پنجمین مناظره انتخاباتی تلویزیونی نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در حال برگزاری است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، پنجمین مناظره انتخاباتی نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با حضور آقایان مسعود پزشکیان، مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی و محمدباقر قالیباف از شبکههای یک، شبکه خبر، جامجم، سلامت با رابط ناشنوایان، سامانه تلوبیون و رادیو ایران در حال پخش است.
پورمحمدی: هوش مصنوعی و دولت الکترونیک میتواند پاسخگوی اینها باشد، دولت الکترونیک دولتی است که بدون این دنگ و فنگهایی که ما برای آن درست کردیم، یک ظاهری را بزک کردیم، متاسفانه نه گزارش گیری میکنیم، نه شفافیت دارد، نه مردم تکلیف شان را میدانند آیا در کامپیوتر بروند؟ توسط سامانه بروند یا باز کاغذ بفرستند؟
دوره پرونده زیر بغلشان باشد دوره واسطه بفرستند، یک زیرمیزی هم ناچار بشوند بدهند بعد هم میگویند دولت الکترونیک، معلوم است با این نظام اداری ره به جایی نخواهیم برد، من به کارمندان، مدیران احترام میگذارم، بسیاری از آنها مومن هستند، متعهد هستند، وفادار هستند، سختکوش هستند، این وظیفه مدیر عالی کشور است.
دولت الکترونیک دولتها را کوچک و کم هزینه با بهره وری بالا کرده است
ساختار نظام اداری را اصلاح بکند، دنیا هم تجربههای بسیار بسیار خوبی جلوی ما قرار داده، ببینید این داشبوردهای الکترونیک به راحتی در اختیار مردم و در خانه هایشان با هزینه کم، حالا یک عده میگویند آقای پورمحمدی شما با این حرفها که میزنید کلی شغلها را از دست مردم میگیرید، اداره، این واسطهها، دلالان، نامه نویسها، منشیها، رفت و آمدها، مردم نیاز نیست دردسرهای این چنینی تحمل کنند برای یک کار اداری کوچک یک روز، دو روز، روزها دنبال آن آخر هم حل نشود واسطه و زیرمیزی، بسیاری از این افرادی که در این دفاتر حتی خدمات غیرخدمات میتوانند مشاور باشند.
دنیا این را حل کرده، مشاور اداری، مشاور حقوقی، مشاور قضایی، مشاورهای در حوزههای مختلفی که کار راه اندازند و یک تماس راحت الکترونیک میخواهد با هزینه بسیار کم، کل خسارتهای مردم را کم و راحت میکنند میگویند این جور نامه بنویس و وارد آن سامانه بشو، این هزینه کم را حواست باشد، پس بدانیم یکی از مشکلات اصلی کشور نظام اداری است و ما با نگاه نو، نگاهی که در دنیا تجربه شده، خودش را ثابت کرده، دولتها را کوچک و کم هزینه با بهره وری بالا کرده، از این تجربه استفاده کنیم که بنده در تمام دورهها بزرگترین طرح سامانه اطلاعات داخل و خارج کشور را در وزارت اطلاعات ۲۵ سال پیش تجربه کردیم جزئیات آن را نمیتوانم بگویم و در تمام دورههای وزارتخانهها و دستگاههایی که بودم در بالاترین سطح این را زیر بار بردم و مدعی هستم، مجری شاخص دولت الکترونیک در کشورم انشاالله در آینده در خدمت مردم عزیز خواهم بود.
مجری: آقای قالیباف بفرمایید:
قالیباف: من ادامه بحثم را خدمت ملت عزیزمان عرض میکنم، قالیباف برای همه شما شناخته شده است، من اهل کار هستم، نه اهل تنش و نه اهل دعوا و ستیز، ولی همه عمرم را و جوانی ام را برای زندگی و دین مردمم جنگیدم. منتها این جا دعواها و بحثها با آن جنگیدنها با هم متفاوت است.
تنشها هیچ ثمری ندارد و گشایشی ایجاد نمیکند
این دعواها هیچ فایدهای ندارد، نه مشکل مسکن را حل میکند، نه مشکل تحریم را حل میکند و نه مشکل گرانی خودرو را، نه تورم را، نه بیکاری را، نه امنیت را، اینها را باید توجه کنیم، نه صدای آن روستایی مظلوم را در دوردست، نه کشاورزی که با زحمت تولید میکند ولی از فروش نهایی کمتر از ۳۰ درصد به دست میآورد و نمیتواند حداقل زندگی خودش را تامین کند، نه کارمند و کارگری که در حوزه حقوق ثابت و تورم ۴۰ درصد، نه مشکل سربازی که البته ما تلاش کردیم حقوق سربازان را تا حدودی حل کنیم، این دعواها و این جنگهای سیاسی و این تنشها، هیچ فایدهای ندارد.
من هیچ وقت در مسئولیتم بعد از دوران دفاع مقدس هرگز وارد این بازیها و این ستیزهای بیهوده نشدم و اصلا هم قبول نداشتم آنها را، ما در جنگ بزرگ شدیم، کار جنگ کردیم برای حفظ وطن، کار جنگ کردیم برای امنیت خانوادهها و هرگز تنش و دعوا و جنگ نمیکنیم که در دل مردم مان را خالی کنیم، که دل مردممان را بشکنیم هرگز قالیباف چنین کاری را نخواهد کرد. این دعواها هیچ ثمری ندارد.
این تنشها هیچ ثمری ندارد، هیچ گشایشی ایجاد نمیکند جز این که مردم ما را ناامید میکند، به خدا دعواهای سال ۸۸ در مناظرهها برای زندگی مردم نبود، دعواهای سال ۹۲ در مناظرهها برای زندگی مردم نبود، این را مردم ما دیدند و لمس کردند و بعد فراموش کردند همه که آن روزها چه حرفهایی را زدند، الان هم من نگران این هستم که این اتفاق دومرتبه تکرار نشود که انشاالله نخواهد شد، من به پشتوانه عملکرد و برنامهای که دارم طرحهای اجرایی را دارم در طول این مناظرات اینها را روی میز گذاشتم و اعلام کردم و برای تحقق اینها میجنگم و خوشحالم امروز این حرف را از برادر عزیزم آقای خسروی شنیدم که گفتند دوستان این جا اگر میخواهند بگویم زمان بندی هم بدهند، مردم عزیز ایران، شهروندان ما در تهران که در اوج آگاهی هستند این قدر ما رفتار بد کردیم که این که بفهمند یک پروژه چه زمانی شروع شودو چه زمانی تمام شود که از حقوق اولیه شان بود تا قبل از بنده در شهرداری چنین رسمی نبود، چنین حقی نداشتند.
