قرارداد هفت طرح پژوهشی فناورانه با سرمایهگذاری مشترک دانشگاه صنعتی بیرجند و بخش خصوصی منعقد شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی بیرجند گفت: قرارداد هفت طرح پژوهشی فناورانه با سرمایهگذاری مشترک دانشگاه و بخش خصوصی در استان خراسان جنوبی منعقد شد و هفت محصول دانشگاه صنعتی بیرجند در حوزه بنتونیت با مشارکت بخش خصوصی و حمایت معاونت اقتصادی استانداری در مسیر تجاری سازی قرار گرفت.
یدالله یعقوبی نژاد افزود: مبلغ این قراردادها حدود پنج میلیارد ریال است که با مشارکت دانشگاه صنعتی و بخش خصوصی در دستور کار قرار دارد.
وی گفت: "روشی نوین در سنتز کربن فعال از زغال سنگ با قابلیت جذب سطحی بالا" و ساخت نانو کاتالیست بر پایه مواد معدنی استان خراسان جنوبی به منظور حذف آلایندههای آب از جمله طرحها است ..
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی بیرجند با بیان اینکه در نتیجه انعقاد قرارداد این طرحها، هفت محصول حوزه بنتونیت دانشگاه صنعتی بیرجند در مسیر تجاریسازی قرار گرفت، افزود: بنتونیت فعال، بنتونیت برپایه کاتالیست از جمله این هفت محصول است..
یعقوبی نژاد با بیان اینکه بنتونیت یکی از مواد معدنی ارزشمند کشور بوده که حدود ۸۵ ذخایر آن در استان خراسان جنوبی است، گفت: اکنون ۱۳۷ معدن بنتونیت در استان وجود دارد و بیشترین اشتغال در حوزه معادن به لحاظ تنوع در این ماده معدنی است.
وی افزود: بیشترین کاربرد بنتونیت به عنوان چسب و استحکام دهنده در صنایع گندله سازی است که در زنجیره تولید فولاد استفاده می شود.
یعقوبی نژاد از بررسی زمینههای توسعه صادرات محصولات فناورانه دانشگاه صنعتی بیرجند با کشور عمان نیز خبر داد و گفت: امسال مذاکرات اولیه برای استفاده از بازارهای خارجی به ویژه کشورهای حوزه حاشیه خلیج فارس برای انتقال دانش فنی و استفاده از ظرفیتهای تحقیق و توسعه صادرات محصولات فناورانه دانشگاه صنعتی بیرجند به عمان انجام شد.