نوشیدن مایعات کافی و پرهیز از تردد غیرضروری به خارج منزل برای پیشگیری از گرمازدگی توصیه می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، عضو هیات علمی گروه بیماریهای داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برای پیشگیری از گرمازدگی در ایام تابستان، بهتر است افراد از تردد غیر ضروری به خارج منزل خودداری کنندت و مصرف کافی مایعات را مد نظر داشته باشند.
دکتر سحر روان شاد با بیان اینکه گرمازدگی یکی از مهمترین بیماریها در فصل گرم سال است افزود: در حالت طبیعی بدن به کمک مکانیزمهایی مانند تعریق میتواند، تا حدودی افزایش دما را که ناشی از افزایش دمای محیط است، کنترل کند، اما در صورتی که دمای محیط از یک میزان معینی افزایش یابد، این مکانیسم قادر به کنترل دمای بدن نخواهد بود؛ لذا با این افزایش دمای بدن فرد اصطلاحا دچار گرمازدگی میشود.
وی افزود: به دنبال پدیدهی گرمازدگی، معمولا بدن تا حدود ۴۰ درجه سانتیگراد و ظرف مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه میتواند افزایش دما داشته باشد و در صورت رسیدگی نکردن اورژانسی به بیمار، فرد در معرض عوارض غیر قابل درمان و حتی مرگ قرار خواهد گرفت.
دکتر روان شاد با اشاره به علائم اولیه گرمازدگی در افراد گفت: فردی که دچار گرمازدگی شده ممکن است، نشانههایی مثل کاهش حجم ادرار، بی قراری، تهوع، سرگیجه و سردرد داشته باشد، همچنین در مواردی، علائم کاهش سطح هوشیاری، تشنج، پوست شدیدا داغ و خشک نیز در فرد گرمازده مشاهده خواهد شد.
وی گفت: نوزادان و کودکان، سالمندان و افراد ناتوان، بیماران مبتلا به فشار خون بالا و نیز کسانی که در محیطهای گرم فعالیت دارند، در معرض خطر ابتلا به گرمازدگی در فصل تابستان قرار دارند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص پیشگیری از گرمازدگی و عوارض تهدید کننده ناشی از آن نیز افزود: پرهیز از رفت و آمدهای غیر ضروری در محیط خارج منزل طی روزهای گرم، خنک نگهداشتن محیط نگهداری سالمندان و کودکان و مصرف کافی مایعات در طول روزهای گرم به مردم توصیه میشود، همچنین افرادی که خود، به تنهایی قادر به مصرف مایعات نیستند، مایعات کافی توسط اطرافیان به آنها خورانده شود.