خدا را شکر میکنم مفتخرم که امروز صدا و سیمای جمهوری اسلامی میگوید که باید زمان بندی بدهید، من تمام این ۵ اولویت را که گفتم سنت من بوده، فرهنگ کاری بنده بوده، به عنوان خدمتگزار شما حتما همه را زمان بندی میدهم و زندگی و عمر شما را تلف نخواهم کرد که در دنیا و آخرت مدیون شما باشم. این که برای زندگی و معیشت مردم چه کار میخواهیم بکنیم؟ بدون شک تلاش میکنیم بدون هیچ جدل سیاسی، من میخواهم یک خدمتگزار باشم.
میخواهم یک مدیر قوی و ارشد قوه مجریه باشم، نمیخواهم یک سخنران باشم، از هر تنشی دوری میکنم، من روزی که رفتم در نیروی انتظامی همه یادتان است، نیروی انتظامی با همه درگیر بود، از مردم تا بقیه، اولین کاری که کردم او را از تنش و جنگ با مردم و با مجموعهها بیرون کردم، بیرون آوردم، در کمترین زمان ممکن شد نیروی مورد اعتماد مردم، من در شهرداری تهران در حین این که خدمت مردم بودم با سه دولتی کار کردم که هر سه با من مخالف سیاسی بودند، مخالف کاری بودند، ولی هرگز تنش درست نکردم به مردم خدمت کردم، شهر را پیش بردم.
شوراهای شهری که واقعا کار کردند اصولگرا و اصلاح طلب،. هیچ تنشی نگذاشتم پیش بیاید تا امورات مردم را پیش بردم، اینها وظیفه ما است، ما اگر پشت میز ریاست جمهوری نشستیم و مسئولیت گرفتیم با جدل سیاسی و عافیت طلبی و بعد بهانه جویی کار مردم را تلف نکنیم.
زندگی جوانها را تلف نکنیم، این وظیفه ما است، همین کار را در مجلس کردم، در مجلس قانونهای به زمین مانده، الان قانون تجارت چندین سال است که در چند مجلس باقی مانده بهرحال نهایی شد بانک مرکزی نهایی شد، کسب و کار نهایی شد، قانون برنامه نهایی شد، آنها هم سلایق مختلف بود شما دیدید چه تنشهایی در شروع مجلس بود، ولی آرامش را حاکم کردم، پیش بردم، امروز هم به شما عرض میکنم با آرامش این طرح و برنامه را اجرا میکنم و متعهدم در زمان بندی به شما با فضل الهی تحویل بدهم.
مجری: آقای پزشکیان بفرمایید:
پزشکیان: من آن چیزی را که گفتم به آن معتقدم، نمیدانم برادر عزیزمان آقای قاضی زاده چرا هی گیر میدهد میخواهد ما را وارد یک جریانی بکند که همان اختلافها است، بالاخره برادر عزیزمان قبلا هم میگفت سه روزه بورس را حل میکند و از جانبازان یک تلفن بکنند که اگر از وضعیت راضی اند حتما درست است، اما میخواهم این را بگویم نمیخواهم وارد قصه بشوم، مشکل ما نبود راه حل نیست.
اول باید به کارشناسان اعتماد کنیم
ما کلی راه حل داریم، مردم نگاه کنند، شما که الان حرف من را میشنوید، در آن گذشتهای که تا حالا آمده، چون قرار بود یک میلیون مسکن ساخته شود، یک میلیون شغل درست شود و تورم پایین بیاید و این چیزهایی که میگفتیم همه چیز را هم میخواهیم درست کنیم، چرا درست نشد؟
به نظر من اگر ما همان حرف اول را برمی گردم، روز روز حضرت علی (ع) است میفرمایند که: هیچ هلاکتی، هیچ مشکلی در حضور متقی در جامعه ایجاد نمیشود، اگر مشکل وجود دارد بروید مشکل خودتان را حل کنید، در خانهها قایم شوید به سر و کول همدیگر بزنید ولی اگر در میدان هستید باید مشکل حل شود ما نتوانستیم مشکل را حل کنیم این یک واقعیت است، حالا هم میگوییم یک روزه حل میکنیم امکان ندارد، غیرممکن است، وعدهای بدهیم و فردا. قانون و برنامه داریم، قرار نیست هر کس برنامه بیاورد.
اگر قانون و برنامهای که دولت رئیسی نوشته میپذیریم، پس یک قانون دیگر نوشتن آن برای چیست؟ اگر آن قانون را میخواهید اجرا کنید؟ این حرفها چیست که میزنید؟ من تصور نمیکنم این برادر ما اقای قاضی زاده تا آخر در انتخابات بماند فکر میکنم، حالا انشاالله میماند و من اشتباه میکنم، واقعیت قضیه این است، ما آن جایی که با هم باید مشترک بشویم سیاستهای کلی نظام است و قانون برنامه که همین مجلس نوشته مصوب کرده، همان دولت نوشته مصوب کرده، حالا یکسری از حرف هایش خیال پردازانه است آن را میشود اصلاح کرد ولی اگر قرار است کاری بکنیم همان که روی میز است و قانون شده باید اجرا کنیم، حالا یکی بگوید من مدیرترم، مشکل فرد نیست.
مردم عزیز شما در تمام ادارات و شهرداریها و بنگاهها نگاه کنید، آدمهایی که جایگزین شدند کارشناستر، عالمتر، ماهر ترند؟ حق با این هاست اجازه بدهید آنها ادامه پیدا کنند، ولی این که ما این حرفها را میزنیم و یک عده آدمهای خودمان را میآوریم سر کار میگذاریم که نه تجربه دارد، نه علم دارد و نه کارشناس است، بعد کی بود؟ کی بود؟ من نبودم، همه تقصیرها برای گذشته است، حق با شماست.
این آدمهایی که جدیدا آمدند تقصیر کیست؟ این مشکلاتی که در ادارات و تورم و گوشت و نان و مسکن وجود دارد مقصر کیست؟ حتما اینها را هم آمریکا کرده. ما میتوانیم مشکل مان را حل کنیم.
