فعالان سیاسی معتقدند که انتخابات بارزترین شکل حضور مردم در صحنه مدیریت کشور است و انتخاب اصلح، پیشرفت کشور را سرعت میبخشد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، موسی خانی رئیس سابق دانشگاه ازاد اسلامی واحد قزوین در برنامه گفت و گوی ویژه خبری گفت: انتخاب فرد اول قوه مجریه کشور بسیار مهم و تعیین کننده است چراکه سرنوشت یک جامعه و آینده جوانان به این موضوع بستگی دارد و زمینه ساز توسعه است.
موسی خانی افزود: در تمام کشورهای پیشرفته جهان، تحول را افراد شروع کردند و در این زمینه احزاب نقش دارند و اجرای سیاستها بسیار مهم است.
وی اضافه کرد: چین نشان داده با انتخاب یک فرد شایسته توانسته از ۷۰۰ میلیون جمعیت زیر خط فقر به اقتصاد دوم جهان تبدیل شود پس نقش مردم برای انتخاب رئیس جمهور بسیار مهم است چراکه انتخاب شایسته میتواند آینده جامعه را بسازد.
این استاد دانشگاه گفت: در زمان تحریمها تنها چیزی که تحریم نشد ورود دانشجو به آمریکا بود و این شایستگی کشور بود و رسیدن به این شایستگی در گروه تلاش مردم است.
موسی خانی افزود: اگر ما یک ملت پرتلاش پرکار در مسیر چشم انداز حرکت داشته باشیم میتوانیم به توسعه دست پیدا کنیم. یک مدیریت شایسته و یک ملت قوی میتواند پیشرفت کند و این در سایه وحدت ملی است.
وی اضافه کرد: گلایهها هست، اما مهم همسو بودن است. هرکسی که انتخاب شود نماینده همه ملت است و حضور مردم بسیار مهم است.
این استاد دانشگاه گفت: و قتی کشورهای جهان نگاه میکنند یک ملت پشت هم هستند بسیاری از فشارها کاهش خواهد یافت.
موسی خانی افزود: در کنفرانس دائوس چین اعلام کرد میدانیم نتایج مطالعات مکنزی را به آمریکا میدهد، اما چون پیشرفت کشور برای ما مهم است از این مشاور استفاده میکنیم.
وی اضافه کرد: رئیس جمهور خردمند مسیر و افق بلند مدت را برای مردمش در نظر میگیرد، اما کسی که شعارهای حساس انتخاباتی میدهد نشان میدهد برنامه بلند مدت ندارد. مثل پدری که خردمند نباشد و بلند مدت نگاه نکند.
رئیس سابق دانشگاه ازاد اسلامی واحد قزوین گفت: در مبارزه انتخاباتی یک نفر انتخاب میشود اگر انتصابها بر اساس شایسته سالاری نباشد مردم و احزاب ضرر میکنند.
موسی خانی افزود: انتصاب وزرا و استدانداران و مدیران بعدی بسیار مهم است هرجا مدیران خوب داشتیم آثار به یاد ماندنی خواهیم داشت.
وی اضافه کرد: از دوجناح افراد مطرح حضور دارند، من با کثرت موافق نیستم باید دو نفر برنامه هایشان را مطرح کنند و مردم به برنامه رای بدهند.
اصغری مدیرکل سابق اموزش و پرورش استان هم گفت: برای مواجه با مسائل پیش رو دو رویکرد داریم یکی سطحی نگرانه و دومی مواجه عمیق دقیق و کارشناسانه است.
اصغری افزود: عمدتا در سیستم مدیریتی نگاه ما نوع اول بوده و چالشهای زادی ایجاد کرده است، تبعات آثار تحریم را نمیتوانیم انکار کنیم، اولین اقدام شناخت درست از آثار و تبعات منفی تحریم است.
