مدیر عامل توانیر گفت: مشترکان همه بخشها میتوانند با کاهش مصرف از جوایز توانیر به صورت هفتگی، دو هفتگی و ماهیانه برخوردار شوند. پارسال حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیارد تومان پاداش به بخشهای صنعتی و کشاورزی پرداخت شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، گفت و گوی ویژه خبری یکشنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۳، با موضوع مدیریت مصرف برق و با حضور آقای رجبی مشهدی، مدیر عامل توانیر و سخنگوی مصرف برق از شبکه خبر پخش شد، مشروح این گفتگو را در زیر میخوانید.
مقدمه مجری: (توضیحات روی تصویر) میدانید که از سه شنبه پانزدهم که همه کارمندان به سر کار میروند ساعت کاری طبق آخرین مصوبه هیئت وزیران که برای سال گذشته است تغییر می کند و ۶ صبح تا یک بعد از ظهر میشود. مگر این که امروز یکشنبه که هیئت دولت جلسه دارد مصوبه دیگری بیاید و این تاریخ و این عدد و ساعت تغییر بکند، مثلا ۶ تا یک بشود، ۷ تا دو یا هر عدد دیگری که ممکن است باشد. این آخرین خبرهایی که برای مدیریت مصرف برق داریم، اما میخواهیم در این برنامه بررسی بکنیم ببینیم که وضعیت مصرف برق مان به چه صورت است؟ تولیدمان چقدر بوده؟ تقاضا چطور است و چگونه میتوانیم تابستان را بدون خاموشی پشت سر بگذاریم.
(توضیحات روی تصویر) آمارها را با هم نگاه بکنیم در چند سال گذشته میبینیم که ما همیشه یک سیر بین ۸۴ است تا ۹۹ در ۱۰ سال داریم میبینیم تقریبا وضعیت سهم مصرف برق چقدر افزایش پیدا کرده؟ میبینیدکه این جا کجا بوده و رسیده به ۸۴-۸۵ درصد سهم مصرف برق از کل تولید. همیشه سالانه ما یک عددی داریم در خصوص تقاضای مصرف برق که دارد رشد میکند طبیعتا برای این که این فاصله جبران بشود باید تولیدمان هم افزایش پیدا کند که با خاموشی مواجه نباشیم.
(تصویر بعدی) میبینیم که نیاز به مصرف هم همین طوردارد سالانه افزایش پیدا میکند. آماری که تقدیم حضورتان میکنیم برای سال ۹۶ تا ۱۴۰۰ است که نمودار تقاضا را میبینید که چقدر افزایش داشته سال به سال یک عدد قابل توجهی افزایش پیدا کرده از ۶۰ هزار مگاوات رفته بالاتر الان که ۱۴۰۳ هستیم داریم با هم صحبت میکنیم آخرین آمارها میگوید که ۶۷ هزار تا را هم ما تقریبا گذراندیم، نیاز به مصرف برق را در صورتی که تولید ما چیزی در حدود ۶۵-۶۶ هزار تا است البته که ظرفیت اسمی مان حدود ۹۵-۹۶ هزار تا است، اما تولید ما تابستان است و کمتر است.
(تصویر بعدی) تصویر بعدی را با هم ببینیم، ببینیم از این عددهایی که خدمت شما عرض کردم سهم هر کدام از یکی از دستگاهها چقدر است؟ میبینید که دوتای عمده آن ۳۳ و نیم و ۳۲ و ۶ برای خانگی و صنایع، این قرمز برای صنایعی که ۳۳ بوده الان تقریبا، الان که با هم صحبت میکنیم چیزی حدود ۳۶ است، مصرف خانگی خیلی تغییری نکرده و مصارف عمومی یک کم کاهش پیدا کرده. عمده و بزرگترین مصرف کننده ما صنایع هستند، چیزی که وزارت نیرو اعلام کرده برای مدیریت مصرف از همه مردم تقاضا شده که چیزی حدود ۱۵ درصد مصرف خودشان را کاهش بدهند، مشوقهای وزارت نیرو در نظر گرفته، این در بخش خانگی، در بخش صنایع هم مثل سالهای گذشته روزهایی را مشخص کردند با هماهنگی شهرکهای صنعتی، البته که این را بگویم که هر ساله شهرکهای صنعتی و تولید کنندهها یک گلهای از وزارت نیرو بابت این قطعیها دارند که درخواست شان همیشه این بوده که هماهنگتر با هم جلو بروند که میخواهیم در برنامه راجع به آن صحبت کنیم.
سوال: بفرمایید که این تغییر ساعت کاری ادارات به چه صورت است؟ آخرین خبرها چیست؟
رجبی مشهدی: بر اساس مصوبه هیئت وزیران از نیمه خردادماه تا نیمه شهریورماه ساعت کار از ساعت ۶ صبح تا ساعت ۱۳ است و بر همین منوال انشاالله ما برنامه را تنظیم کردیم که میزان مصرف برق ادارات ۱۵۰۰ مگاوات کاهش مصرف داشته باشد. میدانید که ساعت اوج مصرف همین ساعتهای ۱۳-۱۴ و ۱۵ بیشترین مصرف را دارد به همین جهت ساعت ۱۳ ساعت خاتمه کار اعلام شده. به این جهت که ادارات با تعطیل شدن خودشان مصرف برق را کاهش بدهند وسایل سرمایشی خاموش شده باشد و انشاالله ما بتوانیم علیرغم این که ناترازی داریم برق همه بخشهای مختلف را به خوبی تامین کنیم.
سوال: یعنی شما بیشتر ساعت پایان کار برای شما مدنظر است که زود باشد درست است؟
رجبی مشهدی: بله دقیقا همین طور است. ساعت ۱۳ همه مصارف به اوج مصرف خودشان میرسند. هم بخش خانگی به دلیل این که از وسایل سرمایشی استفاده میکند، خود ادارات هستند بخشهای تجاری هستند، سایر بخشها در این ساعت اوج مصرف را دارند و به همین جهت ساعت خاتمه کار ساعت ۱۳ ساعت مطلوبی برای صنعت برق است.