اول باید اعتماد به کارشناسان بکنیم، الان مرتب میگوییم این بد است او بد است. کارشناس تجربه دارد علم دارد و سابقه دارد و تعهدی در قبال آن مسئولیت، من بارها گفتم حضرت علی در همان خطبه ۱۶ خود که به حکومت میرسد میفرماید: گردنش را در مقابل حرف هایش گرو میگذارد، واقعا بیاییم بگوییم آقا ما اگر اینها را کردیم یکی بیاید ما را محاکمه کند، چقدر میخواهیم از این وعدهها؟ ۴۰ سال است داریم این حرفها را میگوییم، چرا اجرا نمیشود؟
برای این که در واقعیت اولا در داخل همان چیزی که بنده گفتم با هم دعوای سیاسی داریم، قانون میثاق مشترک ما است سیاستهای کلی مقام معظم رهبری میثاق مشترک ما است، باید آدمهایی که ادعا میکنند آن قانون را اجرا کنند، مشکلات فرهنگی مگر زایده این دولتها است، فرهنگ را صدا و سیما، روحانیت، مسجد و کسانی که ادعای مذهب دارند ایجاد میکنند.
زندگی من معلوم است، رفتار من با مردم معلوم است، دفاع من از مردم معلوم است، این که مثلا حالا تصور این که بنده با تمام وجود، با تمام وجود به این مردم عشق میورزم، در زندگی ام، در رفتارم، در طبابتم، یعنی این را مردم که میگویم میفهمند، یک چیزی دربیاورند بگویند این جوری نبوده، این که ما متهم کنیم همدیگر را که ره به جایی نمیبرد.
بیایید دست از اختلافات برداریم، اول انسجام است، اختلاف یعنی لبه آتش، اختلاف یعنی نابودی کشور، معلوم است تورم مشکل است، معلوم است داریم این انرژی را پرت میکنیم، ۱۰۰-۱۶۰ میلیارد دلار میگوید ماپرت انرژی داریم این راه حل دارد دست به دست هم این مشکل را حل کنیم.
مجری: به پایان مرحله اول رسیدیم.
مجری: در مرحله دوم مناظره امروز قرار داریم که آخرین مرحله خواهد بود از مراحل دوگانه و سپس فرصت جمعبندی نامزدهای گرامی که فرصت ۶ دقیقهای در اختیارشان قرار خواهد گرفت.
پیش از اینکه مرحله دوم را آغاز کنیم اجازه بدهید زمانهای استفاده شده هر یک از نامزدها را در یک گزارش زمانبندی با هم ببینیم. بر این اساس آقای قاضیزاده هاشمی مجموعاً در مرحله اول ۱۱ دقیقه و ۵ ثانیه صحبت کردند، آقای زاکانی ۱۰ دقیقه و ۳۸ ثانیه، آقای جلیلی ۱۰ دقیقه و ۲۳ ثانیه، آقای پورمحمدی ۱۰ دقیقه و ۵۴ ثانیه، آقای قالیباف ۱۱ دقیقه و ۳ ثانیه و آقای پزشکیان ۱۰ دقیقه و ۶ ثانیه صحبت کردند که زمانهای اضافه از ۱۰ دقیقه جمع خواهد خورد و از زمان ۶ دقیقه جمعبندی در آخر کسر میشود.
مرحله دوم را آغاز میکنیم با حضور نامزدهای محترم و امیدوارم مباحث مطرح شده در این بخش هم مورد استفاده شما قرار بگیرد.
در بخش دوم مناظره امروز مهمترین انتظارات مردم از رئیس دولت چهاردهم مطابق نظرسنجی سازمان صدا و سیما ارائه خواهد شد.
بر اساس نظرسنجیهای انجام شده موضوعاتی که اعلام میشود به ترتیب ۵ اولویت و انتظار اصلی مردم از رئیس جمهور آینده است:
مشکلات اقتصادی،
افزایش رفاه و آسایش عمومی،
رفع معضل بیکاری،
مبارزه با فساد
و بهبود روابط با کشورها،
مابقی انتظارات مردم از رئیس جمهور آینده هم در تصویر در حال نمایش است.
در این بخش از مناظره نامزدهای محترم به این پرسش خواهند داد که با توجه به انتظارات بیان شده برنامه شما برای این اولویتها چیست و تا چه زمانی به نتیجه خواهد رسید.
آقای قاضی زاده هاشمی شما ۵ دقیقه فرصت برای پاسخ به این پرسش را دارید.
قاضی زاده هاشمی: من در ابتدا عرض کنم در رابطه با زمانبندی برنامهها، چون در برنامههای کارشناسی مختلف پیرامون اینها بحث میشود ما آن جا به زمانبندی اشاره میکنیم به طور مثال دولت خانواده، دولت مردم ۱۰۰ مسئلهای که مردم بر اساس داده کاوی مسائل روزمره مردم در فضای مجازی و نظرسنجیها احصا کرده است با ۱۰۰ راه حل برای یک و نیم سال قول داده به نتیجه برسند. از سایر برنامههایی که ذکر میکنیم از جمله در برنامه مناظره در طی ۴ سال دولت را انشاالله به نتیجه میرسانیم، تعهد ما هم این است که مردم نظارت کنند، رسانهها نظارت کنند، اگر خدای نکرده انجام نشد حتماً بدانید بنده برای دور بعد به شرط حیات ثبت نام نخواهم کرد وقتی نتوانم به قولهایی که دادم عمل کنم.
بزرگ کردن سفره اقتصادمان با مدیریت قوی، مهمترین برنامه ماست
ما در اقتصاد دو کار اصلی داریم که با کمک هم بعد از انتخابات انشاالله پیش خواهیم برد یکی رشد اقتصادی است یعنی بزرگ کردن سفره اقتصادمان با مدیریت قوی، کار و تلاش جمعی، رونق دادن به حوزههای مختلف صنعتی، تجاری، کشاورزی و تولیدی و گردشگری با حمایت سیاست خارجی باز و مقتدری که باز کننده راه اقتصادمان باشد، یکی هم قدرتمند کردن تک تک خانوادههای ایرانی با توزیع درست ثروت و به خصوص منابع مالی که در اختیار دولت است و از طرفی هم مهار تورم در جهت توسعه عدالت اجتماعی و توانمندسازی طبقه محروم جامعه خواهد بود.
در حوزه رشد اقتصادی تعهد ما در برنامه ۸ درصد است آن چیزی که قانون ذکر کرده ۲۰ میلیارد دلار تقریبا سرمایه گذاری میخواهد که این هم باید از طریق جذب سرمایهگذار خارجی و هم با باز کردن دست بخش خصوصی اتفاق بیفتد. قبلاً این را با جزئیات عرض کردم یکی از روشهایی که ما میتوانیم استفاده کنیم در صرفه جویی در منابع انرژیمان و صادرات آن بتوانیم کسب درآمد کنیم اجرای کامل قانون هدفمندی یارانهها است و استفاده از منابع آن به عنوان منابع اهرمی است.
