کشت بهاره در ۸۰ هزار هکتاز از زمینهای کشاورزی استان آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی گفت: کشت محصولات بهاره تقریبا از اوایل اردیبهشت اغاز شده و با توجه تنوع اقلیمی که در استان هست تا اواسط مرداد ماه ادامه دارد.
زاهدی یکی از سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی را اجرای الگوی کشت عنوان کرد و گفت: دراین طرح که از دوسال گذشته به استانها ابلاغ شده به دنبال ترویج و توسعه کشتهای کم آب بر از جمله کشتهای علوفه ای، سیب زمینی، دانههای روغنی گلرنگ و محصولات استراتژیک از جمله چغندرقند است و محصولات پُرآب بر توصیه نمیشود و از کشاورزان و بهره برداران میخواهیم تا الگوی کشت را در کشت بهاره رعایت کنند.
او با بیان اینکه پارسال ۹۵ درصد از برنامه الکوی کشت که به استان ابلاغ شده بود با مشارکت بهره برداران اجرایی شد، افزود: امسال در کشت بهاره ۶۱ هزار هکتار طرح الگوی کشت به استان ابلاغ شده که امیدواریم با همکاری کشاورزان این میزان محقق شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی استان مرکزی به کشاورزان توصیه کرد انجام کشت به موقع، استفاده از بذر اصلاح شده، کشت خاک ورزی حفاظتی، آبیاری نوین، کشت مکانیزه، استفاده از کودها و سموم هر انچه که مورد نیاز گیاه است را در کشت بهاره رعایت کنند تا محصولی پُر بار و با کیفیت داشته باشند.
بنی جمالی کارشناس جهادکشاورزی استان مرکزی هم با بیان اینکه اجرای الگوی کشت به اقلیم و دانش بومی هرمنطقه و بافت خاک و براساس نیاز محصول بستگی دارد، گفت: تامین و توزیع کودهای یارانهای ازجمله فسفات، پتاس و ازت همچنین توصیههای فنی و نظارت مزارع توسط شبکه مراقب و اعطای یارانه و تسهیلات از جمله حمایتهایی است که برای ترغیت و تشویق کشاورزان به اجرای طرح الگوی کشت میشود.
او افزایش بهره وری، افزایش درآمد کشاورزان، حفظ منابع آب و خاک و ثبات در بازار محصولات کشاورزی و امنیت غذایی را از جمله مزایای اجرای طرح الگوی کشت عنوان کرد.