معاون درمان وزارت بهداشت گفت: در دولت سیزدهم خدمات تخصصی پزشکی و دندانپزشکی براساس اولویتهای تعیین شده در کشور توزیع شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت در اجلاس معاونین درمان دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور در وزارت بهداشت گفت: تشکیل کمیته توزیع و تخصیص تجهیزات پزشکی سرمایهای با هدف متمرکز بودن روند توزیع تجهیزات پزشکی سرمایهای در معاونت درمان و توزیع ۳۵۸ مورد تجهیزات پزشکی سرمایهای سنگین در مراکز درمانی از شهریور سال ۱۴۰۰ تا اردیبهشت ۱۴۰۳ صورت گرفت.
همچنین با افتتاح طرحهای درمانی و بیمارستانی در مجموع ۵۰۰ تخت PICU معادل افزایش دو برابری تختهای آی سی یو اطفال در سراسر کشور صورت گرفت و تجهیز و توسعه ۴۹۴ طرح درمانی جدید در کشور آغاز شد.
معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: رایگان شدن خدمات سرپایی و بستری شیرخوران و کودکان زیر ۷ سال در مراکز دولتی دانشگاهی سراسر کشور برای اولین بار انجام شد و در قالب نظام ارجاع، جمعیتی بالغ بر ۳۳ میلیون نفر درمان رایگان شدند.
وی افزود: هزینه درمان خدمات بستری ساکنان شهرهای زیر بیست هزار نفر و بیمه شدگان روستایی و عشایر، یعنی حدود ۳۰ میلیون نفر از جمعیت کشور در قالب نظام ارجاع در مراکز مشمول برنامه رایگان شد و برای جمعیت سه دهک اول درآمدی، پرداخت از جیب بیمار بابت هزینههای خدمات بستری تحت پوشش بیمه پایه سلامت رایگان شد.
کریمی گفت: هزینههای خدمات بستری برای جمعیت مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و مددجویان سازمان بهزیستی بیمه پایه سلامت نیز مشمول خدمات رایگان شد.
وی در خصوص خدمات صندوق بیماریهای صعب العلاج گفت: بیماران مشمول صندوق بیماریهای خاص و صعب العلاج از پرداخت هزینه خدمات بستری در مراکز تشخیصی درمانی تحت پوشش دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی معاف شدند و این خدمات برای ایشان نیز رایگان شد. همچنین حمایت از بیماران صعب العلاج و افتتاح صندوق حمایت از بیماران صعب العلاج با اعتبار ۵ همت در سال ۱۴۰۱ و تخصیص ۷ همت در سال ۱۴۰۲ و ۱۲ همت در سال ۱۴۰۳ ادامه پیدا کرد.
معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: کاشت رایگان سالیانه بیش از ۲۰۰۰ حلزون شنوایی در کودکان ناشنوا برای اولین بار در کشور پس از ۳۰ سال صورت گرفت و کسب رتبه اول در منطقه برحسب شاخص جمعیتی در کاشت حلزون انجام شد و صف انتظار درمان کم شنوایی عمیق کودکان نیازمند کاشت حلزون شنوایی به صفر رسید.
وی در خصوص افزایش انگیزش و ماندگاری پزشکان جوان در راستای دسترسی عادلانه به خدمات سلامت و محرومیت زدایی در حوزه سلامت ادامه داد: توزیع سالانه بیش از ۲۸۰۰ پزشک متخصص متعهد خدمت درمانی با اولویت مناطق محروم و کمتر برخوردار جهت پوشش خدمات تشخیصی درمانی تخصصی در دانشگاه انجام شد. همچنین اصلاح پلکان کارانه با اولویت مناطق محروم و پزشکان تمام وقت جغرافیایی، یکسان سازی جزء حرفهای در بخش دولتی و خصوصی برای پزشکان تمام وقت، و برداشتن سقف کارانه در راستای افزایش انگیزش و ماندگاری پزشکان صورت گرفت.
کریمی ادامه داد: افزایش ظرفیت بومی گزینی به میزان ۳۰ درصد ظرفیت کل پذیرش دستیاری پیش رفت و بدین ترتیب بخش عمدهای از نیازهای مناطق محروم به خدمات پزشکی و دندانپزشکی از طریق تعهد دستیاران و دانشجویان پذیرش شده تامین خواهد شد به طوری که ظرفیت موردنیاز برای پوشش مناطق محروم، در شورای عالی تعهدات مشترک معاونتهای درمان و آموزشی به صورت سالانه براساس نیازسنجی نیروهای موردنیاز دانشگاهها تعیین و ابلاغ میشود.