مدیرعامل شرکت پتروشیمی ارومیه با اشاره به طرحریزی و اجرای پروژه های با مقیاس بزرگتر گفت: اجرای پروژه های اوره و آمونیاک و PVC ضمن جلوگیری از خام فروشی، ارزش افزوده بسیار خوبی را برای استان به ارمغان خواهد آورد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، اکبر اسمعیلی در جلسه بررسی و رفع چالشهای توسعهای پتروشیمی ارومیه با اشاره به اهمیت و نقش شرکت پتروشیمی ارومیه در حوزه کشاورزی و تامین امنیت غذایی اظهار کرد: پتروشیمی ارومیه با تولید ۴۰ هزار تن کود استراتژیک سولفات پتاسیم در سال، بزرگترین تولیدکننده این کود در کشور است که از طریق جهاد کشاورزی خریداری شده و با یارانه در اختیار کشاورزان قرار میگیرد.
وی واحد تولید اسید سولفوریک شرکت پتروشیمی ارومیه را یکی از بهترین واحدهای اسید سولفوریک کشور عنوان کرد که با تولید ۵۰ هزار تن در سال، علاوه بر تامین نیاز داخلی به کشورهای خارجی نیز صادر می شود.
اسمعیلی خاطر نشان کرد: کود سولفات آمونیوم با ۴۰ هزار تن و کریستال ملامین با ۴ هزار تن در سال از دیگر تولیدات شرکت پتروشیمی ارومیه است.
وی تصریح کرد: شرکت پتروشیمی ارومیه دوستدار محیط زیست است که همه کودهای تولیدی آن مناسب زمینهای کشاورزی ایران، عراق، ترکیه و افغانستان است.
اسمعیلی با اشاره به اجرای نظام آراستگی و زیست محیطی در شرکت پتروشیمی ارومیه، تصریح کرد: دراین راستا ضمن توسعه فضای سبز، استخر ذخیره پساب صنعتی با سرمایهگذاری بیش از ۳۰ میلیارد ریال احداث شده است که نیمه دوم خرداد ماه افتتاح خواهد شد.
اسمعیلی در تشریح اقدامات توسعهای شرکت پتروشیمی ارومیه گفت: سال گذشته برای اولین بار واحد سولفات پتاسیم به چهار کوره ارتقا یافت که منجر به افزایش ۳۰ درصدی ظرفیت تولید این محصول شد و همچنان با این ظرفیت فعالیت می کند.
وی از احداث واحد تولید کودنیتروژن گوگردی خبر داد و گفت: در این واحد که بزودی افتتاح می شود، سالانه ۴۰ هزار تن نیتروژن گوگردی به عنوان کود ترکیبی تولید شده و به عراق و افغانستان صادر می شود.
مدیر عامل شرکت پتروشیمی ارومیه در ادامه با اشاره به افزایش میزان فروش محصولات این شرکت اظهار کرد: میزان فروش محصولات این شرکت در سال ۱۴۰۲ در مقایسه با سال ۱۴۰۱ به دو برابر افزایش پیدا کرد.
وی همچنین به افزایش سود حاصل از فروش در سال گذشته اشاره و خاطرنشان کرد: سود حاصل از فروش شرکت در سال ۱۴۰۲ در مقایسه با سال ۱۴۰۱ به بیش از ۲.۵ برابر افزایش پیدا کرد و این روند امسال نیز ادامه خواهد داشت.
اسمعیلی پروژه پلی آلومینیوم کلراید را یکی از پروژههای بزرگ گروه سرمایهگذاری و توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی خلیج فارس خواند و گفت: محصول پلی آلومینیوم کلراید در حوزه تصفیه آب آشامیدنی و پساب صنعتی کاربرد دارد.
وی با عنوان اینکه پروژه پلی آلومینیوم کلراید در حال حاضر ۸۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، گفت: در این واحد که شهریور ماه سال جاری آماده افتتاح می شود سالانه ۲۳ هزارتن پلی آلومینیوم کلراید جامد تولید خواهد شد.
اسمعیلی در ادامه با اشاره به طرحریزی مگاپروژه اوره و آمونیاک در پتروشیمی ارومیه، ابراز امیدواری کرد: با حمایت و همکاری مسولان ارشد استانی مجوز تامین خوراک یا گاز طبیعی برای راه اندازی این پروژه در پتروشیمی ارومیه اخذ شود.
مدیر عامل شرکت پتروشیمی ارومیه تاکید کرد: اجرای پروژه های اوره و آمونیاک و یا PVC ضمن جلوگیری از خام فروشی، ارزش افزوده بسیار خوبی را برای استان به ارمغان خواهد آورد.