رفع موانع ساخت لاستیکسازی خرم آباد در دولت سیزدهم
استاندار لرستان گفت: اقدامات اساسی برای کارخانه لاستیک سازی خرم آباد طی سالهای اخیر صورت گرفته و هم اکنون ۲۵ درصد سالنهای این واحد در حال ساخت است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، استاندار لرستان روز چهارشنبه در بازدید از شهرک صنعتی شماره سه خرم آباد افزود: این واحد در خرم آباد به عنوان بزرگترین کارخانه لاستیک سازی کشور محسوب میشود.
ابوطالب شفقت تصریح کرد: اصل کار در سالهای اخیر شروع شده و به مرحلهای رسیده که هم اکنون ۲۵ درصد سالنها در حال ساخت است و طبق برنامه تنظیم شد ۲۰ هزار میلیارد ریال به همراه ۱۷۰ میلیون یورو ارز بری فاز اصلی این طرح میباشد.
وی با اشاره به عاملیت بانک ملی و صنعت و معدن برای پرداخت تسهیلات طرح ادامه داد: یکی از سهامداران این طرح ایدرو (سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران) است که تقسیم کار برای مالک طرح و مسئولان اداری در راستای تأمین منابع انجام شد و امید میرود در صورت عدم خلل برای تأمین منابع، بخشی از این طرح تا دهه فجر سال آینده به بهره برداری برسد.
استاندار لرستان همچنین گفت: فعالیت شرکت شهرکهای صنعتی لرستان و کارهایی که طی سه سال گذشته در رابطه با توسعه صنعت انجام داده، قابل توجه است.
شفقت ادامه داد: با وجود شرایط جغرافیایی لرستان و محدودیتهای تأمین زمین، اما طی این مدت ۲۰۰ هکتار به وسعت شهرکهای صنعتی لرستان افزوده شده و جایگاه این شرکت در استانهای کشور چهار رتبه ارتقاء یافته است.
وی تصریح کرد: همچنین این شرکت، واحدهای کوچک با مساحت زیر ۱۰۰ متر را احداث کرده است و به فعالان صنعتی اجاره میدهد که این امر در رونق تولید و اشتغال جوانان مؤثر است.
به گفته رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان یکی از طرحهای مصوب سفر دولت یازدهم به استان درسال ۱۳۹۳ طرح احداث کارخانه لاستیک سبک و سنگین با ظرفیت ۵۰ هزار تن در سال در شهرستان خرم آباد بود.
بهمن جعفری افزود: عملیات اجرایی این طرح سال ۱۳۹۵ در محل شهرک صنعتی شماره سه خرم آباد در زمینی به مساحت ۶۰ هکتار با مشارکت ۸۱ درصدی بخش خصوصی و ۱۹ درصدی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با خرید زمین از شرکت شهرکهای صنعتی استان آغاز شد.
وی اظهار داشت: بخش زیادی از اراضی در اختیار، تسطیح و خاکبرداری گردید و اقدامات و پیگیریهایی جهت تأمین ماشین آلات و تجهیزات اروپایی به عمل آمد که متاسفانه به دلیل محدودیتهای ناشی از تحریمهای ظالمانه کماکان عملیاتی نگردیده است.
جعفری تصریح کرد: پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم، اجرای این طرح در اولویت برنامههای اقتصادی استان قرار گرفت و جلسات متعددی در سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) جهت ورود جدی این سازمان و هزینه نمودن سهم آورده برگزار و در نهایت منابع مورد نیاز سهم سازمان در بودجه این شرکت در سال ۱۴۰۲ مصوب شد.
وی افزود: از طرفی با پیگیریهای انجام شده در جریان سفر رئیس جمهور شهید به استان، تسهیلات ۱۷۰ میلیون دلاری توسط بانک ملی جهت اجرای کامل طرح و یکهزار و ۷۸۰ میلیارد ریال جهت اجرای فاز اول با ظرفیت ۶۰۰هزار حلقه توسط بانک مصوب شد.
وی گفت: اکنون بررسیهای کارشناسی در بانک عامل و تأمین وثائق مورد نیاز به بانک انجام شده و در شرف عقد قرارداد است و از طرفی ۱۲ هزار متر مربع سالن در حال اجرا و اسکلت بخش اعظم آن نصب شده است.
جعفری با بیان اینکه پوشش سقف به مساحت پنج هزار و ۶۰۰ متر مربع درحال اجرا میباشد گفت: سال گذشته و سال جاری بالغ بر یکهزار میلیارد ریال جهت اقدامات فوق هزینه شده و به محض پرداخت منابع ریالی توسط بانک صنعت و معدن سفارش خرید ماشین آلات فاز یک انجام خواهد شد.