مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفت: در ۲ سال اخیر ۲۵۸ اخطاریه زیستمحیطی برای جمعآوری پلاستیکها به جالیزکاران صادر شده است که از این میزان ۶۷ مورد منجر به پاکسازی و ۱۹۱ مورد به مراجع قضایی معرفی شده است.
حسن قاسم پور گفت: بیشترین میزان کشت زیرنایلونی در اراضی شهرستانهای پارسآباد و اصلاندوز به میزان حدود سه هرار هکتار است.
وی افزود: بیشتر کشتهای زیرنایلونی در اراضی زراعی استان به صورت استیجاری بوده و توسط جالیزکاران سایر استان ها، در منطقه کشت میشود و بعد از برداشت محصول، مواد پلاستیکی در زمین رها میشود و مشکلات بوجود آمده برای صاحبان این مزارع را دوچندان میکند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفت: در ۲ سال اخیر ۲۵۸ اخطاریه زیستمحیطی برای جمعآوری پلاستیکها به جالیزکاران صادر شده است که از این مقدار ۶۷ مورد منجر به پاکسازی و ۱۹۱ مورد به مراجع صالح قضایی معرفی شده است.
قاسم پور خاطرنشان کرد: بر این اساس با پیگیریهای ادارهکل حفاظت محیط زیست استان، موضوع ممنوعیت کشت محصولات زیرنایلونی، در کارگروههای مدیریت پسماند استان و شهرستانهای تابعه، مطرح و به تصویب رسیده است.
وی با تقدیر از تعامل و همکاری دستگاه قضایی استان به ویژه شهرستانهای شمال استان اظهار کرد: بیش از ۹۰ درصد این کشاورزان به قانون تمکین کرده و اقدام به جمع آوری و پاکسازی پسماندهای پلاستیکی میکنند و دستگاه قضایی برای متخلفان حکم قضایی صادر میکند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل افزود: کشاورزان طبق الزامات قانونی باید از آتش زدن پسماندهای نایلونی و ضایعات کشاورزی خودداری و ضایعات و پسماندهای پلاستیکی مزارع را پس از برداشت محصولات جالیزی (زیر نایلونی) جمع آوری کنند.
قاسم پور گفت: با توجه به وظایف قانونی محوله در ضوابط و روشهای مدیریت پسماندهای کشاورزی برای وزارت جهاد کشاورزی و با عنایت به وظیفه نظارتی سازمان حفاظت محیط زیست طبق ماده ۲۳ قانون مدیریت پسماندها، این اداره کل نسبت به پیگیری موضوع مدیریت پسماندهای کشاورزی از سازمان جهادکشاورزی استان اقدام کرده است.