سوال: چقدر این ناترازی که به آن اشاره میکنید تشدید شده از سال گذشته، وضعیت مصرف ما چقدر رشد کرده است؟
رجبی مشهدی: در ابتدای دولت سیزدهم ناترازی حدود ۱۴ تا ۱۵ هزار مگاواتی داشتیم. الان این عدد به حدود ۱۰ هزار مگاوات کاهش پیدا کرده و ما به ظرفیت تولید برق کشور حدود ۹ هزار مگاوات از ابتدای دولت اضافه کردیم که بخشی از آن بر میگردد به نیروگاه جدید سیکل ترکیبی، بخش نیروهای تجدید پذیر، نیروگاههای برق آبی تعدادی بودند و بخشی هم نیروگاههای مقیاس کوچک که اینها ظرفیت نیروگاههای جدید الاحداث هستند بخشی هم مربوط میشود به ارتقاء ظرفیت تولید نیروگاههای موجود که سرجمع ۹ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شده ولی همانطور که در اسلایدها حضرتعالی اشاره فرمودید، روند رشد مصرف بسیار شتابان و سرعتی و جهشی و رو به بالاست. به هرحال یکی از آن اقدامات بهینه سازی مصرف هست. برای این که بتوانیم جلوگیری بکنیم از رشد بی سابقه مصرف، الان آخرین عددی که بنده دارم روز گذشته میزان تقاضای مصرف برق به حدود ۶۸ هزار مگاوات رسیده نسبت به سال گذشته تا این موقع یک رشد حدود ۱۰ درصدی را ما شاهد هستیم که عدد بسیار بزرگی است و انشاالله که با مشارکت خوب مردم بتوانیم این عدد را مدیریت کنیم و سرجمع بتوانیم بخشهای مختلف برق را به صورت پایدار تامین کنیم.
سوال: این که مشارکت مردم را میگویید، یعنی مثلا چقدر همراهی از مردم انتظار دارید چقدر میتواند کمک کننده باشد برای این که ما یک تامین برق پایدار داشته باشیم قطعی برق نداشته باشیم؟
رجبی مشهدی: سال گذشته و سال ماقبل از آن همکاری خیلی خوبی را شاهد بودیم در بخش خانگی با صنعت برق. حدود ۴۰ درصد از مشترکان توانستند از پاداش صرفه جویی برق برخوردار باشند، یک سوم این تعداد توانستند قبض برق خودشان را رایگان بکنند و حتی برق خودشان را به صورت بستانکار در دورههای بعدی بتوانند قبض شان را رایگان بکنند و از این مزیت استفاده بکنند. این مزیت باعث این شد که وزارت نیرو به فکر این باشد که مشارکت مردم را در سال بیشتر بکند. در کاهش مصرف و علاوه بر طرح پاداش صرفه جویی، طرح اهدا جوایز هم اضافه شد یعنی این که علیرغم این که سال گذشته مشارکت خوب بود همکاری خیلی خوب بود و ما پاداش صرفه جویی میدادیم امسال آن به قوت خودش باقی هست و انشاالله امسال به کسانی که قبض برق شان را رایگان بکنند کاهش مصرف داشته باشند جایزه هم تعلق میگیرد، جایزهها به سه دسته عمده تقسیم میشوند. بخشی از آنها برمی گردد به جوایز بزرگ که ۳۰۰ دستگاه خودروی بومی بهترین سازندههای اخیر است که خودروی دنا است، خودروی ۲۰۷ هست و خودروی تارا که اینها تمام اتوماتیک هستند. انشاالله ما بتوانیم در این دوره با مشارکت خوب مردم این جوایز را هم تقدیم بکنیم. اگر مشترکی ۱۰ درصد مصرف برق خودش را کاهش بدهد در طی این دوره میتواند از این جوایز برخوردار بشود.
سوال: ۱۰ درصد یعنی چقدر؟ مصداقی اگر بخواهیم بگوییم یعنی چقدر صرفه جویی بکند؟
رجبی مشهدی: بدون این که رفاه خودش را به خطر بیاندازد یا کار شاقی بکند اگر بتواند در تنظیم دمای وسایل سرمایشی یا این که از دور کند کولرهای آبی استفاده بکند و مصارف مازادی را که دارد کاهش بدهد میتواند از این مزیت استفاده بکند.
سوال: وسایل سرمایشی که اشاره میکنید، مثلا کولرگازی چقدر دمایش کاهش پیدا کند و چقدر تاثیر دارد؟
رجبی مشهدی: الگویی که برای مناطق عادی کولرهای آبی هست، یعنی ۳۰۰ کیلووات ساعت تنظیم شده، این ۳۰۰ کیلووات ساعت اگر کسی ۱۰ ساعت هم کولر آبی خود را روشن کند معمولا کمتر از ۳۰۰ کیلو وات ساعت مصرف برق دارد و این جا یک قبضی را حدود مثلا ۴۰ هزار تومانی در ماه دریافت میکند، اگر که همین مشترکی که در منطقه عادی هست از یک کولر گازی استفاده بکند قبض او حدود ۷۰۰-۸۰۰ هزار تومان خواهد شد و اگر از دو تا کولرگازی استفاده بکند با همین ساعتی که عرض کردم استفاده بکند، یک قبضی را نزدیک به دو میلیون تومان باید پرداخت کند. من همین جا از همه هموطنان عزیز درخواست میکنم که اگر در مناطق عادی هستند و کولر آبی دارند و از آن استفاده میکنند به هیچ عنوان از کولر گازی دیگر استفاده نکنند. یعنی کولر گازی خریداری و نصب نکنند. این باعث میشود که قبضهای سنگین و نجومی را دریافت بکنند، در حالی که میتوانند با استفاده از کولر آبی ضمن این که رفاه لازم را داشته باشند دماها معمولا میشود ۲۴-۲۵ درجه، تنظیم بشود در جاهایی که هوای آن معتدل است تقریبا ۸۰ درصد کشور ایران این شرایط را دارد با قبض ارزان قیمتی بدهند ضمن اینکه با کاهش مصرف میتوانند از آن پاداش صرفه جویی استفاده بکنند و این جوایزی که عرض کردم ۳۰۰ دستگاه خودرو است و میلیونها جوایز دیگر که بخشی از آن به لوازم خانگی برقی مثل ماشین ظرفشویی و ماشین لباسشویی و یخچال بر میگردد و بخشی از آن بر میگردد به لوازم دیجیتال مثل تلفن همراه، تلفن از کامپیوترهای لپ تاپ، تبلت و بقیه موارد میتوانند از این جوایز انشاالله برخوردار بشوند.
اگر مردم در مناطق عادی هستند و کولر آبی دارند، به هیچ عنوان از کولر گازی دیگر استفاده نکنند، زیرا نصب کولرگازی باعث قبضهای سنگین و نجومی میشود.
سوال: جوایز را گفتید، یک ناترازی الان دقیقا چقدر است و اگر بخواهیم سهم هر یک از مصرف کنندگان برق را به تفکیک بیان کنید هر کدام شان چقدر الان دارند مصرف میکنند؟
رجبی مشهدی: ناترازی الان حدود ۱۰ هزار مگاوات به طور متوسط در کل دوره است.
