رئیس مرکز اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی تغییرات اقلیمی را دلیل عمده گرمایش جهانی زمین دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای وظیفه در گفتگوی تلفنی با شبکه خبر گفت: در زمان حاضر در جنوب و جنوب کشور با بی هنجاری دمایی یک و نیم تا دو نیم درجه مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه در یک هفته اخیر در این مناطق از کشور به ویژه در شرق هرمزگان، جنوب سیستان و بلوچستان و کرمان بین ۳ تا ۴ درجه دمای هوا بالاتر از میانگین بلندمدت بوده است افزود: انتظار ما این است که در منطقه فلات مرکزی و جنوب کشورمان که یک منطقه گرم و خشک است و از اقلیم گرمتری برخوردار است، بیشترین بی هنجاری دما را داشته باشیم.
آقای وظیفه گفت: دمای یک تا ۲ درجه بیش از میانگین بلندمدت به خصوص در حوزه زاگرس و نیمه غربی در تابستان امسال پیش بینی شده که این میزان افزایش دما به ظاهر عدد کمی است ولی در واقع عددی بزرگ است.
رئیس مرکز اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی با بیان اینکه امسال در جنوب شرق آسیا یک سال استثنایی بود و کم کم این موج گرما به سمت غرب گسترش پیدا میکند گفت: عوامل متعددی وجود دارد که در این مناطق به ویژه در هند، بنگلادش و فیلیپین هوا به شدت گرم شود و حتی در بخشهایی از هند دما به ۵۳ درجه بالای صفر برسد، در این موقع از سال در آن منطقه بی سابقه است.
وی مهمترین علل افزایش دمای زمین را ضعیف شدن النینیو، گرم شدن آب اقیانوس هند و تغییر اقلیم جهانی دانست و افزود: گازهای گلخانهای در دنیا به حدی رسیده که جو و اتمسفر زمین به شدت گرم و موجب بی هنجاریهای مثبت دمایی در غالب نقاط دنیا شده است.
آقای وظیفه افزود: دلیل دیگر که عمدتا سازمان جهانی هواشناسی هم به آن تاکید دارد مساحت و گسترش شهرهاست که این امر موجب افزایش انرژی خورشیدی و در نتیجه افزایش گرمای بیش از حد در محیطهای شهری میشود.