نکته دوم این که محیط اقتصادی را باید قابل پیش بینی کنیم بیثباتی در قوانین، مسائل سیاسی، تورم بالا، شوکهای ارزی اینها کارهایی است که دولت باید انجام بدهد و از مجوزهای رانتی جلوگیری کنیم بالاخره رانت بزرگی به نام ارز ۴۲۰۰ تومانی در دولت گذشته درست شد که معلوم شد آقای جهانگیری در آن نقش داشتند و امروز هم ارز ۲۸۵۰۰ تومانی که مانده این فاصله قیمت یک رانت قیمتی درست میکند که خودش ضد تولید است و فقط صرفاً به نفع وادارات است که مدیریت آن در دولت شهید رئیس آغاز شده به تدریج کالاهایی که به آن تخصیص داده میشود دارد کاسته میشود.
در حالی که تلاش شده قیمت کالاها حفظ بشود در برخی موارد هم تا ۲۰ درصد کاهش پیدا میکرده و خود این کمک میکرده است، چون دولت ارز نداشته در آن دوره مجبور بوده که برود از بازار ارز گران بخرد و بعد ارز را به قیمت ۴۲۰۰ تومان به نهادهها بدهد، چون باز پول نداشته مجبور بوده پول چاپ کند یعنی این تورم ۵۰ درصدی که در آغاز دولت شهید رئیسی شما دیدید یک بخش عمده آن به خاطر چاپ پولی بود که برای خرید ارز استفاده میشد.
سیاست درهای باز را هم باید برای ورود سرمایه ایرانیان خارج از ایران دنبال کنیم ما یک ظرفیت بزرگی را در این پیمانها شروع کردیم کار خیلی خوبی در دولت شروع شده الان ۵۳ میلیارد دلار رکورد صادرات غیر نفتی بعد از انقلاب در دولت شهید رئیسی شکسته شده با صادرات ۵۳ میلیارد دلاری همین اخیراً ما در قراردادی که با اوراسیا بستیم به یک بازار ۸۰۰ میلیارد دلاری وصل شدیم که بدون تعرفه به صورت آزادانه و تمام کالاهای ایرانی را آنها نیاز دارند را ارتباط پیدا کردیم که یک جهش بزرگ باز در صادرات ما انشاالله ایجاد میکند.
ناترازی بودجه باید اصلاح شود
در حوزه مهار تورم عرض کرده بودم قبلاً باید رفع به لحاظ ساختار بودجه باید اصلاح شود، ناترازی بودجه باید اصلاح شود. مبتنی برعملکرد شود و این کارها در دولت شروع شده و ما خودمان در بنیاد شهید شروع کردیم.
باید هزینههای پایدار را به منابع پایدار وصل کنیم نه به منابع ناپایداری که با تغییرات ممکن است تغییر کند، در مورد نظام بانکی یک جدیتی در دولت هست برای از بین بردن با ناترازی بانکها که با قدرت دنبال کرده و به نتیجه میرسانیم، اینها اصلاح نخواهد شد الا با انقلاب در سازوکارهای اداره و حکمرانی کشور به خصوص نظام اداری کشور، استفاده از هوش مصنوعی، موضوع مهم شفافیت و از بین بردن امضاهای طلایی، از بین بردن یک دولت رفاقتی و رانتی که متاسفانه مجوزهای طلایی صادر میکند و امکانات ویژه به افراد میدهد.
مجری: آقای زاکانی بفرمایید.
زاکانی: مردم عزیز هر کار خوبی که اگر انجام بشود، اما در یک ظرف آلوده ریخته شود، آن کار آلوده میشود، مواجه با فساد اقتصادی گام اولی است که بنده برخواهم داشت.
مفسدان اقتصادی را با رای شما از میدان اقتصاد اخراج خواهم کرد
تجربه بیش از دو دهه در مواجه با گردن کلفتها و زمین زدن آنها به لطف و عنایت امام زمان (عج) به پشتوانه شما مردم تجربه بسیار خوبی است.
معمولا مسئولین تعارف میکنند ما این جا دقتی داریم، دقت بر حقوق شما داریم، فرمان هشت مادهای مقام معظم رهبری این میثاق بنده با شما، اگر به لطف خدا به عنایت شما بنده رای بیاورم، بنده بیست سال است که کارت زرد میدهم به مفسدان اقتصادی با رای شما، آنها را از میدان اقتصاد اخراج خواهم کرد، اقتصاد مال شماست، نه مال زالوصفت ها، نه مال آدمهایی که خون شما را میمکند، یک شبه صاحب هزاران میلیارد میشوند و این به دستان شما رقم میخورد اگر انتخاب بشوم این نوکر خدمت را برای شما خواهم کرد.
نکته دوم از امنیت، حقوق و آزادی شما صیانت خواهم کرد، بنده معروف هستم که از حقوق مخالفینم دفاع میکنم و بعضی از دوستان میتوانند به جریان مخالف ما توجه کنند که ببینند که بنده کجا از آنها دستگیری کردم در مقابل ظلمی که ممکن بود به آنها بشود، نمیخواهم ذکر کنم.
فرمان هشت مادهای حضرت امام در دهه شصت میثاق بنده با شما، تمام نکاتی که آن مطالبی که در مورد آزادی میگویند نکتهای نیست که امام از آن به ما فرمود، بسته اشتغال بسیار مهم است، بسته خودرو، خودروی برقی، بنده هر چه میگویم قبلا اجرا کردم، شما در شهر تهران خودروی برقی میبینید و تا عید یک انقلابی در حوزه حمل و نقل عمومی خواهد شد، این خودروی برقی باید برای همه باشد و کاملا صرفه و صلاح دارد و با قیمتی که براساس ماده ۱۲ قدرالسهم دولت داده میشود، بسیار ارزان در میآید.
در حوزه کشاورزی، در حوزه صنعت، در حوزه زیرساختهای اساسی کشور ما در چین دنبال کردیم، ناظر به قطار پرسرعت واگن سازی ما، تفاهم نامه نوشت که بتوانیم داخلی سازی کنیم با تکنولوژی که از آن جا میآید و بتوانیم به سرعت قطار پرسرعت را در کشور جایگزین این جادهها کنیم و سیستم ریلی کشور را تقویت کنیم و انقلابی راه بیفتد.
تبادلات اقتصادی به ویژه با همسایگان خیلی مهم است این بازار بزرگی که وجود دارد، ظرفیت، کیفیت معادن ما بی نظیر است، اما امروز به ثمن بخس مبتنی بر ناکارآمدی و دیوان سالاری، مبتنی بر فساد اقتصادی در دستان یک عده به یغما میرود.
موضوع عدم خام فروشی با تکیه بر دانش بنیانها و ایجاد زمینه گسترش درآمد و امکان برای کل کشور یک فرصت است که نه تحریم پذیرست و نه امکان تحریم پذیری وجود دارد وقتی به انتهای زنجیره میرسید.
