذاشت و این حدیث، توحید را به ولایت اهل بیت (ع) پیوند میزند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، کارشناس مذهبی در خصوص معنای ظاهری و باطنی حدیث سلسله الذهب، گفت: حدیث «سلسلهالذهب» حدیث قدسی منقول از امام رضا (ع) در باب توحید و شروط آن است. امام رضا (ع) این حدیث را هنگام عبور از نیشابور به طرف مرو بیان کردند.
حسین ابراهیمی افزود: راویان این حدیث همگی امامان معصوماند تا به پیامبر (ص) و سرانجام به خداوند میرسد.
او گفت: به همین دلیل این حدیث را «سلسلهالذهب» به معنای «زنجیره زرین» توصیف کردهاند. طبق برخی گزارشها همزمان با نقل حدیث، بیش از ۲۰ هزار نفر آن را مکتوب کردند.
این کارشناس مذهبی افزود: در معارف دینی و شیعی، احادیث زیادی از ائمه اطهار (ع) به دست ما رسیده که برخی از آنها از جهات مختلف به قدری ناب، محکم و درخشان بودند که به تنهایی معروف شدند. یکی از آن احادیث گرانبها و درخشان که با یک کتاب برابری میکند و معنای نهفته زیادی دارد به حدیث «سلسله الذهب» معروف است.
وی گفت: امام رضا (ع) این کلام نورانی را از این باب روایت میکنند که معارف گهرباری را در باب توحید که در اولین و مهمترین اصل از اصول دینی ماست در این حدیث بیان میشود که از این باب به آن «سلسله الذهب» به معنای زنجیره زرین میگویند.
وی افزود: این میراث گهربار و ارزشمند در میان اهل بیت (ع) نقل شده تا به دست اهل نیشابور برسد و به دور امام رضا (ع) نیز حلقه زنند.
او گفت: همچنین این حدیث توحید را به ولایت اهل بیت (ع) پیوند میزند که امام رضا (ع) میفرمایند «کلمة لا اله الا الله حصنی؛ و آن وادی ایمنی است که من او را برای بندگانم حصن قرار دادم (فمن دخل حصنی امن من عذابی) اگر کسی ورود به این حصن کند از عذاب من در امان است، امنیت از عقوبت و رنجها فقط برای عدهای است که قدم به وادی توحید میگذارند».