سوال: یعنی دقیقا چقدر است؟
رجبی مشهدی: همانطور که فرمودید ۹۳ هزار مگاوات ظرفیت مصوبه نیروگاهی است. در تابستان به دلیل گرما و این که برخی از واحدهای برق آبی را نمیشود به طور کامل در اختیار داشت، سرجمع ظرفیت تولید ما پیش بینی میکنیم به ۶۵ هزار مگاوات برسد و میزان تقاضایی که امسال برآوردکردیم حدود ۷۵ هزار مگاوات است. بنابراین ۱۰ هزار مگاوات ما، ناترازی یا فاصله بین حداکثر میزان تولید و حداکثر میزان مصرف هست که به آن میگوییم ناترازی. اگر بخواهیم قدری این موضوع را باز بکنیم، چون همانطور که عرض کردم در ابتدای عرایضم، در ساعت ۱۳-۱۴ که اوج مصرف هست، حداکثر میزان تقاضا را دارد اگر که بخواهیم یک کار منطقی بکنیم این است که انرژی بخشهایی که انعطاف پذیر هستند ببریم در ساعتهایی که بار حداقل است. مثل صنایع و مثل ادارات را با کاهش مصرف ساعت کارشان را اصلاح کنیم و بتوانیم یک کاهش مصرفی در آن بخش داشته باشیم اولا ما برق بخشهای مختلف را علیرغم این که ناترازی داریم تامین کردیم و توانستیم انرژی پایدار داشته باشیم، همانطور که در گزارش هم بود سهم صنعت طی این سالها افزایش قابل ملاحظهای پیدا کرده. الان صنایع بزرگ یک چیزی حدود ۱۴ درصد رشد مصرف برق داشتند. از ابتدای امسال نسبت به سال گذشته، سرجمع ...
سوال: چقدر یعنی؟ اگر بخواهید عدد بگویید؟
رجبی مشهدی: تقریبا میشود گفت که ۲۱ هزار مگاوات میزان سهم صنایع است، در تابستانها ساعتهای اوج مصرف، ۵۰ درصد از مصرف برق را بخش خانگی مصرف میکند. طی این سالها با اجرای طرح پاداش صرفه جویی و انشاالله با طرح اهدای جوایز این بخش کاهش قابل ملاحظهای خواهد داشت. هدف گذاری کردیم که ۱۵ درصد ما کاهش مصرف برق در بخش خانگی داشته باشیم.
سوال: مصرف خانگی الان دقیقا چقدر است؟
رجبی مشهدی: حدود ۳۳ درصد از سهم کل مصرف برق کل کشور را به خودش اختصاص میدهد.
سوال: یعنی چیزی حدود ۲۲-۲۳ هزار مگاوات؟
رجبی مشهدی: بیشتر، حدود ۳۲-۳۳ هزار مگاوات از کل در ساعت اوج مصرف این عدد ۳۲-۳۳ هزار مگاوات است، ولی سرجمع انرژی مصرف آن، چون ساعتهای حداقل بار یا نیمه شب مصرف بار خانگی کمتر است، سرجمع ۳۳-۳۴ درصد سهم مصرف برق خانگی است.
سوال: ارتباط مان با خانم جعفرزاده مدیر کل برنامه ریزی و تولید برق حرارتی برقرار است. بفرمایید که چقدر آماده هستید برای تولید؟ وضعیت نیروگاههای ما به چه صورت است و دارید با چه ظرفیتی تولید میکنید؟
جعفرزاده: درخدمت تان هستم با قابلیت تولید نیروگاههای حرارتی متصل به شبکه با توجه به برنامه ریزی که انجام شد سال گذشته جهت انجام ۱۰۳ هزار مگاوات تعمیرات پیشگیرانه برای آمادگی نیروگاهها جهت تولید حداکثری در پیک سال ۱۴۰۳ و همچنین اجرای پروژههای ارتقای توان و رفع محدودیت و همچنین به مدار آمدن ظرفیتی از واحدهای جدید در پیک ۱۴۰۳ . پیش بینی که وجود دارد توانایی قابلیت تولید بالغ بر ۵۱ هزار مگاوات ظرفیت نیرو.. (صدا قطع شد)
سوال: آقای رجبی مشهدی سهم هر کدام از صنایع نسبت به سال گذشته چقدر رشد داشته؟
رجبی مشهدی: سال گذشته حدود ۶ درصد سرجمع صنعت بود. الان صنایع بزرگ را به روز خدمت شما عرض میکنم حدود ۱۴ درصد رشد داشتند همانطور که در گفتگویی که وزیر محترم نیرو داشتند برای سهم مدیریت مصرف در دوره اوج تابستان این طور برنامه ریزی شده که حدود ۹۰ درصد از تعداد مشترکان صنعتی که کارگاههای صنعتی هستند و واحدهای صنفی – صنعتی هستند، اینها هیچ محدودیتی ندارند و برق را به طور کامل میتوانند استفاده بکنند. در شهرکهای صنعتی یک روز کامل را در نظر گرفتیم که دارای محدودیت هستند و ۶ روز را میتوانند فعالیت بکنند.
مصرف برق صنایع نسبت به سال گذشته حدود ۶ درصد سرجمع رشد داشته است.
سوال: روزشان مشخص است؟
رجبی مشهدی: بله، مثلا شهرک صنعتی شماره یک، روز شنبه است، دومی ممکن است روز یکشنبه و همین طور گردشی است.
سوال: یک روز به جز جمعه است یا با جمعه است؟
رجبی مشهدی: بله یک روز بدون جمعه است و میتوانند این روز را در روز جمعه فعالیت را داشته باشند .اگر که در شهرک نیاز باشد که کار و تولید بیشتری باشد میتوانند روز جمعه را از آن استفاده بکنند، برای صنایع بزرگ هم برنامه ریزی بر اساس زنجیره تولید با هماهنگی همکاران وزارت صمت به گونهای تنظیم شده که اینها در ساعت اوج مصرف، مصرف حداقلی را خواهند داشت و مصرف شان را منتقل میکنند به ساعتهای حداقل بار و در آنجا به گونهای است که انشاالله ما بتوانیم امسال ۱۰ درصد انرژی بیشتری به صنایع تحویل بدهیم. همین جا لازم است توضیح بدهم همکاری خیلی خوبی را وزارت صمت، وزارت نیرو، از دو سال گذشته با هم شروع کردند، منجر به این شد یک تفاهمنامهای منعقد شد و بعد از آن هم قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق در این خصوص ابلاغ شد که بر اساس ماده ۴ آن صنایع انرژی برای کشور مکلف به احداث نیروگاه شدند ۱۰ هزار مگاوات در قانون تکلیف شده که از این ۱۰ هزار مگاوات هزار مگاوات هم نیروگاههای تجدید پذیر است و این نکته را هم عرض کنم خوشبختانه ۱۴۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور از طریق همین نیروگاههای که صنایع ساختند اضافه شده و ۶ هزار مگاوات هم در دست ساخت است. انشاالله امید داریم که اینها بتوانند ظرف دو سال آینده این ۶ هزار مگاوات به ظرفیت تولید کشور اضافه بشود و انشاالله در طی تابستان هم این عدد ۱۴۰۰ مگاوات به ۲ هزار مگاوات خواهد رسید که بخشی از مصرف خودشان را تامین میکنند به عبارت دیگر صنایع انرژی برای کشور به زودی انرژی مورد نیاز خودشان را خودشان تولید میکنند و این قطعا منجر به این خواهد شد که یک تولید پیوسته و پایداری داشته باشند و کمک میکنند به شبکه سراسری.
