روابط عمومی اداره دامپزشکی شهرستان دزفول توصیههای بهداشتی برای ذبح دام در عید قربان را اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، در اطلاعیه روابط عمومی اداره دامپزشکی شهرستان دزفول آمده است : به منظور پیشگیری از بروز و شیوع بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان، توصیههای بهداشتی ذیل برای ذبح دام در عید قربان مورد توجه جدی قرارگیرد.
دام را از میادین تحت نظارت اداره دامپزشکی خریداری نمایید. ترجیحا کشتار دام را در کشتارگاههای تحت پوشش ادارات دامپزشکی انجام دهید. از سلامت دام توسط دامپزشک اطمینان حاصل نمایید، در غیر اینصورت خطر انتقال عامل بیماری به ذابحین در صورت ابتلا به بیماری در دام و ویا عدم رعایت بهداشت فردی وجود دارد. افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح، ضدعفونی کنند، همچنین خونابهها نیز به طریق بهداشتی دفع شود.
گوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ساعت در دمای ۴درجه سانتی گراد در یخچال قرار داده شود. جگر و سایر امعا و احشای دام، پس از ۴۸ساعت نگهداری در دمای ۴درجه سانتی گراد، مصرف شود. به هیچ وجه دامی را که دارای علائم بیماری و ناخوشی است ذبح و مصرف نکنند. از محلهایی که اقدام به کشتار غیر مجاز دام مینمایند گوشت خریداری نکنید. از مصرف جگر و سایر امعاء واحشاء گوشت دامی که فاقد مجوزهای دامپزشکی میباشند جدا" پرهیز نمایید. در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی با سامانه ۱۵۱۲ دامپزشکی یا سامانه بهداشت ۱۹۰ تماس حاصل نمایید.