در پی شهادت آیت الله رئیسی رئیس جمهور کشورمان و همراهان وی در سانحه هوایی ورزقان، جمعی از زنان در دهدشت و دیگر مناطق استان به سوگواری پرداختند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد ، آیت الله سید ابراهیم رئیسی خادمالرضا(ع) و هشتمین رئیس جمهوری اسلامی ایران عصر یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مسیر بازگشت از مراسم افتتاح سد قیز قلعهسی به سمت شهر تبریز، در منطقه ورزقان استان آذربایجان شرقی در یک سانحه هوایی به همراه تمامی همراهان، به مقام رفیع شهادت نایل آمد.
حجت الاسلام آل هاشم نماینده ولیفقیه و امام جمعه تبریز، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، مالک رحمتی استاندارآذربایجان شرقی، سردار سید مهدی موسوی فرمانده یگان حفاظت رئیسجمهور و تعدادی از محافظین و خدمه بالگرد از سرنشینان بالگرد حامل رئیسجمهور بودند.
در خصوص آیین شروه خوانی بانوان کهگیلویه و بویراحمدی بیشتر بدانید: نوحه زنان کهگیلویه و بویراحمدی در زبان محلی به شروه(هوی هوی) معروف است و زنان چادرهای سیاه خود را زمان سوگواری عزیرانشان به پشت سر می بندند و گوشه ای از آن را در دست می گیرند و به نوحه خوانی می پردازند. شروه خوانی زنان نوعی نوای غمگینانه به معنای گریستن بر مرده و بیان کارهای نیک و سلحشوری شخص متوفی در صحنه کارزار و رزم بوده که بیشتر در مناطق روستایی و عشایری کهگیلویه وبویراحمد مرسوم است. این نوع موسیقی آوازی، فارغ از همه موسیقی های مدرن امروزی، با لحن و آهنگی اندوهبار و سوز درونی ازسوی زنان و دختران شروه خوان این دیار در غم از دست دادن عزیزترین افراد ایل اجرا می شود. در شروهخوانی زنان و دختران ایل و عشایری با بستن کمربندها و شال بندهای سیاه اطراف زن نوحه خوان حلقه میزنند و در غم مظلومیت شهدای کربلا سوگواری میکنند. زنان کهگیلویه و بویراحمدی آیین شروه خوانی را در مرگ عزیزانشان برگزار می کنند و زنان با تشکیل حلقههای جداگانه به طوری که یک نفر به عنوان نوحه خوان (یا شروه خوان) در وسط قرار گرفته و بقیه خانم ها در حالی که چارقدها یا چادرهای سیاه رنگ را به پشت و سینه خود می کوبند به شیوه ای خاص با لباس های محلی نوحه هایی به لهجه لری عزاداری می کنند.