سوال: خانم جعفرزاده میفرمودید از آمادگی تان برای تولید برق حرارتی چقدر الان دارید تولید میکنید؟ جزئیات آن را میفرمایید؟
جعفرزاده: با انجام بالغ بر ۱۰۳ هزار مگاوات تعمیرات پیشگیرانه که این تعمیرات تقریبا ۹۹ و نیم درصد به اتمام رسیده و قابلیت تولیدی که در حال حاضر در نیروگاههای حرارتی صرفا وجود دارد چیزی بالغ بر ۴۷ هزار مگاوات در پیک روز و بالغ بر ۴۸ هزار مگاوات در پیک شب هست و پیش بینی میشود که در دوران پیک ما بتوانیم با حداکثر ۵۱ هزار مگاوات قابلیت تولید در خدمت شبکه برق کشور و مردم عزیزمان باشیم.
سوال: آقای رجبی مشهدی الان اشاره کردید که با برخی شهرکهای صنعتی توافق کردید که طی روزهای خاصی برای هر شهرک صنعتی برنامهای وجود دارد؟ خارج از این برنامه الان قطعی وجود دارد یا نه؟ چون هر ساله شهرکهای صنعتی تولید کنندهها نسبت به این موضوع بعضا گلایه دارند؟
رجبی مشهدی: قطعا برنامه ریزیها به گونهای است که ما طبق برنامه پیش برویم و انشاالله هیچ خارج از برنامه هیچ قطعی برق یا محدودیتی وجود نداشته باشد و همه این برنامه ریزیها برای این است که برق را پایدار بتوانیم در بخشهای مختلف تامین کنیم و انشاالله امسال این کار را بتوانیم بهتر انجام بدهیم. در شبکه به این پهنا برای این که شاید جزو مثلا ۱۰ کشور اول باشیم به لحاظ وسعت و پهناوری، امکان حادثه وجود دارد این را نمیشود منکر شد و ممکن است قطعیهای موقتی وجود داشته باشد ولی در شهرکها قطعا برق به صورت پایدار تامین خواهد شد همین نکته را هم عرض کنم، هماهنگی خوبی با مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی شده برای این که اینها بتوانند از ظرفیت تولید برق نیروگاههای مقیاس کوچک همچنین از نیروگاههای تجدید پذیر خورشیدی درکنار شهرکهایی که هست استفاده بکنند اینها هم کمک خواهد کرد به این که برق پایدار در این بخش تامین بشود و انشاالله مشکلی را امسال نداشته باشیم.
سوال: با این برنامه ریزی که انجام دادید برای صنایع و شهرکهای صنعتی چقدر پیش بینی میکنید که بتوانید اوج مصرف را مدیریت بکنید؟
رجبی مشهدی: قطعا ما باید حدود ۱۰ هزار مگاوات را برای ساعتهای اوج مصرف بخصوص در تیرماه و مردادماه که هوا گرمتر میشود وسایل سرمایشی بیشتر استفاده میشود برنامه ریزی کردیم، من این جا اعتقادم به این است که با این طرح یا پویش با انرژی که امسال با اهدای جوایز مردم را مشارکت بیشتر فرا میخواند میگوید علیرغم این که رفاه لازم را با کاهش مصرف تان داشته باشید به مصرف بهینه برق کمک کنید به این که ما بتوانیم برق بیشتری را به بخشهای مولد کشور انشاالله برسانیم ما میتوانیم به این خواسته برسیم همین جا از مردم عزیز درخواست میکنم از طریق سایت با خط انرژی دات آی آر و یا این که با شماره گیری که میکنند شماره ستاره ۱۵ ستاره ۲۱ مربع که همان طرح ۱۵ درصد کاهش مصرف در ۲۱ هفته مردم خاطر شریف شان باشد شماره گیری بکنند لینک نصب این نرم افزار را در گوشی هوشمند یا رایانه برقرار بکنند بعد از این که ثبت نام بکنند در این که خوشبختانه ثبت نامها این روزها بیشتر شده منجر به این خواهد شد که بتوانند از روشهای مختلفی که برای کاهش مصرف در این جا پیش بینی شده به آنها توصیه میکند که از این روشها در مناطق اقلیمهای مختلف استفاده بکنند و همین طور شبیه سازی دارد در این سامانه که وسایل برقی را وارد میکنید و میگوید شما مصرف تان با این مصارف چطور است؟ علاوه بر این مواردی که عرض کردم به صورت هفتگی میتوانند گزارش مصرف خودشان را از طریق تصویربرداری از کنتور مصرف برق ارسال بکنند، هر نوبتی که این قرائت صورت میگیرد یک بسته اینترنتی را جایزه میگیرند و بعد میتوانند مصرف شان را هفته به هفته کنترل بکنند. با کاهش مصرف خودشان از جوایزی که پیش بینی شده هم به صورت هفتگی و دو هفتگی و ماهیانه بتوانند برخوردار باشند و این کمک میکند به این که ما مصرف بهینه را در بخش خانگی داشته باشیم، این نکته را هم عرض بکنم بخش تجاری هم امسال در این حوزه جوائز میتوانند اقدام بکنند مصرف برق خودشان را اعلام میکنند ثبت نام میکنند در این سامانه با انرژی ...
مشترکان میتوانند با کاهش مصرف خودشان از جوایزی که پیش بینی شده هم به صورت هفتگی و دو هفتگی و ماهیانه برخوردار شوند.
سوال: یعنی هر کس بخواهد جایزه بگیرد باید اول بیاید در سامانه ثبت نام بکند؟
رجبی مشهدی: نه، سوال بسیار خوبی را فرمودید، اگر مشترکی مصرف برق خود را کاهش بدهد و در قبض خود نسبت به دوره مشابه سال گذشته کاهش مصرف داشته باشد این به صورت خودکار در این قرعه کشیها برای اهدا جوایز مشارکت داده میشود و از این بابت جای نگرانی نیست.