موضوع آب و تنش آبی در کشور، دریا محوری و سواحل مکران، اینها در برنامههای کامل ما وجود دارد که بسیار کمک میکند، اساس نخبگان محور این تحولات هستند که زیست بوم نوآوری هست آن را توسعه میدهیم، زیست بوم اندیشه ورزی را هم خواهیم داشت علاوه بر این که مانع از تبعیضها خواهیم شد، در دولت قبل دو تا از وزراء بدون شایستگی هیئت علمی دانشگاه تهران شدند اسنادش این جا وجود دارد، باید جلوی این زیاده خواهی وزراء و امثالهم در گذشته بود که اتفاق افتاد باید گرفت.
زنان ما، دختران ما، جوانان ما، نوجوانان ما اینها محورهای اساسی کار و تلاش کشور هستند، روستاها یک رونق جدی و اساسی خواهند داشت و هر خانه تبدیل به یک کارخانه با یک زیست بوم جدی خواهد شد، ما تولید قدرت و ثروت در خانهها و خانوادهها این را به عنوان یک اصل به رسمیت میشناسیم و به آن کمک خواهیم کرد به لطف الهی.
مجری: آقای جلیلی بفرمایید.
جلیلی: یک نکتهای که مردم خیلی مطرح میکنند، بعضا شنیده میشود که خدا نکند سروکارت به این اداره بیفتد، به آن اداره بیفتد این حتما نکته وضع مطلوبی نیست، چرا؟ ما نزدیک بیش از ۸۰ درصد بودجه کشور در سال هزینه میشود تحت عنوان هزینههای جاری، حقوق و دستمزد، ما یک ساختار اجرایی – اداری داریم، یک دستگاه بزرگ دولتی داریم، ماشین دولت داریم که ۸۰ درصد بودجه کشور آن جا هزینه میشود.
متاسفانه ۸۰ درصد بودجه کشور در دولت هزینه میشود
تحت عناوین مختلف حقوق و دستمزد و این موضوعات برای این که اینها پناهگاه مردم باشند، مردم اگر جلوی اداره کشاورزی، صنعت، مربوطه رد میشوند نگویند خدا چه جوری از این خوان هم بگذریم و خدا سروکارت را به اینجا نیاندازد بلکه بگویند این جا همان جایی است که مشکل ما حل میشود.
سال ۹۲ وقتی رقیب ما رای آوردند من به عنوان هدیه به ایشان دادم گفتم شاید نگاه شما در خیلی از بحثها متفاوت باشد، اگر ماشین دولت راه نیفتد، مثل ماشینی است که هی هزینه کنید، هی خرجش کنید، بعد شما را تا سر کوچه هم نبرد.
ماشین دولت بحث بسیار مهمی است، خیلی از این برنامههایی که بیان میکنیم چه وقت انجام میشود، وقتی که این ماشین دولت راه بیاندازید و این هزینه میشود، هزینه ۸۰ درصد بودجه میآید این جا، بنا این نیست، سی سال عمر کارمندان شریف ما میگذارند در این دستگاه، هر روز وقت و عمرشان را میگذارند این جا، حتما آن کارمند عزیز دوست دارد وجودش اثربخش و مفید باشد و مشکلات کشور را راه بیندازد، یک ایرادهای جدی که باعث شده است که این دستگاه کند شود و خدای نکرده فرسوده شود این از اولویتهای جدی است؛ که باید حل شود.
یک بحثهایی است که گفته میشود، این بخشنامه بدهیم یا آن بخشنامه که یک بحث است که خیلی از آنها مشکلات دارد، در سالهایی که بررسی کردیم، سه سال را که بررسی کردیم، ۹۷، ۹۸ و ۹۹ مثلا در یک موضوعی که بخشنامههایی که ماشین دولت میدهد چه مشکلاتی دارد، اینها در صادرت کالاها تک تک مثلا صادرات مرغ، گوجه فرنگی، فولاد، شیرخشک اینها مثال است، برای چه بود، این ماشین نه تنها کمکی نمیکند، آمدیم این نسبت بخشنامههایی که صادر شده است که هی متفاوت بوده است، یک روز گفته است این، یک روز گفته این، این باعث میشود که بازار شما آن ثبات را پیدا نکند و مردم شما نتوانند اطمینان کنند که چگونه پیش میآید و این یک مثال کوچک بود. برخی از دوستان اشارهای کردند به مسئله بورس، بورس هم دقیقا همین بود.
وقتی اقتصاد پیش بینی پذیر نباشد، مردم متضرر میشوند
چرا این جور پیش آمد ما همان زمان نامهای به آقای روحانی نوشتم و آن مشکلات را بیان کردیم که وقتی اقتصاد پیش بینی پذیر نباشد و رفتارهای غلط بروز پیدا کند، مردم متضرر میشوند که همان زمان بحث کردیم و در جای دیگر هم عرض کردیم که همین بیمه سهام است که مردم آن جا متضرر نشوند و برخی از موضوعات دیگر.
در بحث خود ماشین دولت بحث من این است که یک کار رئیس جمهور باید اشراف داشته باشد به آن موضوع و دستوری که میدهد که این در پایان چیست، ما الان برای همین ماه اول در ابتدای کار بیست و پنج تا حکم را تهیه کردیم که اینها فقط یک تصمیم میخواهد، یعنی این فرآیند را بررسی کردیم و عمده در مسایل اقتصادی است و کجا ایراد دارد و این گرهها چیست، شما برای بافتن یک فرش هم باید نقشه داشته باشید و گره به گره بدانید هر گره این جا چه رنگی میخورد، چگونه میخورد و چه گرهی و چه گلی تا یک قالی خوب بشود، در اداره کشور باید این گرهها را بشناسید.
من از پایین سطح وارد دستگاه دولتی شدم، معاون، کارشناس، معاون وزیر و دبیر شورای امنیت و دستگاههایی را اداره کردیم، در شورای امنیت ملی جلساتی داشتیم که همه اینها باید هماهنگ بشوند.
خاطرم هست دهها جلسه داشتیم که از قوه قضاییه، شهید رئیسی و آقای اژهای، از مجلس نواب مجلس و روسای کمیسیون، وزرای دولت میآمدند، از نیرویهای مسلح خود مرحوم آقای فیروزآبادی رئیس ستاد کل فرماندار میآمدند که به جمع بندی میرسیدیم در زمانی که اختلافاتی بود ولی آن جا یک محفلی بود و یک مرکزی بود که همه با اجماع میتوانستند به جمع بندی رسیده و نتایج خیلی خوبی داشت.
مجری: آقای پورمحمدی بفرمایید.
