رئیس مرکز بهداشت کیش گفت: نظام مراقبت سندرومیک ابزاری ضروری برای تشخیص زودهنگام بیماریها است
به گزارش خبرگزاری صداوسیما کیش، اسدالله احمدی، گفت: این برنامه آموزشی با هدف ارتقای دانش و آگاهی پزشکان واهمیت نظام مراقبت سندرومیک برگزار شد.
وی با اشاره به بیماریهای منتقله از پشه مهاجم آئدس و مالاریا، بر ضرورت توجه به کنترل رشد و ازدیاد پشه آئدس، نظام مراقبت بیماریها و تاب آوری سیستم بهداشت و درمان و اقدامات پیشگیرانه تاکید کرد.
سرپرست مرکز خدمات جامع سلامت فارابی با اشاره به وضعیت استقرار پشه مهاجم آئدس در برخی از استانها و کشورهای همجوار بر لزوم آمادگی نظام سلامت تاکید کرد.
دکتر محمدرضا رضانیا به راهکارهای مقابله با بیماریهای منتقله توسط پشههای آئدس و آنوفل، چالشهای برنامه حذف مالاریا و برنامه مراقبت بیماری مالاریا اشاره کرد و افزود: تشخیص دقیق این بیماریها در مراحل اولیه دشوار است، زیرا علائم آنها میتواند مشابه سایر بیماریها باشد.
وی با اشاره به نظام مراقبت سندرومیک بیماریهای دانگ، زیکا، چیکن گونیا و مالاریا پرداخت و گفت: نظام مراقبت سندرومیک به مجموعهای از علائم و نشانههای بالینی اطلاق میشود که میتواند ناشی از بیماریهای مختلف باشد.
دکتر رضانیا استفاده از روشهای مختلف مانند لارو کشی، سمپاشی، و حذف مکانهای تجمع آب را در مقابله با پشه آئدس مهم برشمرد و افزود: بیماریهای منتقله از پشه مانند آئدس و مالاریا میتوانند به سرعت شیوع پیدا کند و به اپیدمیهای انفجاری تبدیل شوند.
پزشک مرکز بهداشت کیش گفت: این بیماریها علاوه بر تهدید سلامت افراد، میتوانند منجر به هدر رفت منابع اقتصادی و آسیب به توسعه پایدار، صنعت گردشگری و سایر بخشهای اقتصادی جوامع شوند.
دکتر رضانیا افزود: مدیریت ناقل مهاجم برای پیشگیری از وفور پشه، پیشگیری از شیوع بیماری، افزایش آگاهی و دانش پزشکان نسبت به بیماریها، اجرای دقیق نظام مراقبت سندرومیک در تشخیص زودهنگام، نظارت بر موارد بیماری، گزارش موارد مشکوک یا تأیید شده، آموزش جامعه و همکاری همه ارکان جامعه از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی افزود: برگزاری این برنامههای آموزشی گامی مهم برای ارتقای سلامت عمومی در کیش است.