بیماران مبتلا به ام اس داروهای خود را از داروخانه دکتر خلیلی در آبادان و داروخانه امام رضا در خرمشهر دریافت کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان، تعدادی از بیماران مبتلا به ام اس در تماس با اتاق خبر خبرگزاری صدا و سیمای آبادان از سرگردانی برای دریافت داروی خود خبر دادند. آنها گفتند: تماس تلفنی دریافت کردند که از آنها خواسته برای دریافت دارو به بیمارستان طالقانی مراجعه کنند، اما پس از مراجعه به این بیمارستان دارویی دریافت نکردند و کسی هم از موضوع اطلاع نداشته است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی آبادان، اما با رد این موضوع گفت: روال عادی این است که بیماران برای دریافت داروهای خود به داروخانههای منتخب مراجعه میکنند؛ که در حال حاضر ۲ داروخانه دکتر خلیل در آبادان و داروخانه امام رضا در خرمشهر عهده دار این وظیفه هستند.
دکتر جوانمردی افزود:، اما در پیگیریهای انجام شده مشخص شد از سوی انجمن بیماران مبتلا به ام اس بیماران برای دریافت مکمل و شرکت در طرح مطالعاتی فراخوانده شده اند که البته هماهنگی در این باره به درستی انجام نشده است.
وی خاطر نشان کرد: به طور معمول نیازی به مراجعه بیمار برای دریافت دارو به بیمارستان نیست و بیماران در صورت دریافت چنین تماسهایی با شماره ۰۹۲۱۵۵۴۶۹۱۳ مدیر اداره دارو تماس بگیرند و یا به معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی آبادان واقع در ذوالفقاری - چهل متری- نبش شهدای هفت مراجعه کنند.
ام اس یک بیماری خود ایمنی مزمن است که اثر خود را روی سیستم اعصاب مرکزی فرد مبتلا میگذارد و بسته به محل ایجاد آسیب، علائم ممکن است شامل اشکالات در کنترل عضلات، تعادل، بینایی، یا حرف زدن باشد.
علائم و نشانههای بیماری ام اس بسیار است و به میزان آسیب و عصب تحت تاثیر، بستگی دارند. برخی از افراد مبتلا به ام اس شدید، توانایی راه رفتن به طور مستقل را از دست داده و یا کلا نمیتوانند راه بروند. در حالی که بیماری دیگر افراد، برای مدت زمانی طولانی پیشرفت نکرده و علائم جدید ظاهر نمیشوند.
به گفته محققان ام اس ۲ برابر در زنان شایعتر از مردان است، اما افراد سفیدپوست بیشتر در معرض خطر ابتلا به آن هستند و این بیماری بیشتر در سنین ۲۰ تا ۵۰ سالگی بیشتر است.
نشانهها و علایم ابتلا به ام اس بین افراد مختلف در زمانهای مختلف متفاوت بوده و میتوانند تغییر یابند.
به گفته رئیس گروه خدمات پاراکلینیکی، توانبخشی و پیراپزشکان بیمه سلامت: سازمان بیمه سلامت ایران وظیفه پوشش بیمه افراد کم توان را متناسب با اختلال عملکردی آنها بر عهده دارد و افراد کم توان بر اثر بیماری هایی، چون سکته مغزی، اتیسم و اس امای از پوشش بیمه خدمات توانبخشی برخوردار میشوند بدین صورت که از طریق سازمان بهزیستی به بیمه سلامت معرفی شوند.
سید سعید انوری افزود: بر این اساس، این افراد در گفتار درمانی، فیزیو تراپی، کاردرمانی از ۵۹ کد خدمتی ستاره دار که سایر افراد برخوردار نیستند استفاده میکنند و از بسته خدمات وزارت بهداشت در این صندوق بهرهمند شود در این صورت ۷۰ درصد هزینه مراکز با هر نوع مالکیتی رابیمه پرداخت میکند و اگر از مزایای صندوق بیماریهای خاص و صعب العلاج بهرهمند شوند در مراکز دولتی کاملا رایگان و در مراکز غیر دولتی تا ۸۰ درصد تعرفه خدمات توانبخشی را بیمه سلامت پرداخت میکند.