وی اضافه کرد: اقدام دوم ایجاد انسجام نهادهای تصمیم گیر است پرهیز از اقدامات جزیرهای و نگاه نکردن رویکرد سیستم و تلاش هوشمندانه برای توسعه با نظام بین الملل و توجه به اقتصاد درون زا است.
این استاد دانشگاه گفت: اگر یک آسیب شناسی از نظام اداری داشته باشیم مشخص خواهد شد که درگیر شدن با مسائل روزمره و نداشتن یک برنامه راهبردی و اعمال سیاستها مقطعی مانع توسعه است و شاهد هستیم که بودجه با برنامههای توسعه رابطه معنا داری ندارد و علت ان اهمیت ندادن به منافع بلند مدت است.
اصغری افزود: کسی که به عنوان رئیس جمهور انتخاب میشود باید قدرت درک مناسبات پیچیده بین المللی را داشته باشد.
وی اضافه کرد: با در نظر گرفتن شایسته سالاری ملاک و معیار مدیران، اولویت با منافع ملی است فارق از وابستگیهای جناحی امروز در جهان پیچیدهای زندگی میکنیم و نمیتوانیم واکنش محور باشیم باید کسانی که قدرت ادراک بالاتری دارند و از روی دلسوزی به مسائل اجتماعی نگاه میکنند در عرصه مدیرتی به کار گرفته شوند.
به گفته اصغری، عمل به برنامههای توسعه باید در صدر کار رئیس جمهور قرار بگیرد.
این استاد دانشگاه گفت: انتخابات بارزترین شکل حضور مردم در صحنه مدیریت کشور است.
وی افزود: اگر به دنبال پیاده سازی افکار و اندیشه هایمان هستیم هیچ راهی بهتر از انتخابات نیست بین ۶ نفر کسی پیدا میشود که به افکار ما نزدیکتر است و اگر میخواهیم سیستم به خواستههای ما نزدیکتر باشد راهش از همین انتخاب میگذرد.
اصغری گفت: فضا برای انتخاب افراد با گرایشهای مختلف آماده است و امیدوارم مردم پای صندوق را بیایند. گاهی میبینیم کاندیداها اخلاق را رعایت نمیکنند و این اخلاق ماکیاولی است.
این استاد دانشگاه گفت: کسانی که به خیر و صلاح مردم فکرمی کنند و فرایند منطقی را در نظر میگیرند مورد استقبال مردم قرار میگیرند، بخش مهمی از پایندی کاندیداها به اخلاق در مناظرات مشخص میشود و نخبگان نیز در این مسیر باید کمک کنند.
اصغری افزود: وقتی وعده کاذب میدهیم و برای مسائل کوتاه مدت را در نظر میگیریم به سرمایه اجتماعی لطمه میزنیم.
وی اضافه کرد: سرمایه اجتماعی فیزکی نیست و هرچقدر بیشتر بهره گرفته شود روی سرمایه دیگر هم تاثیر گذار است.
این استاد دانشگاه گفت: فردی که وعده غیرصادق میدهد نشان میدهد این آدم واقع بینانه نگاه نمیکند و به سرمایه اجتماعی جامعه صدمه میزند.
این استاد دانشگاه گفت:پاسخگویی، مسئولیت پذیری و شفافیت از مولفههای حکمرانی خوب است و تاکید من بر حکمرانی خوب و سرمایه اجتماعی است و هر دو با وعدههای غیر صادق در تعارض هستند.
اصغری گفت: توجه به توسعه اقتصادی و نرخ تورم از همه مهمتر است و ایجاد همدلی بین مردم ،استفاده بهتر از بخش خصوصی و کنش گری مردم ، توجه به صادرات برون سپاری و برداشتن موانع از پیش پای تولیدکنندگان و شنیده شدن حرفهای جامعه و ایجاد فضای باز در بخشهای سیاسی و اقتصادی و اجتماعی باید از اولویتهای رئیس دولت چهاردهم باشد.