همۀ واحدهای نانوایی غیر یارانهای ملزم به استفاده از خمیر مایۀ خشک هستند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی،رئیس ادارهٔ سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه گفت: برابر مصوبههای دبیرخانه کارگروه گندم، آرد و نان شهرستان همهٔ نانواییهای غیر یارانهای ملزم به استفاده از خمیر مایۀ خشک هستند.
جواد سلیمی با بیان اینکه نان بخش مهمی از سبد غذایی خانوارهای ایرانی را تشکیل میدهد و حفظ کیفیت و سلامت آن از اهمیت بهسزایی برخوردار است، افزود: غلاتی مانند گندم مستعد آلوده شدن به کپکهایی نظیر آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس پارازیتیکوس میباشد، این کپکها خود تولید کنندۀ سموم قارچی با نام کلی آفلاتوکسین هستند.
وی گفت: از سوی دیگر تحقیقهای معتبر نشان میدهند که درجه حرارتهای بالا نیز قادر به از بین بردن کامل این سم در خمیر و محصولات تولیدی از آن نیست.
وی افزود: بر اساس مطالعههای انجام شده در خصوص چگونگی کاهش میزان سموم قارچی، بهترین و موثرترین روش سم زدایی از آرد و نان تولیدی، استفاده از مخمرهای حاوی ساکارومایسس سرویسیه موجود در خمیر مایۀ خشک است.