مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین گفت: امسال پیشبینی میشود قریب به ۶۰۰ پایگاه تابستانی غنیسازی اوقات فراغت ایجاد کرده و بیش از ۸۰ هزار دانشآموز قزوینی جذب این پایگاهها شوند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، مدیرکل آموزش و پرورش در خصوص آمادگی برای پربار کردن اوقات فراغت دانش آموزان در تعطیلات تابستان گفت: برنامهریزی منسجم، جامع، هدفدار و پرنشاط توسط دستاندرکاران تعلیم و تربیت میتواند فرصت مناسبی را برای نوآوری، ابتکار و تفکر فعال برای دانشآموزان ایجاد کند.
نقی سیاهکالی مرادی در ادامه گفت: اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین به عنوان متولی پایگاههای تابستانی غنی سازی اوقات فراغت دانشآموزان با مشارکت و همکاری دیگر ادارات کل ذیربط و بهرهگیری از ظرفیتهای درون سازمانی، برنامههای پرورشی و فرهنگی متنوعی را متناسب با نیازها و علایق دانشآموزان در زمینههای مختلف پیشبینی کرده است.
وی تصریح کرد: نقش خانوادهها در هدایت فرزندان به پایگاههای تابستانی و فراهم کردن زمینه برنامهریزی و بسترسازی اصولی و درست برای شکوفایی استعدادها و خلاقیتهای دانشآموزان و استفاده بهینه از وجود نیروهای کارآمد و مجرب برای غنیسازی ساعات اوقات فراغت فرزندان بسیار بااهمیت است.
مدیرکل آموزش و پرورش اظهار کرد: شعار اصلی اوقات فراغت دانشآموزان در سال ۱۴۰۳ برگرفته از شعار سال مقام معظم رهبری با عنوان "جهش تولید با مشارکت مردم" بوده و بر این اساس شعار" تربیت بدون توقف، رشد و تعالی دانشآموز ایرانی در پرتو همیاری نهادهای تربیتی" انتخاب شده است. فعالیتهای پایگاههای تابستانی از هفته اول تیر ماه با برگزاری مراسم افتتاحیه آغاز و تا نیمه اول شهریور ماه به مدت ۸ هفته ادامه دارد. طبیعتا جهت اطلاع رسانی به دانشآموزان از ظرفیت شبکه شاد استفاده خواهد شد، اما سیاست بر مبنای برگزاری کلاسهای حضوری است.
سیاهکالی مرادی عنوان کرد: به منظور غنیسازی اوقات فراغت دانشآموزان و در استمرار فرآیندهای تربیتی طول سال تحصیلی، هر سال مراکز فعالیتهای تابستانی در سراسر استان تشکیل میشود و دانشآموزان در رشتهها و برنامههای مورد علاقه از جمله فرهنگی، هنری، مهارتی، اجتماعی و ورزشی شرکت میکنند. هرسال فعالیتهای پایگاههای تابستانی غنیسازی اوقات فراغت با جدیت پیگیری شده و حاصل تلاش همکارانم در آموزش و پرورش تشکیل حداقل ۵۰۰ پایگاه تابستانی و جذب بیش از ۵۰ هزار دانش آموز در فعالیتهای این پایگاه در تابستان سال گذشته بوده است، البته با احتساب آموزشگاههای علمی آزاد و آموزشگاههای زبان خارجه آمار به ۸۰ هزار نفر هم میرسد که استقبال دانشآموزان دختر از فعالیتهای این پایگاه اندکی بیشتر بود.
وی ادامه داد: در بحث غنیسازی اوقات فراغت دانشآموزان از دو ظرفیت درون سازمانی و برون سازمانی بهره میبریم. مدارس تمامی دورههای تحصیلی، پایگاههای دارالقرآن، کانونهای فرهنگی تربیتی، اردوگاههای دانشآموزی، مجتمعها و سالنهای ورزشی، پایگاههای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، پایگاههای سازمان دانشآموزی، پایگاههای بسیج دانشآموزی، پایگاههای سازمان جوانان هلال احمر، پژوهشسراهای دانشآموزی، پایگاههای اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزی از ظرفیتهای درون سازمان آموزش و پرورش هستند.
این مقام مسئول تصریح کرد: در بخش برون سازمانی هم میتوانیم به فضاهای فرهنگی و ورزشی اداره کل ورزش و جوانان، فضاهای فرهنگی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، کانونهای فرهنگی هنری مساجد، فضاهای فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی، فضاهای فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و ... اشاره کرد. در حال حاضر ۲۱ کانون فرهنگی و تربیتی، ۱۶ مرکز دارالقران، ۴۶ سالن ورزشی و ۱۳ پژوهشسرا و بیش از ۳۵۰ مدرسه منتخب در سطح استان قزوین به عنوان پایگاه تابستانی غنیسازی اوقات فراغت فعالیت خود را برنامهریزی میکنند. هر کدام از پایگاهها به تناسب تخصص و توانمندی مربیان خود در یکی از رشتههای فرهنگی و هنری، ورزشی، قرآنی و علمی و سایر موضوعات فعالیت میکنند.
مدیرکل آموزش و پرورش در پایان گفت: کانونهای فرهنگی تربیتی در زمینه برگزاری رشتههای فرهنگی و هنری از قبیل قالیبافی، چرم دوزی و خیاطی فعالیت بیشتری دارند و مراکز دارالقران هم در زمینه آموزش روخوانی و حفظ و دیگر مباحث مربوط به آموزش قرآن کریم از قبیل تدبر، تفسیر و آموزش مفاهیم قرآنی توانمندی بیشتری دارند و همینطور دیگر پایگاهها متناسب با طرفیتها در این امر مشارکت و همکاری دارند. امسال پیش بینی میشود قریب به ۶۰۰ پایگاه تابستانی غنیسازی اوقات فراغت در سامانه نورینو ثبت و ایجاد کنیم و انتظار داریم با تلاش مدیران پایگاههای تابستانی و آموزشگاههای علمی آزاد و زبان استان بیش از ۸۰ هزار دانشآموز قزوینی را جذب پایگاهها کنیم که البته کار سنگینی است، اما با توانمندی مدیران محترم امیدواریم به این هدف دست پیدا کنیم.