سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با صدور اطلاعیهای نسبت به احتمال شیوع بیماری زنگ زرد در مزارع غلات به خصوص گندم و جو و نیز بیماری قارچی سفیدک دروغین در مزارع سیب زمینی استان هشدار داد و خواستار انجام اقدامات فنی توسط کشاورزان در این زمینه شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل بر اساس این اطلاعیه، با توجه به هشدارهای قبلی در پی بارندگیهای متناوب روزهای اخیر همراه با افت محسوس دما در همه مناطق استان اردبیل، شرایط برای شیوع و همهگیری بیماری زنگ زرد در مزارع گندم و جو در این استان کاملا مساعد شده است.
سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در این اطلاعیه هشدار داده است که احتمال شیوع بیماری زنگ زرد در مزارع گندم و جو به خصوص در مزارع مناطق سردسیر و کوهستانی شهرستانهای گرمی و انگوت و کلیه شهرستانهای مناطق مرکزی از جمله مشگین شهر، اردبیل، نیر، نمین و سرعین و مزارع جنوب استان در شهرستان کوثر و خلخال بالا رفته است و بر این اساس، لازم است که کشاورزان در اسرع وقت نسبت به تهیه یکی از قارچکشهای توصیه شده و سمپاشی مزارع خود اقدام کنند.
این سازمان در اطلاعیه خود از کشاورزان خواسته است تا با تهیه قارچکشهای سایپرکونازول (آلتو)، فلوزیلازول به همراه کاربندازیم (آلرت)، تبوکونازول (فولیکور)، اسپیروکسامین به همراه سموم تبوکونازول و تریادیمنول (فالکن)، فلوتریافول (ایمپکت)، آزوکسی استروبین به همراه سیپروکونازول (آمیستاراکسترا)، پروپیکونازول (تیلت)، آپوکسی کونازول به همراه تیوفانات متیل(رکس دو)، سایپرکونازول به همراه پروپیکونازول(آرتئا) و پروپیکونازول به همراه فلوکساپیروکساد و پیراکلواستروبین(اینوور)، مزارع خود را با مشاوره کارشناسان جهاد کشاورزی سمپاشی کنند.
سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین در اطلاعیه دیگری با هشدار مجدد درباره احتمال شیوع بیماری سفیدک دروغین در مزارع سیب زمینی و مشاهده علائم این بیماری در برخی مزارع سیب زمینی استان در روستای دولت آباد بخش ویلکیج شهرستان نمین اعلام کرد: با توجه به مساعد بودن شرایط آب و هوائی، احتمال شیوع بیماری سفیدک دروغین در مزارع سیب زمینی استان افزایش یافته است.
جهاد کشاورزی استان اردبیل در اطلاعیه خود از کشاورزان خواسته است تا مزارع خود را به صورت روزانه بازدید کرده و با مراجعه به مراکز خدمات و مدیریت جهاد کشاورزی تابعه و مشاوره با کارشناسان مربوطه نسبت به سمپاشی مزارع خود با یکی از سموم قارچکش توصیه شده اقدام کنند.
این سازمان همچنین تاکید کرده است که سیب زمینی کاران در صورت تداوم بارندگیها و مساعد بودن شرایط جوی برای شیوع بیماری و نیز در صورت وقوع بارندگی بعد از انجام سمپاشی با سموم حفاظتی، بایستی سمپاشی مزارع خود را تکرار کنند.
در اطلاعیه جهاد کشاورزی استان اردبیل از سیب زمینی کاران خواسته شده است که مزارع خود را با استفاده از ۲.۵ لیتر سم بردوفیکس در هکتار، ۷۵۰ گرم اکسید مس(نوردوکس) برای هکتار و سه کیلوگرم کوپر اویت (اکسی کلرور مس) در هکتار سمپاشی و در صورت وقوع بارندگی پس از سمپاشی، بایستی سمپاشی خود را تکرار کنند.