نخستین واکسن ضد سلولهای سرطانی که برای پیشگیری از عود سرطان در یک بیمار تولید شده است، نخستین بار امروز در بیمارستانی در شهر بیرمنگهام، تزریق شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن؛ نخستین واکسن ضد سلولهای سرطانی که برای پیشگیری از عود سرطان در یک بیمار تولید شده است، نخستین بار امروز در بیمارستانی در شهر بیرمنگهام، به فرد مبتلا به سرطان تزریق شد.
روزنامه گاردین نوشت پزشکان معتقدند اگر تولید واکسن نوظهور ضد سرطان، برای هر بیمار موفق شود، انقلابی در درمان و پیشگیری از بازگشت سرطان محسوب میشود.
این روزنامه نوشت هزاران بیمار سرطانی در انگلیس قرار است با این گونه واکسنها که فقط برای تک تک آنها تولید میشود، خیالشان از بازگشت سرطان، راحت و برای دوران عمرشان، در برابر این بیماری مصون شوند.
به نوشته گاردین، واکسنهای ضد سرطان جدید، با استفاده از ویژگیهای دی.ان.ای هر فرد، در مدت چند هفته تولید میشوند و نحوه عمل آنها بدین گونه است که با در نظر گرفتن ویژگیهای غده سرطانی هر بیمار، موفق به شناسایی سلولهای سرطانی در بدن بیمار میشوند و با معرفی آنها به نظام ایمنی بدن، بدن فرد را قادر میسازند تا سلولهای سرطانی را از بین ببرد و بدین ترتیب، امکان بازگشت سرطان غیرممکن میشود.
به نوشته گاردین، هر بیمار سرطانی که با این روش مواقفت کند، بلافاصله مورد آزمایش خون و بافت برداری از غده سرطانی و تحلیل آن قرار میگیرد و میتواند در آزمایش کلینیکی این واکسنهای نوظهور شرکت کند. اگرچه آزمایش کلینیکی واکسنهای جدید ضد سرطان تازه آغاز شده است، بررسیهای اولیه نشانگر موفقیت آنها در نابودی سلولهای سرطانی در افراد مبتلاست به گونهای که خطر بازگشت سرطان، کاملا کم میشود.
گاردین نوشت اکنون این واکسن علیه سرطانهای روده بزرگ، پوست، ریه، مثانه، لوزالمعده و کلیه تولید میشود، اما دانشمندان میگویند بزودی واکسن علیه دیگر اشکال سرطان نیز تولید خواهد شد.
دستاورد جدید قرار است در اواخر این هفته در بزرگترین نشست سالانه سرطان در جهان، یعنی "انجمن آمریکایی آنکولوژی بالینی در شهر شیکاگو ارائه شود که دهها هزار متخصص درمان سرطان، پژوهشگر بهداشت و درمان و دانشمندان حوزه سلامت، در آن حضور خواهند داشت.
گاردین نوشت شرکت آلمانی "بایو ان تک" (BioNTech)، یکی از شرکتهایی که در تولید و آزمایش بالینی واکسن ضد سرطان دست دارد قرار است فردا در کنفرانس "اسکو" (Asco)، درباره چگونگی بهره برداری از دی انای غده سرطان روده بزرگ به منظور شناسایی این نوع سرطان در مراحل اولیه، اطلاعاتی ارائه دهد.