سوال: قرعه کشی چه زمانی است؟
رجبی مشهدی: ما اولین قرعه کشی بزرگ مان را ظرف یک ماه آینده در تیرماه انجام خواهیم داد ولی همین الان که ثبت نام بکنید یک بسته اینترنتی دریافت میکنید و به مرور زمان که مشارکت میکند در این برنامه و با کاهش مصرف خودش از جوایزی که عرض کردم مثل لوازم خانگی وسایل دیجیتال و ... میتواند استفاده کند و برنده بشود.
سوال: چقدر برآورد کردید با این شیوه بتوانید از مصرف بهینه برخوردار بشوید در بخش خانگی؟
رجبی مشهدی: هدفگذاری ما ۱۵ درصد کاهش مصرف است ولی مشترکانی که ۱۰ درصد کاهش مصرف و به صورت مستمر داشته باشند میتوانند به جوایز بزرگ هم برسند.
سوال: یک نکته هم اشاره کردید که در خصوص برق تجدید پذیر چقدر روی آن امسال حساب کردید؟
رجبی مشهدی: ریل گذاری خیلی خوبی در این دولت برای توسعه نیروگاههای تجدید پذیر انجام شد. الان حدود ۱۳ هزار مگاوات نیروگاه تجدید پذیر در دست ساخت در کشور است من امیدوارم که تا پایان سال جاری حدود ۴۵۰۰ مگاوات به نیروگاههای تجدید پذیر فعلی کشور اضافه بشود. در حال حاضر حدود ۱۳۰۰ مگاوات نیروگاه تجدید پذیر در کشور داریم این رکورد بسیار خوب و کم سابقهای است. در ایران یک جهش قابل ملاحظه در حوزه تجدیدپذیرها اتفاق خواهد افتاد و این نکته را هم عرض بکنم بخش کشاورزی کشور الان استقبال کردند. از طرحهای توسعه انرژیهای تجدید پذیر برای تامین برق چاههای کشاورزی و در حوزه صنعت همین طور که عرض کردم حدود هزار مگاوات برنامه ریزی شده برای توسعه انرژیهای تجدید پذیر، خود وزارت نیرو ۴۵۰۰ مگاوات را از طریق ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید برنامه ریزی کرده که بیاید و اینها سرجمع انشاالله منجر به این میشود که توسعه انرژیهای تجدید پذیر را در آینده نزدیک به وضوح ببینیم و این ریل گذاری انشاالله منتج به نتیجه بشود و ما سهم انرژیهای تجدید پذیر را در سبد تولیدمان اضافه کنیم.
سوال: یک کاری هر سال میکردید مصرف برق ادارات را پایش میکردید اگر مصرف برقشان بیشتر از چیزی بود که باید مصرف میکردند برقشان را قطع میکردید امسال اوضاع چطور است؟
رجبی مشهدی: خوشبختانه توانستیم بیش از ۷۰ درصد از ادارات کشور که کنتور سه فاز دارند آنها را مجهز بکنیم به کنتور هوشمند، دقیقا امکان پایش مان به صورت برخط فراهم شده ما دو تا اولویت داریم. یکی ۳۰ درصد کاهش مصرف در زمان فعالیت هست نسبت به سال مشابه و یکی این که بعد از خاتمه کار ۶۰ درصد کاهش مصرف را بایدداشته باشیم که این در برنامه ریزیها آمده و در صورتی که رعایت نشود بعد از تذکر قطع برق آن اداره را البته بعد از دوره ارائه خدمت به مردم عزیز خواهیم داشت و مسئول آن دستگاه اجرایی مسئولیت این را دارد که این را پایش بکند و تذکرات لازم را میگیرد. اگر رعایت نکند قطعا از ۱۵ خرداد ماه این موضوع آغاز خواهد شد و امیدواریم که مثل سال گذشته همکاری خیلی خوبی را داشته باشیم.
برق ادارات پر مصرف پس از تذکر قطع خواهد شد.
سوال: سال پیش بدمصرفترین اداره کدام اداره بود؟
رجبی مشهدی: ما سال گذشته ۸۵۰ مگاوات را توانستیم به رکوردش برسیم امسال برنامه ریزی کردیم که به ۱۵۰۰ مگاوات کاهش مصرف در بخش اداری کشور برسیم، برخی از بانکها شاید بگوییم بیشتر رعایت نکرده بودند و با تذکراتی که داده شد خوشبختانه آنها هم پیوستند به بقیه ادارت و کاهش مصرف جدی را در بخش اداری داشتیم.
سوال: فرودگاهها را هم همیشه میگفتید البته این جا به خاطر نوع فعالیت شان به خاطر ارباب رجوع یا نه، بدمصرف هستند واقعا؟
رجبی مشهدی: برخی اوقات به خاطر دستگاههای سرمایشی متمرکز هست که امکان تنظیم موضعی را ندارند اینها باعث این میشود که باید یک حجم بزرگی را خنک بکنند برق زیادی را مصرف میکند، اینها راهکار دارد و باید برای آن برنامه ریزی لازم انجام بشود و این که دمای رفاه دمای ۲۵ درجه است، دمای ۲۴ درجه است، برخی از کشورها این عدد ۲۷ درجه است و آنها جزو کشورهای توسعه یافته و پیشرفته هم هستند.
سوال: مثل کدام کشورها؟
رجبی مشهدی: مثل ژاپن، کشورهای پیشرفته اغلب این طور است به همین جهت ما نباید دما را روی ۱۷ درجه تنظیم بکنیم اگر کسانی از کولر گازی استفاده میکنند دما را روی ۱۷ درجه تنظیم بکنند ۲۰ درصد مصرف برق آن کولر افزایش پیدا میکند این خودش منجر به اضافه مصرف میشود.
سوال: به ازای هر درجه چند درصد تغییر میکند؟
رجبی مشهدی: تقریبا سه درصد افزایش مصرف را هر یک درجه دارد، همین جا خواهش میکنم میشود رفاه را داشت ولی مصرف برق اضافه نداشت و برق بخشهای مختلفی که واقعا نیازمند برق هستند مناطق گرمسیر کشور، بخشهای مولد کشور، آنها را به خوبی تامین کرد، همین جا خواهش میکنم واقعا میشود این کار را کرد اگر مراقبت کنیم بخصوص ساعت اوج مصرف همین ساعت ۱۳ تا ۱۸ که عرض کردیم یا ساعت ۱۹ تا ۲۲ که ساعت بسیار گرمی است و افزایش مصرف را ما واقعا در بخشهای مختلف داریم این رعایت را حتما داشته باشند وسایل برقی پرمصرف استفاده نکنند، میشود ما یک کاهش مصرف پایداری داشته باشیم و مصرف بهینهای را داشته باشیم و از این جوایز برخوردار بشویم از پاداش صرفه جویی انشاالله برخوردار بشویم.
