دامپزشکی سبزوار در خصوص مدیریت و کنترل پشه مهاجم دانگی یا آئدس هشدارداد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی مدیریت و کنترل تهدیدات ناقلین مهاجم زیستی از جمله پشه مهاجم دانگی یا آئدس برای جلوگیری از مشکلات بهداشتی در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری اهمیت ویژهای دارد.
دکتر برات الله زیدآبادی، رئیس شبکه دامپزشکی، گفت: این گونه مهاجم یا بیگانه، گونهای است که به محیطی وارد شده و بسیار پر جمعیت میشود و با اثر منفی بر روی زیستگاهها و مناطق زیستی باعث آسیبهای محیطی، زیست محیطی و یا اقتصادی میشود.
زیدآبادی، افزود: ناقلین شامل پشه، کنه، شپش، مگس و کک میباشند که عامل پاتوژن در بدنشان تکثیر میشود و با گزش به میزبان منتقل میشوند.
وی، گفت: از جمله این ناقلین، پشه مهاجم آئدس میباشد که یک ناقل بیولوژیک است و بیماری ویروسی دانگ یا استخوان شکن را منتقل میکنند و از عمدهترین مشکلات بهداشتی در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری است.
رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار، در مورد خصوصیات بارز این مهاجم بندپا گفت: پشههای آئدس از نظر ظاهری متمایز هستند، زیرا علائم سیاه و سفید قابل توجهی روی بدن و پاهای خود دارند و بر خلاف سایر پشهها بسیار فعال هستند و فقط در طول روز نیش میزنند.
زیدآبادی، بعضی از علائم بیماری تب دانگی در انسان را تب، سردردهای مکرر و شدید، خارش پوست، خونریزی لثه و درد ماهیچه و مفاصل نام برد و افزود: با توجه به محل زندگی پشه آئدس در بشقابهای زیر گلدان گیاه بامبو و محل تجمع آب کولر، بایستی تا شعاع یک کیلومتری از مکان رویت آن ضدعفونی شود.