پورمحمدی: من توضیح دادم، دو – سه، چهار مسئله پایه و اساسی داریم، هر دولتی، با هر توانی، با هر برنامهای، با هر بودجهای اینها را حل نکند دوباره وضعی است که در دهههای گذشته داشتیم، اولین تولید و دماسنج، بورس، دوم موضوع نظام اداری و سوم نظام تامین اجتماعی، اصلا مقوله تامین اجتماعی یعنی ثبات و آرامش اجتماع یعنی جامعهای که کار میکند و تلاش میکند اگر بیمار شد از کارافتاده بود، بیکار شد، کسی جایی هست که او را حمایت کند.
بازنشسته شد، بعد از سی – چهل سال چگونه مشکلات خودش را حل کند، در تمام دنیا مهمترین موضوعات اجتماعی بحث تامین اجتماعی است، در بند ۵ سیاستهای کلی هم آمده است که استقرار نظام جامع و هدف هم گذاشته است پوشش ۷۶ درصدی، ولی ببینید الان مسئله عمده این است که نظام تامین اجتماعی ما و سازمانهای بازنشستگی ما متاسفانه جزو ضعیفترین بخشهای ما هستند، همه هم درک میکنند، بازنشستگان با پوست و خون و گوشت شان درک میکنند، خانواده تامین اجتماعی خیلی وضوح این را میفهمند.
الان تمام بنگاههای در اختیار بازنشستگی و تامین اجتماعی چه لشکری، چه کشوری، لشکری یک خورده جداست، عمدتا حیاط خلوت شده است و الان توی ستادها زنبیل گذاشتند نه برای پستهای دولتی اتفاقا برای ریاست و هیئت مدیره شرکتهای این مجموعه، که چهل درصد سرمایه دولت توی این شرکت هاست، اصلا دغدغه جدی این است، آره من دولتم اتفاقا خیلی ستادم خیلی خلوت است، چون به کسی خیلی قول ندادم، چون میدانم که مشکلات کشور چیست.
برای چه دور ما جمع میشوند خیلی از کسانی که دور ما جمع میشوند، تمام بازنشستگان کشوری، لشکری، تامین اجتماعی الان زیر چرخ دندههای ناکارآمدی له میشوند، کاملا مشهود است،ای کاش وزرای سابق دولت رفاه میتوانستند راحت بیایند و گزارش به مردم بدهند که چقدر فشار به آنها وارد میشود، چقدر تکالیف، دستور و چقدر آدم میایستند که این را میخواهیم، از مجلس و غیر مجلس، فشارهای ویژه که این پست را به ما بدهید، به نفر ما بدهید، به سفارشی ما بدهید و مشکلات زیادی که ایجاد شده است.
باید پاسخگویی و حسابکشی جدی باشد
به هر حال این قصه جزو مشکلات جدی کشور است، یک رویکرد جدید میخواهد، مال دوره انقلاب و اینها نیست، از قبل بوده است و متاسفانه ما نتوانستیم کامل خوب جمع کنیم، من مصمم پس از موفقیت یک لایحه روشن دهم و تمام بنگاههای تامین اجتماعی و بازنشستگی کشوری، لشکری، تامین اجتماعی یک جا جمع بشوند و به مالکیت سهامداران.
یعنی خانواده تامین بازنشستگان در بیایند، وقتی اینها مالکش میشوند دست دولت نهادها بنگاههای وابسته به دولت خارج میشود ببینید، مشکل الان این نهادها مدیریتهای شش ماهه یک ساله دو ساله سفارشی آدمهای ناتوان یک کسی میآید متاسفانه وزیر رفاه میشود که از اولیات عملیات اقتصادی ناآگاه است و نظامات اجرایی معلوم است آن وقت چه بلایی سر همه میآید.
مدیریت بنگاههای تامین اجتماعی باید، مثل بنگاههای خصوصی از دستورات تکلیفی دولت و شبه دولت خارج شود مدیریت ثابت پیدا کند چهره ملی میخواهد یا رئیس جمهور سابق ۵ وزیر برجسته که مورد اعتماد مردم با شناخت در یک هیئت مدیره یک مجمع منظم اینها انتخاب شوند ۱۰ سال ۲۰ سال سرمایههای ملت در اختیارشان باشد تا بتوانند خوب جواب بدهند پاسخگو باشند.
این مسئله بسیار بسیار جدی است مهم است، باید پاسخگویی و حسابکشی جدی باشد و مثل بخش خصوصی عرض کردم من اینجا میخواهم بگویم دو تا بحث زمانبندی هم میخواهم بدهم یک همین این و هم آن بخش دولت الکترونیک ببینید مردم اینها حرفهای شعاری است ۶ ماه یک ساله دو ساله نیست کشور که به اینجا رسیده، چون اینها را حل نکردهایم، اینها برنامه ۲ تا ۴ سال حداقل میخواهد.
من برنامهریزی کردهام با بسیاری از مشاورین برجسته هم در داخل و هم خارج که بچه ایرانیهای باسواد با تجربه بودن صحبت کردهام، یک برنامه دو ساله زیرساختهای قانونی غیرقانونی را حل کنیم پایههایش را بگذاریم در یک دوره ۴ ساله این را اگر به جایی رساندیم بسیاری از نگرانیهای جامعه کاهش پیدا خواهد کرد.
سوال: خیلی متشکرم جناب آقای پورمحمدی جناب آقای قالیباف بفرمایید؟
قالیباف: من هم طرح ۵ فوریتی خودم را در روزهای گذشته در فرصتهای مناسب مطرح کردم در رسانهها هم تاکید کردهام در نزد عزیزان هست نگاه کنید، اولین وظیفه ما این است که زندگی روزمره مردم را یک سبد حمایتی برایش درست کنیم که این پریشانی را از خانوادههای ایرانی کم کنیم این شامل حقوق آنها میشود و فاصله بین افزایش حقوق سالیانه با تورم این فاصله را اگر پر نکنیم هر روز مردم سفرهشان ضعیفتر میشود.
این را بنده متعهد هستم که حتماً این کار را انجام بدهم مثلاً اگر حقوق را ۲۰ درصد افزایش میدهیم تورم ۳۰ است ۳۵ درصد است ۴۰ درصد از هرچی که هست این ما به تفاوت ترمیم شود و این مشکل حل شود در ۵، ۶ کالای اساسی که در واقع کالای اساسی جهیزیه است آنها را هم انشاالله تحت پوشش قرار بدهیم که با همان بحثی که در رفاه کارت گفتم با آن و بعد همچنین سلامت را من وقتی حقوق را میگویم دیگر منظورم همه حقوق بگیران، کارگران، کارمندان، بازنشستگان، تامین اجتماعی، لشکری، کشوری و زنان سرپرست خانوار به هر حال همه کسانی که در دهکهای پایین هستند و نیازمند این هستند این کار را حتما انجام خواهیم داد.
