اهتمام دولت شهید رئیسی برای تکمیل زنجیره تولید و عرضه صنایع دستی
معاون صنایع دستی: براساس برنامه هفتم توسعه توانستیم یک فصل اختصاصی و بند بسیار مهمی برای تقویت زیست بوم صنایع دستی بگنجانیم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای خراسان شمالی ؛ معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه اترک در تعریفی از صنایع دستی بیان کرد: صنایع دستی، هوش و استعداد تاریخی ماست و همه دست آفریدههایی است که با استفاده از مواد اولیهی در دسترس، برای استفاده در زندگی ساخته میشود.
جلالی افزود: صنایع دستی ایران، حرف اول را در جهان میزند و هر خانهای یک کارگاه صنایع دستی است.
وی افزود: متاسفانه طی سالها با هجوم مدرنیته و فرهنگِ صنعتی شده، صنایع دستی از سبد خانوار و تولیدی که خانوادهها انجام میدادند به ویترین مغازهها و موزهها رفته بود و از ادبیات کسب و کار دور افتاده بود، اما خوشبختانه در دولت سیزدهم، توجه ویژهای به صنایع دستی شد و به عنوان پیشران اقتصاد و معیشت عزت آفرین از ابزارهای توسعه شد.
جلالی گفت: براساس برنامه هفتم توسعه که برمبنای سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری است، توانستیم یک فصل اختصاصی و بند بسیار مهم برای صنایع دستی بگذاریم و آن تقویت زیست بوم صنایع دستی است.
صنایع دستی باید زیست بوم اش کامل شود و امیدواریم در سالی که نامش جهش تولید با مشارکت مردم است، بتوانیم زنجیره ارزشی این زیست بوم را کامل کنیم. از آخرین دستاوردها و مصوبهها میتوان به پیمان سپاری ارزی اشاره کرد تا صادرکنندگان بتوانند به راحتی محصولات را صادر کنند. ما تلاش داریم زنجیره هنرمند، صنعتگر و بازرگان را وصل کنیم.
در دولت سیزدهم تسهیلات تبصره ۱۸ را برای صنایع دستی آوردیم که سهم خراسان شمالی از تسهیلات این بخش، حدود ۴۵ میلیارد تومان بود.
جلالی گفت: تسهیلات بیمه و بیمه هنرمندان صنایع دستی پس از چند سال مسکوت ماندن راه اندازی شد. ما هشت هزار نفر را در جهان و دو هزار راهنمای گردشگری را بیمه کردیم.
سیاست ما حمایت هنرمند، توانمندسازی صنعتگر و تشویق بازرگان است. شعار امسال صنایع دستی، پیوند نسلی، پاسداشت هویت در پهنه جهانی است که با استقبال شورای جهانی صنایع دستی روبرو شد. در خراسان شمالی ۲۸ هنرمند، مهر اصالت ملی دارند؛ یعنی محصول جدید براساس ریشههای اصیل قدیمی تولید میکنند.