مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل گفت: سه هزار میلیارد ریال از اول امسال تاکنون با مساعدت دستگاههای نظارتی به طرحهای اضطراری و اولویتدار بخش آب این استان اختصاص یافته است.
وی با بیان اینکه برنامه و نیاز آبی شهرستانهای استان در بلندمدت و میان مدت تدوین شده و به دنبال عملیاتیسازی آن هستیم، گفت: در راستای افزایش ضریب پایدارسازی و تابآور آب استان، تصفیهخانه پنج هزار متر مکعبی مشگینشهر و تصفیهخانه شورابیل با ظرفیت ۵۰۰ لیتر در ثانیه با ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی در دست اجرا است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل همچنین از افزایش ظرفیت آب در شهرهای نمین و عنبران خبر داد و گفت: در شهرهای نمین و عنبران ایستگاه پمپاژ هشت به شهر متصل شد و حدود ۱۵ لیتر بر ثانیه به ظرفیت آب شهر افزایش یافت و با راهاندازی یک چاه دیگر ظرفیت آب شهرهای نمین و عنبران به ۱۴۵ لیتر بر ثانیه افزایش خواهد یافت.
حیدری اناری با اشاره به برنامهها و اقدامات مشترک شرکتهای آب منطقهای و آب و فاضلاب گفت: با وجود کاهش شدید منابع آب در مناطق استان دنبال منابع مالی برای تکمیل طرحهای آبرسانی هستیم تا مردم مشکلی در این زمینه نداشته باشند.
وی به حجم آب موجود در پشت سد یامچی اشاره کرد و گفت: سد یامچی به عنوان مهمترین سد در تامین آب مردم مرکز استان در حال حاضر ۲۳ میلیون مترمکعب آب دارد که بخش قابل توجهی از این مقدار از نظر آب آشامیدنی غیرقابل مصرف است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل افزود: برای برداشت آب باکیفیت از سطوح فوقانی مخزن سد یامچی در فصل گرما بارجهای شناور این سد بازسازی شده تا مشکلی در برداشت آب ایجاد نشود.
حیدری ارتقای تصفیهخانه موجود به سیستم حذف آلایندهها، اتمام حوزه آبرسانی داخل شهر اردبیل، اتمام خط دوم برج آبگیر به تصفیهخانه، اتمام مطالعات انتقال آب از حوضه سفیدرود و تکمیل آبگیر سد یامچی را از جمله اقدامات شرکت آب منطقهای اردبیل برای تامین آب سالم و بهداشتی در استان ذکر کرد.
وی با اشاره به عملیات اجرایی پایاب سد سبلان افزود: شبکه آبیاری و زهکشی سبلان در ۲ ناحیه عمرانی (شمالی و جنوبی) با هدف زیر پوشش قرار دادن اراضی کشاورزی منطقه رضی و مشگین شهر در دست اجرا است که تکمیل آن توسعه زنجیره آبیاری مدرن در مشگین شهر را به دنبال خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل گفت: برای تکمیل عملیات باقی مانده شبکه آبیاری سبلان، شامل تکمیل ایستگاههای پمپاژ، لاینینگ هشت کیلومتر کانال اصلی و سایر عملیات عمرانی در ناحیه جنوبی هشت هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
بر اساس آمارهای موجود استان اردبیل از نظر بارندگی در مقایسه با استانهای واقع در شمالغرب کشور، شامل استانهای آذربایجانشرقی، آذربایجانغربی، زنجان که به لحاظ اقلیمی در شرایط نسبتا مشابهی قرار دارند، در جایگاه چهارم قرار دارد.