۵۰ باغچۀ سلامت در شهرستان زاوه ایجاد شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،مدیر شبکۀ بهداشت و درمان زاوه گفت: با توجه مصرف نامطلوب سبزی بهعنوان اولویت سوم شاخصهای تغذیهای درشهرستان، طرح بهبود تغذیۀ زنان روستایی و ایجاد باغچههای خانگی بههمت واحد بهبود تغذیه و با همکاری جهاد کشاورزی در سه روستای شاهین، شهن آباد و کلاته زنگنه اجرا شد.
دکتر داود ایلبیگی هدف این طرح را بهبود تغذیه و اصلاح الگوی غذایی روستاییان با محوریت زنان و ترویج تغذیۀ سالم با تولید محصولات عاری از آلایندهها و بدون استفاده از سموم و کودهای شیمیایی در شهرستان زاوه دانست.
او افزود: سه باغچۀ نمادین در محوطۀ مراکز بهداشت با هشت نوع بذر ریحان سبز، ریحان بنفش، گشنیز، تره، جعفری، شاهی، مرزه و بادرنجبویه ایجاد شد.
وی با اشاره به اینکه طرح گسترش باغچههای خانگی با هدف تولید سبزیجات و صیفیجات سالم و به دور از سموم شیمیایی از برنامههای مشترک وزارت بهداشت و سازمان جهاد کشاورزی است،هم گفت: در هر روستا به ۲۰ نفر از شرکتکنندگان در طرح، بذر سبزی برای کاشت تحویل داده شد و در بازدیدی که از باغچهها توسط زنان انجام شده، تاکنون ۵۰ باغچۀ سلامت در شهرستان زاوه ایجاد شده است.
دکتر ایلبیگی با اشاره به اینکه مقدار سبزیجات مورد نیاز بدن با توجه به هرم راهنمای غذایی روزانه سه تا پنج واحد است، افزود: مصرف روزانۀ سبزیها به دلیل دارا بودن مواد مغذی گوناگون مثل ویتامینهای گروه A، C، B و املاح معدنی میتواند نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از ابتلا به بیماریهای غیرواگیری، چون بیماریهای قلبی و عروقی، فشارخون بالا، دیابت، سرطانها به خصوص سرطانهای دستگاه گوارش و چاقی داشته باشد.