سؤال: ادارهها را میگفتید که کدامها پرمصرفترین ادارهها بودند؟
رجبی مشهدی: حالا من مصداقی نمیخواهم عرض کنم، شاید بگویم عمده گزارشهایی که به وزارت نیرو منتقل میشد.
سؤال: میخواهید از خوبها شروع کنید مثلاً کم مصرفترین اداره کدام اداره بود؟
رجبی مشهدی: بخشهای مختلف بودند به هر حال آنهایی که مولد دارند در ساعات اوج مصرف آنها را راه اندازی میکنند و برق بخشی از ساختمان را تأمین میکنند از این روش، جزو کممصرفها هستند.
سؤال: نسبت به کجا؟
رجبی مشهدی: باز هم اجازه دهید که نه بهترینها، نه...، بودند شاید بگوییم اغلب دستگاههای اجرایی و وزارتخانهها رعایت میکردند، نهادهای عمومی غیردولتی نظیر بانکها، شهرداریها کمتر رعایت میکردند که با اطلاعیهای که برای آنها صادر میشد و این که همکاران ما پایش میکردند، به کاهش مصرف آن کمک میکردند. امیدوارم سرجمع ما بتوانیم امسال با مشارکت خوب مردم، علیرغمی که هوا بسیار گرم است، رشد مصرف بالاست، بتوانیم پاسخگوی خوبی برای این حمایتی که مردم از صنعت برق دارند باشیم.
سؤال: وزارتخانه خودتان مصرف چطور بود؟
رجبی مشهدی: هم شرکت و هم وزارتخانه دیزل اضطراری دارد که در ساعات اوج مصرف در مدار هستند، دما را کاملاً کنترل میکنیم. دعوت میکنیم از خبرنگاران بیایند هم در اتاق بنده و هم اتاق وزیر و بقیه جاها ببینند که ما دمای حدود ۲۷ درجه تنظیم میکنیم. بالأخره ما رعایت میکنیم و توصیه هم میکنیم به مردم؛ میشود این کار را کرد و بخشهای مختلف بتوانند همه بهینه مصرف کنند ما شاهد این باشیم که امسال انرژی بیشتری به بخشهای مولد کشور بتوانیم تحویل دهیم.
سؤال: سال گذشته چقدر پاداش صرفهجویی پرداخت کردید؛ سرجمع؟
رجبی مشهدی: ما سال گذشته حدود ۱۳۰۰ میلیارد تومان پاداش صرفهجویی بود.
سؤال: چه تعداد مشترک؟
رجبی مشهدی: حدود ۴۰ درصد از مشترکان مشمول شده بودند، تقریباً حدود ۳۰ میلیون ما مشترک خانگی در آن سال داشتیم، امسال ۳۲ میلیون مشترک خانگی و تجاری هستند که مشمول این پاداش صرفهجویی خواهند شد و انشاءالله بتوانند از جوایز هم بهرهمند شوند.
سؤال: برای صنایع اشاره کردید که مثلاً با شهرکهای صنعتی برنامهریزی وجود دارد که قطعی برق آنها سر زمان خودشان باشد، برای خانگی چه؟ قطعی برنامهریزی شده داریم؟
رجبی مشهدی: قطعاً ما برنامهریزی برای قطع برق بخش خانگی نداریم، ولی خانگیهایی که بیش از دو و نیم یا بیش از چهار برابر الگوی مصرف؛ مصرف برق دارند، به ایشان تذکر داده خواهد شد و اگر رعایت نکنند، بعد از اخطار دوباره، مجبور به قطع هستیم تا نهایتاً مصرفشان را کاهش دهند.
سؤال: این اخطار دوباره؛ یعنی چقدر طول میکشد از فاصلهای که مصرف میکنند؟
رجبی مشهدی: بر اساس کنتورهای هوشمندی که برای این بخشها نصب کردیم، اخطار اول برای آنها از طریق پیامک هم ارسال خواهد شد و فکر میکنم زمانی نبرد برای این فرصت و دورههای قرائت برای کسانی که بیش از چهار برابر الگوی مصرف، مصرف میکنند؛ ۱۵ روزه است واین تذکر سریعتر را ظرف ۱۵ روز دریافت میکنند و امیدوارم این بخش هم همکاری کند و مطابق با بقیه مردم بتوانند مصرف کنند. گاهی ممکن است وسایل برقی فرسوده باشند. گاهی ممکن است که امکانات لازم را نداشته باشند، ولی اینهایی که پرمصرف هستند و تمکن مالی دارند، هم میتوانند با نصف مولد خورشیدی، هم استفاده از وسایل برقی پربازده، به کاهش مصرف کمک کنند و نهایتاً این که مصرف برق خود را به کمتر از الگو برسانند. امیدواریم این اتفاق بیفتد.
سؤال: امسال چقدر در نظر گرفتید پاداش بدهید، به جز خودرو و...؟
رجبی مشهدی: منابع پاداش صرفه جویی؛ پیش بینی شده و به ازای هر کیلووات ساعت برای کسانی که زیر الگو هستند؛ از ۵۰۰ تومان به ازای هر کیلووات ساعت شروع میشود تا دوهزار تومان. رویه پرداخت پاداش تغییری نکرده و هر مشترکی بتواند کاهش مصرف داشته باشد نسبت به دورههای مشابه سال گذشته، مشمول پاداش خواهد شد.
سؤال: همه این کارها خودش به صورت خودکار روی قبض برق آنها انجام میشود؟
رجبی مشهدی: بله، از سامانه برق من که از گذشته مردم داشتند، میتوانند استفاده کنند. در آن جا میتوانند قبض برقشان را ملاحظه کنند حتی دورههای قبل قبض هم دیده شده، حتی سالهای گذشته آنها؛ نه یک سال میتوانند آن دورهها را هم ملاحظه کنند. تابستانهای گذشته به چه شکل مصرف انجام شده و همان طور که عرض کردم اگر میزان پاداش آنها، بیش از رایگان کردن قبض باشد، اینها تبدیل به امتیاز خواهد شد و امتیازشان را برای شرکت در قرعهکشی جوایز بالا خواهد برد.
