به گزارش
خبرگزاری صداوسیما به نقل از اماسان، خشونت و درگیریها بین دو قبلیه در ایالت «مانیپور» هند، یک ماه پیش آغاز شد و تاکنون بیش از ۱۶۰ کشته برجا گذاشته است.
خبرها و تصاویر شکنجه، تجاوز گروهی و هتک حرمت به زنان در این ایالت خشم سراسری مردم را برانگیخته و واکنشهای شدیدی را از سوی دادگاه عالی و نخستوزیر هند «نارندرا مودی» به همراه داشته است.
مقامات هندی اعلام کردهاند که بخش عمده این وقایع، ناشی از انتشار شایعات و اخبار نادرست بوده است.
حادثه هولناک یک ماه پیش در منطقه «کانگ پوکپی» که در آن دو زن توسط چندین نفر مورد تعرض قرار گرفتند، از جمله حملات خشونتآمیزی بود که پس از انتشار تصویری از یک جسدِ نایلونپیچشده در دره «ایمفال» رخ داد. قربانی توسط اعضای یک قبیله به قتل رسیده بود. اما بعدها مشخص شد که تصویر منتشر شده، مربوط به زنی است که در پایتخت به قتل رسیده است.در همان روز دو زن ۲۰ ساله دیگر مورد تجاوز وحشیانه قرار گرفتند و به قتل رسیدند.
مقامات به خبرگزاری هندی PTI گفتند که تنش و درگیریها در پی انتشار این تصویر جعلی، مانند آتش در جنگل پخش شد و یکی از دلایلی بود که مسئولان ایالتی، اینترنت را قطع کردند.
آژانسهای امنیتی هند با تحلیل درگیریهای اخیر در ایالت «مانیپور» به این نتیجه رسیدند که هیچ کنترلی بر اخبار جعلی یا یکطرفه که حتی در روزنامههای محلی منتشر میشود، وجود ندارد.
پلیس هند در تلاش است تا با نشر اطلاعات نادرست مقابله و اوضاع را کنترل کند.
مسئولان امنیتی هند بیانیهای صادر و در آن تاکید کردند که بر خلاف چیزی که برخی از روزنامههای محلی گزارش داده بودند، هیچ اقدامی برای سوزاندن هیچ روستایی انجام نشده و از رسانهها خواستند که فقط اطلاعات تأیید شده را منتشر کنند.
خبر جعلی دیگری که در چند روز اخیر از قبایل هند منتشر شد، درباره آتشزدن مکانهای مذهبی یکی از این قبیلهها بود.
نهادهای امنیتی موضوع را بررسی کرده و به ساکنان این مناطق نشان دادند که هیچ آسیبی به مکانهای مذهبی وارد نشده است. با این حال، درگیریهای مسلحانه بین برخی قومیتها گزارش شد که در آن اعضای دو طایفه زخمی شدهاند.
درگیریهای طایفهای پس از راستی آزمایی پلیس و تکذیب این خبر فروکش کرد.
ویدئوی دیگری هم منتشر شد که چند جسد را روی زمین نشان میداد و آنها را افرادی معرفی میکرد که توسط اعضای قبایل کشته شدهاند. این ویدئو نیز پس از انتشار کلیپ تکاندهنده حمله به دو زن از یک قبیله در شبکههای اجتماعی منتشر شد.
به گفته مقامات امنیتی هند، واقعیت این بود که کشتهشدگان افرادی بودند که قصد داشتند روستای یک قبیله را به آتش بکشند ولی در اقدامی تلافیجویانه کشته شدند.
همچنین ویدئویی منتشر شد که نشان میداد یک زن جوان به طرز وحشیانهای مورد تعرض قرار گرفته و به ضرب گلوله کشته میشود.
بلافاصله مشخص شد که این ویدئو مربوط به زنی است که سال گذشته در شهر «تامو» میانمار کشته شد و هیچ ارتباطی با درگیریهای قومیتی در ایالت «مانیپور» نداشت.
پلیس هند برای مقابله با شایعهسازیها وارد عمل شده و افراد دخیل در این ارتباط را بازداشت کرد.
مقامات هندی اعلام کرده اند که برای مقابله با شایعهسازیها و کاهش التهابات قومی و قبیلهای، به زمان زیادی نیاز است تا اینترنت به طور کامل در ایالت «مانیپور» بازیابی شود.
«مانیپور» از ایالتهای هندوستان در شمال شرق این کشور است. مساحت این ایالت ۲۲٫۳۲۷ کیلومتر مربع است و تقریباً ۳ میلیون نفر جمعیت دارد.