امام جمعه چهاربرج گفت: رئیس جمهور، خادم جمهور بوده و اسلام خدمت به خلق را خیلی سفارش کرده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، حجت الاسلام جلالی در خطبه های نماز جمعه این هفته چهاربرج با اشاره به انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری، اظهار کرد: حضور در انتخابات و مشارکت حداکثری یک وظیفه و ضرورت است و همه باید در پای صندوق های رای حاضر شوند.
امام جمعه چهاربرج با اشاره به اینکه برخی از افراد در پای صندوق های رای حاضر نمی شوند، گفت:یکی از دلایل عدم شرکت این افراد در انتخابات؛ ناآگاهی است چرا که برخی نمیدانند تأمین بخش قابل توجهی از حقوق خود با مشارکت در امور سیاسی از جمله انتخابات حاصل میشود.
وی مسألهنبودنِ انتخابات برای برخی افراد را از دیگر دلایل عدم مشارکت برشمرد و افزود: برخی افراد به شدت ثروتمند و مرفه یا بالعکس افرادی که آنقدر درگیر مسائل معیشت و زندگیاند که دیگر مشارکت سیاسی و شرکت در انتخابات برای آنها مسأله نیست و از سوی دیگر موانع سختافزاری؛ مانند نداشتن شناسنامه و کارت هویت، کهولت سن، بیماریها، مسافرتها، کمبود شعبههای اخذ رأی و صفوف طولانی رأیگیری نیز می تواند از دلایل عدم شرکت در انتخابات باشد.
جلالی با بیان اینکه برخی افراد نارقابتی دیدن انتخابات را عنوان می کنند، تصریح کرد: این افراد در بین نامزدهای معرفی شده، برای خود و حزب و جناح مطلوب خود، گزینه و حق انتخاب نمییابند و از حضور در پای صندوقهای رأی صرف نظر میکنند.
امام جمعه چهاربرج به برخی دیگر از بهانه های این افراد اشاره و تصریح کرد: این افراد اعتماد نداشتن به ساختار انتخابات و سلامت برگزاری آن را بهانهای برای حضور نیافتن خود عنوان کرده و از سوی دیگر برخی مدعیاند هرکس انتخاب شود نخواهد توانست کاری از پیش ببرد و بر مشکلات و موانع موجود فائق آید.
وی با اشاره به اینکه رفتار این قشر بهمعنای مخالفت با نظام سیاسی نیست، بلکه صرفاً نسبت به مشکلات معیشتی اعتراض دارند، اظهار کرد: عنادورزی را می توان دیگر دلیل عدم مشارکت برخی افراد برشمرد که حریم انتخابات بهدلیل مخالفت با نظام سیاسی، در جهت کاستن از مشروعیت آن است.
جلالی به راهبردهای افزایش مشارکت اشاره کرد و گفت: آگاهسازی، انگیزهسازی، اعتمادسازی، رضایتمندسازی و هموارسازی از جمله راهکارهای افزایش مشارکت است که باید مدنظر قرار گیرد.
امام جمعه چهاربرج در ادامه با بیان اینکه رئیس جمهور، خادم جمهور است، تصریح کرد: «سَیدُ القَومِ خادِمُهم» که این بیان ، پندارهای غلط درباره قدرت و ریاست را در هم میشکند و ماهیتی متفاوت از آن ارائه میدهد که در فرهنگ اسلامی از آن به «خدمت» تعبیر میشود.
وی با اشاره به اینکه خدمت، تعابیر مختلفی دارد، گفت: هر کس ممکن است چیزی را خدمت بداند و ما دیدگاهی داریم، فکری داریم، مکتبی داریم که اساس این نظام، بر آن بنا شده و آن، مکتب اسلام است و خدمت، یعنی آنکه در این راه حرکت کنیم که این راه، خودش متضمن خدمت به مردم است.
جلالی با تاکید بر اینکه مسأله اصلی را رئیس جمهور باید در هر لحظه به یادش باشد، اظهار کرد: در منطق اسلامى، قدرت و عزت و آبرو و خوشنامى و امکانات، فقط و فقط براى خدمت به مردم و حرکتدادن خود و جامعه و کشور در راه نظام مقدس اسلامى و رسیدن به آرمانهاى بلندى است که انسانها نیازمند آن هستند.