بیش از ۹۰ درصد روستاهای آذربایجانغربی از اینترنت بهرهمند هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز مهاباد؛ مدیرعامل مخابرات منطقه آذربایجانغربی گفت: بیش از ۹۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان از سرویس پهن باند یا همان اینترنت بهره مند هستند.
چنگیز نوری افزود: طبق پیش بینی های انجام شده و با توجه به توسعه خدمات پیش بینی می شود تا پایان امسال در نقاط روستایی بالای ۲۰ خانوار، میزان برخورداری از سرویس پهن باند، به بیش از ۹۵ درصد برسد.
نوری، با اشاره به اینکه آذربایجانغربی تبدیل به کارگاه توسعه فیبرنوری شده است اظهارکرد: تعداد مشترکان اینترنت پرسرعت روز به روز درحال افزایش است.
وی، با بیان اینکه یکهزارکیلومتر تفاهم نامه در زمینه ایجاد شبکه فیبر نوری در استان منعقد شده است، گفت: تاکنون ۴۲۰ کیلومتر فیبر نوری (ftth) شهری در آذربایجانغربی اجرا شده و در تمام شهرها، توسعه فیبر نوری در دستور کار است.
نوری، با اشاره به اینکه ۵۰۰ کیلومتر نیز در بخش روستایی در قالب ابلاغیه USO شامل تکاب، شاهیندژ، بوکان، باروق، سردشت، ارومیه، سلماس و خوی اجرا میشود، افزود: این باعث توسعه سرویس پهن باند خواهد شد.
وی، با بیان اینکه پارسال ۱۴۰ روستا به سرویس ۴G ارتقا پیدا کردند، تصریح کرد: هم اکنون این طرح در ۱۲۰ روستا درحال اجراست و در ۲۰۰ روستا نیز در حال مذاکره هستیم تا روند توسعه ۴G در آنها آغاز شود.
مدیرعامل مخابرات منطقه آذربایجانغربی، با اشاره به طرح هوشمندسازی ۴۰ کیلومتر از مرزهای استان گفت: یک میلیون مشترک تلفن ثابت و دو میلیون و ۷۰۰ هزار مشترک تلفن همراه فعال در استان وجود دارد و کل منطقه زیر پوشش خدمات همراه اول و نقاط شهری زیر پوشش سرویس ۴G است.
وی، با اشاره به اینکه ۲۵۵ هزار مشترک سرویس باند پهن در استان وجود دارد، افزود: ۱۰۰ روستای استان دارای وای فای و ۱۲ هزار و ۴۰۰ مشترک ftth (فیبر نوری) در استان هستند و در تمام شهرستانهای استان بجز چالدران، چهابرج و باروق، توسعه فیبر نوری ظرفیتسازی شده است.
نوری اضافه کرد: در شهرهای کوچک قوشچی، ربط، میرآباد و تازهشهر سلماس در هفته دولت پوشش صددرصدی فیبر نوری را به دولت در قالب ابلاغیهی USN تحویل میدهیم.
وی افزود: متوسط درآمد هر خط ثابت در استان ۱۵ هزار تومان و هزینه نگهداری هر خط ۲۲ هزار تومان است.
مدیرعامل مخابرات منطقه آذربایجانغربی اضافه کرد: برای مقابله با سرقت، کمیتهای تشکیل یافته و تا پایان سال گذشته ، ارزش ریالی کابلهای سرقت شده که حدود ۶۰ درصد آن توسط معتادان صورت گرفته است،حدود سه میلیارد تومان بود.