موضوع دوم موضوع مسکن است نگاه کنید آنقدر مسکن مهم است که اصلاً آرامش خانواده است هر روز خانوادهها یا اسبابهایشان را باید بیندازم در خیابان یا اجاره و اضطراب همه دارند الان هم طرح جهش مسکن دارد اجرا میشود ولی ما میتوانیم دیگر حالا توضیحاتش را نمیخواهم بدهم با تجربهای که در شهرداری و خانهسازی دارم ما میتوانیم ۲۰۰ متر زمین را که در منطقه مسکونی یعنی مجوز مسکونی داشته باشد در اختیار هر خانواده قرار بدهیم.
کسانی که فرمشان قرمز نیست این کار انجام شود در بیش از ۸۰ درصد شهرها و در همه روستاها این به این معنی است که دیگر به دنبال وام نرویم یعنی وقتی این زمین که صاحب شد میتواند شریک بگیرد و از طریق او انجام شود گیر این وامهایی که الان افراد وام گرفتند قسط وامش سر رسیده باید قسط وام را بدهد دو مرتبه برود پول هم بریزد به حساب خانه هنوز مستاجر هم است از این انشاالله نجات پیدا خواهند کرد.
طرح خودرو بحث مهمی است برای اقتصاد کشور در حوزه سنگین ما امروز رانندگان ما که صاحب خودرو هستند در جادهها بیش از عمر آنها ۲۵ تا ۳۰ است من همه اینها را انشاالله با واردات خودرو با طرحی که دارم آن را به طور روشن حتماً انجام داد خودروی سواری را هم همینطور و انشاالله این مشکل خودرو و رانت خودرو و همچنین تولید خودرو را حل خواهیم کرد.
بحث مربوط به دیوار شرقی را هم که توضیح دادم با رعایت بازارچهها و آن موضوع مهم رشد اقتصادی در پایتخت دوم ایران در منطقه اقیانوس هند نکته مهم روستاها هستند روستاها الان طرح هادی یکی از معضلات روستاها است من، چون خودم اردوی جهادی میروم مرتب هر فصل سرکشی میکنم کاملاً مطلع هستم خارج از بحثهای رسمی ما طرحهای هادی را حتماً بازنگری میکنیم و حتماً طرحهای هادی را توسعه خواهیم داد این مشکل را حتماً حل خواهیم کرد یک اصلاح نهادی باید انجام بدهیم روستا بیصاحب است بعد از ادغام وزارت جهاد در وزارت کشاورزی روستا صاحب ندارد.
در برنامه هفتم پیش بینی کردهایم حتماً این در مرکزیت این کار را انجام بدهیم و دهدارهای مظلومی هم که در روستا هستند حتماً آنها را هم امنیت شغلیشان را برقرار میکنیم و اشتغال را به روستا حتماً برمیگردانیم و این کار به طور قطع انجام میشود یک موضوع هم در حوزه کشاورزی داریم نگاه کنید در کشاورزی ما متاسفانه نرخ محصولاتی که فروش میشود بین ۲۵ تا ۳۰ درصد دست کشاورز ما را میگیرد این یک ظلم مضاعف است، نشان میدهد که ما سیستم توزیع ما اشکال دارد و بعد هم صرفهجویی در آب ما در آب باید کمک کنیم به کشاورز بتوانیم به آبهای زیر سطحی و با کشت گلخانهای به گونهای انجام بدهیم که هم اقتصادی شود.
ما الان ۱۲۰ میلیون تن تولید داریم در کشاورزی و متاسفانه داریم ۲۰ میلیارد دلار در سال واردات کشاورزی داریم آن هم کالاهای اساسی که حتماً امنیت غذایی ما را به خطر میاندازد این از بخش کشاورزی مهمترین موضوعی است که انشاالله در برنامههای ما حل و فصل خواهد شد.
سوال: خیلی متشکرم جناب آقای قالیباف جناب آقای پزشکیان بفرمایید؟
پزشکیان: بر اساس این سوالاتی که بود حل مشکلات اقتصادی رفاه اجتماعی بیکاری فساد و بهبود روابط با کشورها دو تا مسئله است یکی داخل یکی خارج مشکل داخل تقریباً بین همه این عزیزانی که مطرح کردند مشخص است بحث تورم است بحث پرت انرژی و حیف و میلی است که در انرژی شکل میگیرد به اضافه در حقیقت ارز، پیشنهادات مختلفی در رابطه با اینکه ما چگونه حیف و میلی که در سوخت انجام میگیرد انجام بدهیم نزدیک به ۱۰۰، ۱۵۰ میلیارد دلار آنجا پول هدر میرود و به دست آن قشرهای مختلفی که باید برسد نمیرسد تورم ایجاد کنند عامل اصلیش دولت است.
دولت دارد این تورم را ایجاد میکند و بعد گناه را میاندازند گردن تولید کننده و کسبه و مسائل دیگر و تازه شب طرف میخوابد صبح تورم ایجاد شده بعد قیمت یک چیزی ماشین مثلاً یا جنسی بالا رفته از همین تورم هم دولت دوباره میآید مالیات میگیرد یعنی یک بار جیبش را خالی کرده یک بار از داشتهاش هم میخواهد مالیات اضافی بگیرد این هم یک بحث است که دولت باید اینها را حل کند راه حلهای مختلفی خوب وجود دارد.
بحث انرژی هم بحث ارز هم خیلی روشن است به هر کسی غیر از ارز دارو و ارز مواد اولیه کالاهای اساسی به هر کسی ارز ۲۶ هزار تومانی ۴۰ هزار تومانی هر تومانی بخواهید بدهی رانت داری میدهی این باعث میشود وقتی که میخواهند ثبت سفارش کنند جنس را وارد بکنند گران اعلام میکنند وقتی میخواهند صادر کنند ارزان تا آنجا که گران فروختند دلارها را بردارند تا اینجا که صادر کردهاند دلار اضافی بگیرند.
اینها بحثهایی است که کارشناسان میدانند ما تا این پول را نداشته باشیم این را که میگوییم مثلاً حقوق اضافه میکنیم همه این پولهایی که میخواهیم اضافه کنیم اگر اینها را حل نکنیم مشکلات حل نخواهد شد، قطعاً ما باید وضعیت معیشتی معلمان و نیروهای انتظامی و بازنشستگان و کارگران و همه کسانی که در سیستم دولتی کار میکنند و زندگی میکنند ببریم بالا تا بتوانند زندگی خوبی داشته باشند.
