هرس سبز یا تابستانه باعث توزیع صحیح و منظم مواد غذایی در اندامهای گیاه و افزایش چند برابری محصول در درختان انگور می شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه بااشاره به اینکه هرس سبز را میتوان کامل کننده هرس خشک دانست گفت:هرس سبز یا تابستانه باعث توزیع صحیح و منظم مواد غذایی در اندامهای گیاه میشودو هرس هنگامی بر روی بوته مو انجام میگیرد که جوانهها شروع به رشد کرده باشند. هرس را میتوان در تمام فصل رشد ادامه داد.
لطفعلی ناصری افزود : قسمتهای مختلفی که هرس سبز بر روی آن انجام میشود، عبارت اند از: شاخههای سبز و درحال رشد سریع، جوانه، برگ، خوشههای میوه، پاجوشها و تنهجوشها.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات ومنابع طبیعی وآموزش کشاورزی آذربایجانغربی با اشاره به اینکه هرس سبز مو با روشهای مختلفی انجام می شود و افزایش چند برابری محصول را در پی دارد گفت: هرس شاخههای حاوی خوشه از۴ تا ۵ بند بالاتر از محل آخرین خوشه باعث جلوگیری از رشد بیرویه شاخه سبز شده و سبب میشود تا مواد غذایی بهسمت خوشه حرکت کند و در نتیجه باعث افزایش کمی و کیفی عملکرد شود.
محمود زاده افزود: هرس پاجوشها، تنهجوشها و شاخههای فاقد محصول که شیره پرورده زیادی را جذب ميکنند و رشد سریعی دارند، باعث تقویت بوته مو میشود و در نتیجه افزایش کمی و کیفی عملکرد را به همراه دارد.
به دلیل اهمیت بالای هرس در افزایش کمی و کیفی محصولات تولیدی آموزش عملی هرس سبز مو در دانشگاه ارومیه برگزار شد.