سؤال: اشارهای کردید در خصوص این که اگر مشترکی در بخش خانگی بیش از الگو مصرف کند، اخطار برای او صادر میشود، ممکن است برقش قطع شود. این اتفاق برای مشترکان تجاری یا صنعتی چطور است؟
رجبی مشهدی: برای آنها هم ما پایش گذاشتیم، به خصوص مغازههای بین شهری، روشناییها، برخی کسب و کارها مثل لوسترفروشها یا بقیه که خیلی مصرف آنها بالاست، اینها حتماً پایش میشوند، در صورتی که رعایت نکنند، بعد از اخطار برق آنها به صورت موقت قطع خواهد شد تا این که یک اصلاحی در کاهش مصرف داشته باشند و انشاءالله ما بتوانیم این تابستان را که هوا گرم است با برق پایدار پشت سر بگذاریم.
سؤال: تجاری از کجا میتوانند متوجه شوند که چگونه دارند مصرف میکنند و چقدر منطبق با الگو یا بیش از آن است؟
رجبی مشهدی: برای همه مشترکان ما از طریق پیامک که شناسه قبض پرداخت کننده ثبت کرده در سامانه برق من و قبض برق خود را پرداخت میکند، این پیامکهای اخطار ارسال خواهد شد و این که پایش میدانی هم همکاران ما خواهند داشت از بخشهایی که نیازمند این هستند که این پیمایش و پایش انجام شود، و بر اساس اتفاقات و رخدادهایی که در مصرف برق آنها بیفتد، تذکرات لازم را خواهند گرفت. هرچند که میدانم بر اساس تجربهای که در سال گذشته بود، همکاری خوبی، حتی همین لوسترفروشیهایی که عرض کردم؛ استفاده از لامپهای فوق کممصرف را داشتند و مصرف برق خودشان را جدی کاهش داده بودند، امیدواریم که این اتفاق مستمراً بیفتد.
سؤال: برای صنایع چطور است؟ آنها هم یک الگوی خاصی دارند؟
رجبی مشهدی: بله، مبنای سقف مصرف صنایع را در دوره قبل از اوج مصرف میگیریم و بر اساس آن، یک کاهش مصرفی را در دوره اوج مصرف برنامهریزی میکنیم، به گونهای که زنجیره تولید مختل نشود و بتواند محصولات مطابق نیاز بازار که این را هم با همکاری همکاران وزارت صمت برنامه ریزی میکنیم، این را بتوانیم داشته باشیم. مثلاً در حوزه سیمان مشخص است چقدر تولید لازم است ماهیانه و آن را تأمین کنند کارخانجات تولید سیمان و این علیرغم این که انرژی به طور مکفی برای آنها تأمین میشود، در ساعات اوج مصرف، مصرف برق آنها را کاهش دهد.
سؤال: نکتهای اشاره کردید که سال گذشته با برنامهریزی که انجام دادید، مصرف شهرکها و صنایع بزرگ را کنترل کردید، این هم آسیبی به تولید آنها داشته، یعنی شما خسارتی بپردازید یا کاری مثل این؟
رجبی مشهدی: این، چون بر اساس ابلاغیههایی هم مصوبه هیأت وزیران در این خصوص است، نه ولی تشویقهایی را پرداخت کردیم برای مشارکت در...؟
سؤال: برای صنایع؟ چطور میشود؟ جزئیات آن را بگویید.
رجبی مشهدی: بله. در سالهای گذشته هم مبنا این بوده که اگر کاهش مصرف داشتند، بر اساس نرخهایی که تعیین شده بود و مشارکتی که داشتند، یک بخشی این طور تأمین شده، یک بخش مولدینی بودند که از سوخت با تعرفه نیروگاهی اینها توانستند یارانه دریافت کنند و سرجمع به گونهای بوده که حمایت کنیم. یا حتی پیش بینی شده بود که در حوزه....
سؤال: عدد آن را هم میگویید اگر چیزی سال پیش پاداش به صنایع پرداخت شد؟
رجبی مشهدی: فکر میکنم حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیارد تومان پاداش سرجمعی بوده که به بخشهای غیر از خانگی در سال گذشته پرداخت شده است. یک بخشی از آنها مربوط به کشاورزان بوده، یک بخش هم مربوط به صنایع کشور بوده است.
حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیارد تومان پاداش سرجمعی بوده که به بخشهای غیر از خانگی در سال گذشته پرداخت شده است.
سؤال: وضعیت مصرف برق بر اساس الگو؛ صنایعی است که بررسی کردید تجاری، اداری و خانگی را که صحبت کردیم، بخش کشاورزی هم الان مثلاً فصل برداشت محصول کشاورزی و کارهای این چنینی است که نیاز دارد، بقیه استفاده میکنند، الگوی اینها چطور است؟
رجبی مشهدی: تا روز گذشته که ما بخش کشاورزی به طور کامل از برق استفاده میکرد، ولی این را در نظر داشته باشیم، میزان تأمین برق چاه کشاورزی، بر اساس پروانه بهرهبرداری آنها تنظیم میشود. معمولاً اینها حدود ۱۹ ساعت به طور متوسط یا بیش از ۸۰ درصد از مشترکان چاه کشاورزی؛ اینها پروانه حدود ۱۹ ساعت کار را در روز دارند و پنج ساعت را محدود میشوند. این پنج ساعت را در صورتی که رعایت کنند، ۱۹ ساعت باقی مانده؛ برق آنها رایگان است و در طی این دوره قبض برق رایگان را بخش کشاورزی دریافت میکنند. علاوه بر این، پیشبینی شده که اگر ۸۰ درصد از میزان مصرفشان را با استفاده از مولدین خورشیدی تأمین کنند، اینها معاف میشوند از برنامههای مدیریت مصرف. تقریباً ۱۵ درصد مصرف برق خودشان را اگر از نیروگاه تجدیدپذیر تأمین کنند معاف میشوند از برنامههای مدیریت مصرف. هرچند که باید آن ساز و کارهای تنظیم شده برای پروانه بهره برداری را رعایت کنند که به جهت صیانت از منابع آبی کشور است. این که مخزنها مشترک است و تعداد زیادی از این مخزن استفاده میکنند، همه باید مطابق آن الگو یا پروانه بهرهبرداری، از آن ذخایر آبی استفاده کنند. ولی سرجمع در بخش برق این نکته را عرض کنم که میتوانند کشاورزانی که از برق استفاده میکنند، با استفاده از مولدین خورشیدی بخشی از برق خود را تأمین کنند و در برنامههای مدیریت مصرف؛ به این شکل شرکت کنند و این برنامه ما سال گذشته هم بوده و به خوبی همکاری شده با صنعت برق که در ساعتهای اوج مصرف ما بتوانیم این ناترازی که وجود دارد را جبران کنیم و برق بخشهای مختلف را به طور کامل تأمین کنیم.
