معاون پیشگیری بهزیستی لرستان گفت: سال گذشته، معاینات غربالگری اختلالات بینایی برای یکصد هزار و ۵۲۵ کودک سه تا ۶ سال استان انجام شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، ذبیح اله نادمی گفت: سال گذشته بر اساس برش کشوری، سهمیه لرستان برای غربالگری بینایی سنجی ۹۸ هزار و ۵۰۲ نفر بود که با تلاش همکاران در استان، این طرح برای یکصد هزار و ۵۲۵ کودک انجام شد.
وی افزود: از این تعداد سه هزار و ۱۵ کودک به اپتومتریست ارجاع داده شدند که یک هزار و ۷۸۰ مورد اختلال بینایی شناسایی و سپس برای تکمیل مراحل درمانی به پزشک متخصص معرفی شدند.
به گفته معاون پیشگیری بهزیستی لرستان، بسیاری از کودکان که دچار معلولیت از ناحیه چشم میشوند را میتوان با یک غربالگری ساده در سنین اولیه زندگی نجات داد که بهترین زمان برای غربالگری و معاینات آمبلیوپی سنین بین سه تا ۶ سال است.
نادمی با اشاره به اینکه کودکان ممکن است به خاطر پیشرفت این اختلال که بسیار هم شایع است، دچار معلولیت بینایی شوند، افزود: این طرح (پیشگیری از تنبلی چشم) هر ساله از اول اردیبهشت ماه در تمام پایگاههای غربالگری بینایی سراسر استان آغاز می شود و تا پایان سال ادامه دارد.
وی اظهارداشت: اگر کودکان نیاز به عینک داشته باشند، کمک هزینه خرید عینک در اختیار آنها قرار خواهد گرفت و برای هزینههای درمان نیز مساعدتهای لازم در نظر گرفته شده است.
غربالگری بینایی نوعی آزمایش است که میزان توانایی چشم فرد در تشخیص اشکال و جزئیات بررسی و سلامت مسیرهای عصبی و ساختمان چشم و همچنین مناسب بودن کانون چشم مورد سنجش قرار می گیرد.