وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه ۱۷ هزار تخت بیمارستانی در دولت سیزدهم افتتاح شد، گفت: ۹ هزار تخت بیمارستانی دیگر نیز در حال آماده شدن است که در دولت بعدی افتتاح میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ بهرام عین اللهی روز یکشنبه در مراسم روز جهانی ایمنی غذا که در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار شد، افزود: از افتخارات دولت سیزدهم رایگان شدن درمان کودکان زیر هفت سال و بیمه پنج دهک جامعه بصورت رایگان بوده که با مراجعه به مراکز درمانی با ارایه کدملی، از خدمات بستری و سرپایی بدون پرداخت هزینه بهره مند میشوند.
وی با بیان اینکه رییس جمهور شهید روی سلامت و امنیت غذایی تاکید زیادی داشتند، اظهارداشت: پنج دهک نخست جامعه رایگان بیمه شدند و از طریق کدملی بیمه هزینههای آنها را پرداخت میکند.
وی با اشاره به اینکه شورای عالی سلامت به اصرار رئیس جمهور شهید اجرا شد، افزود: سازمانها باید بر سلامت و امنیت غذایی نظارت کامل داشته باشند اکنون برچسبهای غذایی که بر روی محصولات غذایی نصب میشود ایمن بودن آنها را تضمین میکند.
عین اللهی ادامه داد: همچنین کیفیت محصولات غذایی وارداتی توسط آزمایشگاههای مجهز در مناطق مرزی و بندرها نمونه برداری میشود و در صورت تایید سلامت محصول اجازه صدور آن داده میشود.
وی با اشاره به اینکه تغذیه ناسالم آفت بروز بسیاری از بیماریهای غیرواگیر است، گفت: استفاده از غذاهای آماده، نمک فراوان و نوشابههای پرقند در نسل جوان زیاد شده و ضروریست از بوفه مدارس خارج شوند و مواد مغذی جایگزین آنها گردد.
عین اللهی تاکید کرد: نان کامل نیز بحث مهمی بوده که اکنون در استانهای مرکزی، قم، گیلان و چهارمحال و بختیاری شروع شده که باید بصورت جهادی در مناطق مختلف عملیاتی شود.
به گفته وزیر بهداشت، همچنین در دولت سیزدهم روند توزیع شیر مدارس آغاز شد و در جهت تامین مواد غذایی اقشار نیازمند طرح کالابرگ الکترونیکی انجام شد که در حال اجرا است.
وی افزود: امروزه ایمنی و سلامت غذا بخشی از تعهدات همه دولتهاست، بیماریهای ناشی از غذاهای ناایمن، اضافه وزن، چاقی، رو به افزایش است و باید تغذیه سالم نهادینه شود.
عین اللهی ادامه داد: با فعالیت و رژیم غذایی سالم بدون استفاده از دارو یا مصرف داروی کمتر میتوان بیماری را کنترل کرد، زیرا بیماریهای قلبی و عروقی در صدر بیماریها است.
وی اظهارداشت: روشهای مبتنی بر تکنولوژی و فناوریهای نوین در کیفیت محصولات غذایی موثر است و باید ایمنی و سلامت غذا در اولویت دولتها قرار گیرد.
افتتاح ۱۷ هزار تخت بیمارستانی در دولت سیزدهم
سومین همایش گرامیداشت روز جهانی ایمنی غذا با شعار «ایمنی غذا: برای موارد غیرمنتظره آماده باشید» امروز ۲۰ خرداد ماه ۱۴۰۳ با حضور دکتر بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر سید حیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و دارو، دکتر حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، دکتر محمد اسماعیل مطلق، رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی و مدیران سازمان غذا و دارو، در سالن همایشهای بین المللی صدا و سیما برگزار شد.
گفتنی است در این همایش از فعالان و برترینهای حوزه ایمنی و سلامت غذا در سه بخش "شرکتهای برتر و سرآمد از نقطه نظر ارتقای ایمنی و بهداشت تولید مواد غذایی در زنجیره تامین (پیش تولید تا عرضه)، محصولات غذایی و آشامیدنی ارتقا یافته از نظر سطح ایمنی و سلامت، و افراد و مسئولین فنی با اثربخشی ملی در موضوع ایمنی و سلامت غذا (حامیان ایمنی و سلامت غذا) " بر اساس شاخصهای معین، تقدیر میشود.
تامین سلامت و امنیت غذا بر عهده وزارت بهداشت است
وزیر بهداشت، درمان، آموزش پزشکی گفت: غذا نقش بسیار مهمی در سلامت جامعه دارد و وزارت بهداشت متولی سلامت و تأمین امنیت غذایی است.
دکتر عین اللهی افزود: برخی میگویند غذا چه ارتباطی به وزارت بهداشت دارد، اما شورای عالی سلامت و تغذیه که از حدود بیست سال پیش این مسئولیت را به وزارت بهداشت گذاشته و وزارت بهداشت وظیفه دارد بر سلامت غذا پیش از تولید تا سفره مردم نظارت داشته باشد.
وی افزود: اگر زمینههای وراثتی و ژنتیکی را در نظر نگیریم، بیماری از دو طریق وارد بدن انسان میشود یکی از طریق هوا و دیگری از طریق غذا و غذا نقش بسیار مهمی در سلامت جامعه دارد و تنها وزارتخانهای که متولی سلامت و تأمین امنیت غذایی است؛ وزارت بهداشت است.
دکتر عین اللهی افزود: یکی از مشکلات اصلی در دنیا، بیماریهای غیرواگیر است که بیشتر آنها از رژیم غذایی ناسالم ایجاد میشود. اهمیت غذا را میتوان در پیشگیری از بروز بیماریها مورد توجه قرار داد .از نظر کمی و کیفی هم باید از امنیت غذایی مراقبت کرد. امنیت غذا با تولید غذا متفاوت است و نباید در تولید غذا که امنیت غذایی را تضمین میکند به ایمنی که موضوع سلامت غذاست کم توجهی شود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: با پرهیز از مصرف زیاد نمک، شکر و و غذاهای چرب میتوان رژیم غذایی مناسبی داشت و باید میان مواد غذایی سالمی که تولید میشود، مفیدترین آنها را مصرف کرد.