بیش از ۲ میلیون و ۴۸۷ هزار نفر در استان مازندران، واجد شرایط رای دادن در انتخابات ریاست جمهوری هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، رئیس ستاد انتخابات مازندران گفت: ۲ میلیون و ۴۸۷ هزار و ۲۴۴ نفر از جمعیت مازندران در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری واجد شرایط رای دادن هستند که انتظار میرود باتوجه به تعطیلات تابستان و حضور مسافران و گردشگران در استان این تعداد بیشتر نیز شود.
قاسم عزیززاده گرجی افزود: ۵۹ حوزه انتخابیه در استان در ۲۲ شهرستان و ۳۷ بخشداری مسئول برگزاری این دوره از انتخابات هستند.
وی تصریح کرد: تبلیغات نامزدهای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در ساعت ۰۸:۰۰ صبح روز پنجشنبه مورخ ۰۷/۰۴/۱۴۰۳ به پایان رسید و هرگونه فعالیت تبلیغاتی پس از آن ممنوع میباشد؛ لذا از کلیه نامزدها، احزاب، گروههای سیاسی، هواداران و عموم مردم عزیز تقاضا میشود پس از پایان مهلت زمان تبلیغات، از انجام هرگونه فعالیت تبلیغی له یا علیه نامزدها پرهیز نموده و در روز اخذ رای نیز از به همراه داشتن هرگونه اقلام یا نماد تبلیغاتی (نظیر: عکس، بروشور و...) خودداری نمایند.
وی شناسنامه یا کارت ملی را مدارک هویتی مورد نیاز برای رای دادن در این دوره از انتخابات بیان کرد و گفت: مدارک هویتی رای دهندگان پس از رای دادن، مُهر نمیشوند.
رئیس ستاد انتخابات استان، تعداد شعب اخذ رای در استان مازندران را ۳ هزار و ۲۲۸ شعبه اعلام کرد و گفت: از این تعداد یک هزار و ۴۵۹ شعبه شهری، یک هزار و ۷۶۹ شعبه روستایی، ۲هزار و ۵۴۳ شعبه ثابت و ۶۸۵ شعبه نیز سیار هستند.
به گفته عزیززاده گرجی همه متولدین ۸ تیرماه سال ۱۳۸۵ و قبل از آن میتوانند در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شرکت کنند و رای بدهند.
بر اساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن در سال۱۳۹۵، جمعیت استان مازندران ۳ میلیون و ۲۸۳ هزار و ۵۷۷ نفر است.
رییس ستاد انتخابات مازندران گفت: به علت حضور مسافران در استان ۱۵ درصد بیشتر از جمعیت واجد شرایط رای تعرفه برای شعب رای آماده شد.
عزیززاده گرجی با بیان اینکه فصل الخطاب در همه امور قانون است، گفت: تاکنون دو جلسه با نماینده کاندیداها برگزار شده است و هماهنگیهای لازم با نمایندگان نامزدها انجام شده و همچنین با فرمانداریها جلساتی برای هرچه بهتر اجرا شدن انتخابات برگزار کردیم.
او افزود: در جلسه وبیناری که با فرماندارها داشتیم، آخرین وضعیت هر شهرستان را مورد بررسی قرار دادیم و جاهایی که موانع احتمالی هم وجود داشت هم رفع و رجوع شد.
سرپرست معاونت سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری مازندران تصریح کرد: دستگاههای احراز هویت مستقر شده، تعرفهها توزیع شده و فرماندارها در حال پیکربندی دستگاههای احراز هویت هستند.
عزیززاده گرجی گفت: هر یک از نامزدها میتوانند نماینده خود را در شعب اخذ رای مستقر کنند.
وی افزود: در لحظه تجمیع و شمارش آرا نماینده نامزدها میتوانند در فرمانداریها مستقر شوند و با توحه به اینکه نظارت بر اجرای انتخابات هم از سوی هیات نظارت استان و هم از طریق بازرسی صورت میگیرد آنها هم حضور داشته باشند.