این یک طرف قضیه است که اینها لازمش ایجاد نگاه آن پولهایی است که در دولت دارند حیف میشوند میتوانیم جلویش را بگیریم راحت داریم یک عده را پولدار میکنیم ما باید کاری کنیم هر مداخلهای که میکنیم به نفع محرومین و به نفع اقشار آسیب پذیر تمام شود این یک طرف قضیه جلوی فساد را چطوری میشود گرفت.
باید با دنیا ارتباطمان را اصلاح کنیم
من نایب رئیس بودم دنبال این مسئله خیلی پیگیری کردم که تصور کنم قانون بنویسیم قانون وجود دارد ما قانون را اجرا نمیکنیم مشکل ما این نیست مشکل ما این است که یک حرف درست بزنیم، دو حرف درست را آدمهای درست بتوانند اجرا کنند و بعد در این درستی یک ارتباطاتی باشد که دعوا نکنیم با همدیگر حرف درست نوشته شده قانون است اجرا نمیکنیم برای اینکه قانون کد ملی داریم کد پستی داریم کد زمین داریم به اضافه ماده ۱۶۹ مکرر مالیاتها این را اگر سیستمی اجرا کند من تاجر، من پزشک، من نماینده، من نمیتوانم پول اضافهای رانت بگیرم پولی بگیرم به حساب بچهام، به حساب عمهام، به حساب خالم بریزم، چون این روند در عدم شفافیت است.
اگر قانون اجرا شود هیچ دلالی هیچ قاچاقچی هیچ زمین خواری هیچ رشوه بگیری نمیتواند به این سادگی رشوه بگیرد هیچ وقت میتوانند کوه خواری بکنند برای اینکه همه اینها کد دارند حساب و کتاب دارند راحت قابل اندازهگیری هستند.
اصلاً نمیخواهد با کسی دعوا کنید چرا باید بگذارند من پایم بلغزد بلغزد بعد بگیرنت بگویند که تو هزار میلیارد دلار پول خوردی، من ۱۰ میلیون پول اضافه به حسابم بیاید سیستم قشنگ میتواند شناسایی کند جلویم را بگیرد پس ما بایستی سیستم را درست کنیم تا مشکل حل شود این هم بحثش مفصل است در رابطه با روابط بینالملل ما لاجرم برای سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیارد دلاری که برای هرسال رشد ۸ درصد لازم است.
لاجرم باید با دنیا ارتباطمان را اصلاح کنیم هیچ کشوری در طول تاریخ امکان ندارد با بستن مرزهایش و اینکه خودش میخواهد کاری کند به رونق و رشد برسد قطعاً ما از قافله علم و تمدن دور خواهیم ماند اگر نتوانیم این مشکل خارجی خودمان را حل کنیم باز برمیگردم بخواهم جمعبندی کنم یک اینکه در داخل با وحدت و انسجام آن مسائلی که همه ما داریم روی آن توافق میکنیم که ارز است و سوخت مفت دادن و تورم است اینها مقصر ما هستیم اینها را اصلاح کنیم این لازمهاش هماهنگی بین قوا است، بین کارشناسان است و استفاده از آدمهای کاردان و کارشناس.
سوال: خیلی ممنون جناب آقای پزشکیان در نوبت دوم مرحله دوم فرصت ۵ دقیقهای هر نامزد خواهد بود برای نقد نظرات دیگر نامزدهای محترم جناب آقای قاضیزاده هاشمی فرصت ۵ دقیقه جنابعالی از حالا شروع میشود؟
قاضیزاده هاشمی: من در تکمیل عرایض ۵ دقیقه اولم عرض کنم ما برنامه بازگشت مردم به روستاها را هم داریم که لازمه آن این است که عمران و آبادانی روستا انجام شود توجه به مسکن روستایی تولید روستایی معیشت روستایی و زیست بوم مناسب به طوری که نمایشگاه ترقی ملت ایران در روستاها دیده شود و مرکز تولید و مرکز توسعه یافتگی ایران باشد.
نگرانم اگر پزشکیان رای نیاورد حامیانش دوباره ادعای تقلب کنند
من اینجا لازم است یک نکتهای را عرض کنم، چون حالا بعضی از دوستان به ویژه برادر عزیزمان جناب آقای دکتر پزشکیان میگویند که باید همه جمع شویم و با هم وفاق داشته باشیم نگران زنان هستند نگران اقوام هستند ما، چون توفیق داشتیم ۱۲ سالی خدمتشان باشیم ایشان میدانند من هم اهل دعوا کردن نیستم اصلاً روحیه دعوا و تنش ندارم، اما اینجا قرار است رئیس جمهور ملت ایران باشیم بعد با بعضی از چیزها هم دعوا کرد باید با ناکارآمدی دعوا کرد باید با فساد دعوا کرد باید با خودباختگی دعوا کرد باید با حرفهای عوامانه دعوا کرد باید با حرفهای غیر کارشناسانه دعوا کرد با بی تعهدی و تنبلی باید دعوا کرد به خاطر مردم برای مردم.
چون ما خادم جمهور هستیم حالا اسم رئیس جمهور خادم جمهور هستیم آمدیم به نمایندگی از مردم حقوق مردم را استیفا کنیم لازمهاش این است یک روزی یک آقایی که جز حامیان برادر عزیزمان جناب آقای دکتر پزشکیان هستند ازش پرسیدند چرا شما به رئیس جمهور وقت نهم و دهم اینقدر ور میروید گفت، چون سفره را جمع کرد آن، چون سفره را جمع کرد ما باهاش خوب نیستیم.
چه کسانی آقای رئیسی را اذیت میکردند که حضرت آقا فرمودند که دلم برای رئیسی سوخت، اصلاً کی بساط دعوا کردن را در کشور ما شروع کرد کی وقتی سر کار نبود و سر قدرت نمیرسید مردم را به کف خیابان دعوت میکرد عزیزمان الان نگران این هستند که من تا آخر میمانم یا نه من هم نگرانم که آقای دکتر پزشکیان اگر رای نیاوردند حامیان ایشان که خیلی خوش سابقه هستند در این ماجرا دوباره ادعای تقلب بکنند مردم را دعوت کنند به کف خیابان کی دعوا کردن را راه انداخت و جامعه را دو قطبی کرد؟ ایجاد تنش کرد در عرصههای مختلف؟
عزیزان میگویند ما هوادار برادران اهل سنتمان هستیم اینها تحت ظلم هستند بفرمایید موقعی که آن برادر بلوچ ما در چابهار توسط داعش به شهادت رسید؛ چرا طرف او را نگرفتند....