مراسم گرامیداشت سالگرد ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران با عنوان «خدمت به خلق در دیدگاه امام» در پایتخت هند برگزار شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از دهلی، در این مراسم که استادان دانشگاههای هند، محققان، نمایندگانی از ادیان مختلف این کشور و سفیر جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو به همراه رایزن فرهنگی کشورمان سخنرانهای آن بودند جمعی از دوستداران انقلاب اسلامی نیز حضور داشتند و یاد و خاطره امام خمینی رحمه الله علیه را گرامی داشتند.
فرید الدین فریدعصر رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو، بعنوان اولین سخنران، تاکید بر خدمت به مردم بویژه مستضعفان، دفاع از مظلومان جهان و احیاگری مسئله فلسطین را از جمله مهمترین آثار و اندیشه بنیانگذار جمهوری اسلامی برشمرد و تاکید کرد: اکنون روند حمایت از فلسطین که برگرفته از آرمانهای امام به شمار می آید همچنان موضوع اول جهان اسلام است و نباید فراموش شود.
در ادامه، رضی الاسلام دبیر کل سازمان جماعت اسلامی هند با ارائه جنبههای بارز افکار و اندیشههای امام خمینی، خدمت به خلق در دیدگاه امام را در چارچوب اعتقاد به وحدانیت و معنویت تحلیل کرد و گفت: از دیدگاه بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران، فروتنی در قبال مردم وحل مشکلات مردم در اولویت حاکمیت باید باشد.
وی با اشاره به حمایت مداوم امام خمینی رحمه الله علیه از ملت مظلوم فلسطین تا رسیدن به آرمان آزادی این سرزمین، این جنبه را از محورهای اصلی و مورد تاکید دیدگاه ایشان برشمرد.
دبیر کل سازمان جماعت اسلامی هند سخنان خود را با این جمله به پایان رساند:هر فردی که به خلق خدمت کند در اذهان ماندگار خواهد شد و بخشی از اقبال مردم به امام خمینی ناشی از این رویکرد مردم محوری او بوده است، زیرا امام بر خدمت رسانی به قشر ضعیف جامعه بسیار تاکید داشت.
سخنران بعدی این مراسم خانم عذرا عابدی استاد دانشگاه ملی اسلامی هند بود.
او نتایج تحقیقات خود درباره امام خمینی را با رویکرد انسان گرایانه و خدمت به مردم در دیدگاه بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران ارائه و تاکید کرد: اسلام دین مکمل انسانیت است و امام خمینی با تاکید بر معنویت گرایی در کنار مادی گرایی فلسفهای جدید از خدمت به مردم و رویه نوینی برای حکام کشورها ارائه کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه ملی اسلامی هند با بیان اینکه، امام بر جنبه عملی آموزههای دینی بیشتر تاکید داشت افزود: نخستین رهبر انقلاب اسلامی ایران بر عدل و مساوات در جامعه، ترویج معنا گرایی، اولویت دادن به مسایل اخلاقی و انسانیت محوری تاکید داشت.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: طبق اندیشههای امام خمینی هر فرد و گروهی در جامعه حق و حقوقی دارد و حاکمیت باید این حقوق را تامین کند. سفیر جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو بعنوان یکی از سخنرانان، برگزاری مراسم مختلف پس از سی و پنج سال ارتحال امام در جهان را نشانه ارتباط دلی امام با مردم توصیف کرد و گفت: رمز زنده و پاینده بودن امام خمینی، پیوند عمیق و عالمانه امام با اسلام ناب محمدی است.
ایرج الهی افزود: در دیدگاه امام خمینی، اسلام پیشران و موتور پیشرفت جامعه است و باید آنرا به بطن جامعه وارد کرد.
وی دشمن شناسی امام را یکی از ویژگیهای بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران برشمرد و افزود: اگر دشمن را به درستی نشناسیم دچار انحراف میشویم.
سفیر کشورمان در هند پایبندی به اصول را از مهمرین رویکردهای امام خمینی نامید و تاکید کرد امام خمینی به این ایده که هدف وسیله را توجیه میکند اعتقاد نداشت و بارها هشدار داده بود که نباید از هر وسیلهای برای رسیدن به اهداف استفاده شود.
ایرج الهی اظهار داشت: امام خمینی رحمه الله علیه توجه به مردم بویژه رسیدگی به طبقه پایین و مستضعف را مورد تاکید قرار میداد و مردم را صاحبان اصلی انقلاب و ولی نعمت مینامید.