رییس ستاد انتخابات مازندران تصریح کرد: از سوی ستاد انتخابات هم مجموعهای از فعالان مردمی که سالهای گذشته در انتخابات نقش داشتند یا در دستگاههای اداری بودند و بازنشسته شدند، انتخاب شدند و قرار است در هر یک از شهرستانها حداقل ۲ نفر تا ۶ نفر حضور پیدا کنند و روند انتخابات را زیر نظر بگیرند و گزارش را به ستاد انتخابات ارائه کنند.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه ستاد انتخابات کشور تمامی تمهیدات لازم را انجام داده است تاکید کرد: برای برگزاری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در سراسر ایران و ۳۴۴ نقطه از جهان آمادگی کامل داریم.
اسلامی با بیان اینکه در این انتخابات با توجه به محدودیتهایی که در قانون انتخابات ریاست جمهوری وجود دارد، رای گیری تنها با تعرفههای کاغذی انجام خواهد شد گفت: در این دوره، احراز هویت به روال گذشته الکترونیکی خواهد بود.
وی در خصوص حضور صدا و سیما در شعب اخذ رای گفت: همانند انتخابات مجلس، صداوسیما میتواند در برخی شعب اخذ رای بدون خدشه دار شدن مشخصه مخفی بودن رای افراد حضور داشته باشد.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور در تشریح فرآیند رای گیری در روز هشتم تیرماه نیز گفت: صورت جلسه شعب، تمامی فرایندها را ثبت خواهند کرد؛ بطوری که صندوق شعب باید حتما با حضور مسئولان بست بخورد و پلمپ شود و شماره بستها مکتوب شود.
وی افزود: دادهها در سامانه دستگاه احراز هویت قرار میگیرد و سپس به سامانه جامع مستقر در فرمانداری منتقل میشود. این دادهها با نظارت هیئت نظارت انطباق داده میشود و پس از تایید فرمانداری به سمت وزارت کشور سرازیر میشوند. این فرایند تجمیع در سامانه جامع انتخابات قابل مشاهده است. این سامانه مجموع تجمیعهای متعددی است که از فرمانداریها صادر میشود.
اسلامی با اعلام اینکه بیش از ۸۰۰ هزار نفر از قشرهای مختلف مردم در سراسر کشور در برگزاری این انتخابات فعالیت خواهند داشت گفت: عوامل اجرایی شعب انتخابات نهایی شده است و همه این همکاران آموزش لازم را دیده اند.
وی در خصوص تعداد شعب در سراسر کشور گفت: تعداد کل شعب ۵۸۶۴۰ است که از این تعداد، ۳۴۵۲۲ شهری، ۲۴۱۱۸ روستایی، ۴۳۴۲۵ ثابت و ۱۵۲۱۵ شعبه سیار میباشند.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور در خصوص تفاوت انتخابات ریاست جمهوری با مجلس شورای اسلامی نیز گفت: در انتخابات مجلس، اکثریت مطلق آرای صحیح ملاک بود، اما در انتخابات ریاست جمهوری اکثریت مطلق کل آرای ماخوذه ملاک است.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور در پاسخ به سوالی در خصوص احتمال کشیده شدن انتخابات به دور دوم نیز گفت: اگر انتخابات به مرحله دوم بکشد تاریخ آن ۱۵ تیرماه ۱۴۰۳ خواهد بود و متولدین قبل از ۱۵/۴/۱۳۸۵ میتوانند در آن انتخابات شرکت کنند.
چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از ساعت ۸ صبح روز جمعه ۸ تیرماه ۱۴۰۳ همزمان با سراسر کشور در استان مازندران آغاز میشود و به مدت ۱۰ ساعت ادامه خواهد داست و در صورت نیاز، وزارت کشور زمان رای گیری را تمدید میکند.