رعایت نکات بهداشتی در ذبح دام درروز عید سعید قربان ضروری است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،مدیر گروه واحد پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه گفت: عید سعید قربان از گرامیترین عیدهای مسلمانان است و بسیاری از مسلمانان در سراسر جهان در این روز، گوسفند و یا گاو را قربانی و گوشت آن را بین همسایگان و مستمندان تقسیم میکنند؛ لذا شایسته است در این روز ذبح گوسفند با رعایت مسایل شرعی و در اماکن بهداشتی صورت گیرد.
جواد علینژاد زرمهری با بیان اینکه براساس آمار موجود حدود ۴۰۰ بیماری مشترک میان انسان و دام شناسایی شده است، افزود: توصیه میشود برای خرید دام به اماکنی که زیر نظر سازمان دامپزشکی کشور بوده و دامهای عرضه شده در آنها مورد تایید این سازمان است مراجعه شود.
وی با اشاره به اینکه بهترین مکان برای ذبح کشتارگاه است هم گفت:در صورتی که ذبح دام در مکانی دیگر انجام شود باید دقت شود که این مکان تمیز و قابل شستشو بوده و ترجیحا با کف کاشی و سرامیک و دارای نور کافی، تهویۀ مناسب و مجرای فاضلاب باشد و از ذبح در محلهای آلودۀ غیر قابل شستشو و در کوچه و خیابان به علت خطر آلودگی پرهیز شود.
وی افزود: باید از لباس کار مخصوص برای ذبح دام استفاده شود و لباس بعد از ذبح شسته شده و پیش از ذبح دام، محل باید با یک مادۀ ضدعفونی غیر سمی گندزدایی و در هنگام تماس با خون و احشاء حیوان، چه هنگام ذبح و چه هنگام قطعه قطعه کردن گوشت تازه در منازل از دستکش استفاده شود.
علینژاد زرمهری گفت: تمام ابزار و ظروف مورد استفاده باید تمیز و بهداشتی بوده و چاقو و وسایل استفاده شده بعد از ذبح شسته و ضدعفونی گردد و استفاده از یک چاقو برای ذبح تعداد بیشتری دام به هیچ عنوان صحیح نبوده و ممکن است سبب انتشار آلودگی از لاشۀ بیمار به سایر لاشههای سالم شود.
مدیر گروه واحد پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه افزود: گوشتهای حاصل از دامهای ذبح شده را حتما بهمدت ۲۴ ساعت و جگر و سایر امحا و احشای دام، پس از ۴۸ ساعت در درجۀ چهار سانتیگراد نگهداری و از مصرف بلافاصلۀ آن خودداری کنند.