سؤال: سهم برق کشاورزها چقدر است و چقدر برنامه شما در سال گذشته باعث شد که مصرف برق خود را کاهش دهند؟
رجبی مشهدی: ما تقریباً میشود گفت چیزی حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد مشارکت داشتند در سهم برق مصرفیشان، حدود ۱۶ درصد از کل مصرف برق کل کشور در حوزه کشاورزی مصرف داشتیم.
سؤال: و این که به آنها هم پاداش تعلق گرفت در سال گذشته؟
رجبی مشهدی: همان طور که عرض کردم بله. آنها برقشان رایگان میشود. امسال پیش بینی شده که اگر میزان مشارکتشان بیش از پروانه بهرهبرداری آنها باشد، برابر با هزینههای تأمین برق تا چهار برابر؛ یعنی تا دو هزار و ۷۰۰ تومان به ازای هر کیلووات ساعت از پاداش میتوانند استفاده کنند. مثلاً کسی است که میتواند کشت خود را به گونهای تنظیم کند که به جای پنج ساعت، ۱۰ ساعت مشارکت کند، آن پنج ساعتی که بیشتر از پنج ساعت مطابق برنامه را مشارکت میکند، به صورت پلکانی تا دو هزار و ۷۰۰ تومان محاسبه میشود، چهار برابر هزینههای تأمین برق را پاداش میگیرد و حساب کردیم برای چاه کشاورزی میتواند حدود هشت تا ۱۰ میلیون تومان از پاداش در ماه برخوردار باشد.
سؤال: یعنی با یک مدیریتی که انجام میدهد میتواند ماهانه هشت تا ۱۰ میلیون تومان پاداش...
رجبی مشهدی: دریافت کند.
سؤال: چطور؟ یعنی روی قبضش میآید یا نه؟
رجبی مشهدی: بله، روی قبض میآید و در ماههای بعد مستهلک میشود.
سؤال: آنها هم نیاز است که به سامانه مراجعه کنند یا نه همه این فرایندهایی که به آن اشاره میکنید الکترونیکی است.
رجبی مشهدی: اینها در سامانه برق من است، در قبض شان بعداً میتوانند ملاحظه کنند. میزانی که پاداش درج شده است.
سؤال: نکته دیگری که در خصوص تجدیدپذیر اشاره کردید، خاطرم هست که در سالهای گذشته وزارت نیرو طرحهایی داشت که مثلاً در روستاها یا مردم بخواهند از پنلهای خورشیدی استفاده کنند، حمایتهایی این شکلی میشد، الان چطور است؟
رجبی مشهدی: آن به قوت خودش باقی است، حدود ۵۵۰ مگاوات برنامهریزی شده که البته کسانی که تحت پوشش و حمایت کمیته امداد امام خمینی یا سازمان بهزیستی هستند، میتوانند از این وضعیت استفاده کنند. حدود پنج کیلووات ظرفیت منصوبه برای هر مشترک است از طریق تسهیلاتی که در اختیار آنها قرار میگیرد، این نصب خواهد شد و به تدریج علاوه بر این که درآمد خواهند داشت، میتوانند آن مبلغی که سرمایهگذاری کردند را از فروش برق شبکه سراسری برخوردار باشند و پرداخت کنند.
سؤال: تولید برق صنایعی که متعهد شدند و تفاهمنامهای با شما داشتند؛ اشاره کردید که هزار تا دوهزار مگاوات...
رجبی مشهدی: چهارهزار و ۴۰۰ مگاوات، بله.
سؤال: انجام شده، چقدر دیگر باید تولید کنند؟ یک خرده هم سر مبالغ آن مثل این که نکته داشتند تولیدکنندگان؛ آنهایی که برق را به شما تحویل میدهند.
رجبی مشهدی: البته این سؤال شما شاید دو قسمت شود. صنایع بزرگ کشور حدود هزار و ۴۰۰ مگاوات نیروگاه ساختند، پیش بینی میکنیم تا اوج مصرف حدود دو هزار مگاوات به میزان تولیدشان اضافه کنند. چیزی که قانون مکلف کرده؛ ۱۰ هزار مگاوات حداقل است و صنایع جدیدی که بیایند باید از ابتدا برنامهریزی احداث نیروگاه را داشته باشند. اما برای نرخ هم امسال وزیر یک عددی را ما سالانه افزایش میدهیم به حدود ۵۳۰ تومان؛ نرخ خرید برق از نیروگاههای مقیاس کوچک اختصاص پیدا کرده بود که این را اخیراً ابلاغ کردیم؛ ۳۰ درصد افزایش پیدا کرد و به حدود ۷۰۰ تومان به ازای هر کیلووات ساعت خرید برق از نیروگاه مقیاس کوچک، امیدواریم که این باعث این شود که نیروگاههای مقیاس کوچک با حداکثر توان و ظرفیت تولید برق داشته باشند.
سؤال: مشخصاً شهرکهای صنعتی این را میگفتند که طبق تفاهمنامه یک سری مثل این که مبالغی پرداخت شده، کارهایی انجام شده، یک ناهماهنگیهایی انگار وجود داشت.
رجبی مشهدی: نه، ظرف یک هفته اخیر این ابلاغیه صادر شده، این افزایش ۳۰ درصد به خرید برق این بخش از تولید کنندگان برق اضافه شده که امیدواریم این منجر به این شود که این کسب و کار رونق بیشتری بگیرد و تولید بیشتری در امسال داشته باشیم.
سؤال: یک سری قطعیهای پراکندهای اتفاق می افتد، نمونهاش یکی را بخواهیم بگوییم که همه هم شاید دیده باشند، اتفاقی که در ستاد وزارت کشور افتاد. قطعیها چطور است؟ حالا اینها اتفاقی است به خاطر فشار به شبکه برق است یا نه؟
رجبی مشهدی: به هر حال همان طور که عرض کردم شبکه بسیار پهناوری نزدیک به ۹۸۰ هزار کیلومتر است و هر حادثهای منجر به قطع برق شود، همین حادثهای که اتفاق افتاد، اتفاقاً همکاران ما هم دیزل اضطراری در آن جا مستقر شده بود که بلافاصله فکر کنم کمتر از یک دقیقه دیزل روشن شد، استارت شد و برق ستاد انتخابات برقرار شد، این اتفاقات لاجرم میافتد. در همه شبکههای برق دنیا هم هست و نمیشود از آن اجتناب کرد، ولی این را باید عرض کنم؛ اگر که ما در دوره اوج مصرف که فشار روی شبکه سراسری زیاد است، مصرف برقمان را کاهش دهیم، این باعث میشود که پایداری بیشتری را در شبکههای برق داشته باشیم و انشاءالله این همکاری را امسال ما شاهد باشیم مثل سالهای گذشته و همین جا، جا دارد از مردم تشکر کنم.