امام خمینی (ره) درباره اهمیت کشاورزی فرمودند: کشاورزان اصل در امور هستند، کشور ایران کشور کشاورزی است و کشاورزان عزیز می توانند ایران را از وابستگی در این بعد نجات بدهند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، وضع کشاورزی در ایران در دوران پهلوی دوم و اجرای طرح پرهیایوی اصلاحات ارضی که قرار بود به رونق روستاها و کشاورزی ایران بی انجامد، اما نتیجه اش ترک روستاها و رها شدن کشاورزی شد.
در آن زمان گندم و دیگر محصولات اساسی کشاورزی را از امریکا یا کشورهای دیگر مثل کانادا ۵ تومان خریده و وارد کشور میکردند سپس یک تومان میفروختند، کشاورز ایرانی مجبور میشد گندم اش را یک تومان بفروشند لذا کشت گندم فایدهای نداشت، با این مشکلات به وجود آمده تولید محصولات کشاورزی و دامی در حداقل میزان قرار گرفت به طوری که کشور حتی در تامین لبنیات مورد نیاز مردم هم به خارج وابسته بود و انواع پنیرها را از بلغارستان، فرانسه و هلند وارد میکردیم.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، امام خمینی تاسیس جهاد سازندگی را برای آبادی روستاها اعلام کرد و مردم را به کمک روستاها و برداشت محصولات کشاورزی برای رها شدن از وابستگی توصیه کرد و فرمودند: ما اگر چنانچه از حیث کشاورزی خودکفا نشویم و دست مان پیش قدرتهای دیگر دراز بشود و به عبارتی دیگر گدایی کنیم از آنها یا فرض کنید که پول هم بدهند به آنها، لیکن وابسته ایم.
امام راحل - ره، روستاها را موتور و پیشران حرکت و کشاورزی را از مهمترین فعالیتها در کشور میدانستند.
امام خمینی - ره: کشاورزان اصل در امور هستند کشور ایران کشور کشاورزی است، کشاورزان عزیز میتوانند ایران را از وابستگی در این بعد نجات بدهند.
افزایش تولید محصولات کشاوری محصول همین رویکرد معمار انقلاب بود.
مهاجر، معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی مي گويد كه قبل از انقلاب در كل ۲۶ میلیون تن محصولات زراعی یعنی لبنیات، شیلات، زراعت و باغبانی تولید میکردیم، امروز به ۱۲۵ میلیون تن تولید محصولات رسیدیم.
در برنامه هفتم پیشرفت، افزایش تولید و خودکفایی ۹۰ درصدی محصولات اساسی کشاورزی و تمرکز بر امور روستاها به عنوان پیشران حرکت کشور مورد توجه قرار گرفته است.