یک از خوراکیهای مغذی ایرانیان سمنو است که پخت انبوه و صادرات آن در یکی از واحدهای تولیدی کرمان که در این دولت احیا شده در حال انجام است.
به گزارش خبر گزاری صداو سیمای مرکز کرمان ، سمنو، یکی از میان وعدههای مقوی است که بیشتر نزدیک عید نوروز پخته میشود. در قدیم سمنو را به عنوان نذری میپختند، اما امروزه خیلی افراد آن را به صورت کم میپزند و میل میکنند. مواد سمنو شامل: جوانهی گندم، آرد و آب و مقداری مغزیجات با پوست است.
سمنو از چه چیزی و چگونه تهیه میشود؟
سمنو، یک میان وعدهی مقوی، لذیذ و خوشمزهای است که از جوانه گندم و آرد گندم، درست میشود. درست است که همه در ایران سمنو را میشناسند و حداقل برای یک بار آن را چشیده اند، ولی احتمالا نمیدانید که سمنو در کرمان، جایگاه به خصوصی دارد و پخت آن، طی مراسم خاصی انجام میشود.
خواص سمنو برای بدن بیشمار است، خوراکی لذیذی که از خوش رنگ و لعابترین سینهای هفت سین است. جایگاه سمنو در سفرههای هفت سین، نشان دهندهی قدمت زیاد آن است. سمنو، در پایان سال و اوایل بهار، طرفداران بیشتری دارد و دیگهای سمنو، بیشتر از همیشه بر پا میشوند. پختن سمنوی مرغوب، یعنی یک شب تا صبح، پای دیگ بیدار ماندن و به هم زدن عصاره جوانه گندم و آرد گندم در دیگ مسی. پس هنگام سفر به کرمان، چشیدن آن را از دست ندهید.
طرز تهیه سمنو کرمانی:
مردم کرمان برای پخت سمنو ابتدا آرد سهن درست میکنند. این آرد باید از قبل تهیه شود به طوری که مقداری گندم در ظرفی خیس کرده و با یک پارچهای تمیز روی آنها را میپوشانند و هر روز به آنها آب میدهند تا جوانه بزنند وقتی که گندم جوانه زد آنها را خشک و سپس به وسیله آسیاب دستی آسیاب کرده و تبدیل به آرد سهن میشود.
در شهداد باید سمنو تا ۳ اذان روی اجاق باشد و دائم آن را هم بزنند، اصلا به سمنو شکر اضافه نمیکنند آنقدر سمنو را هم میزنند تا خودش شیرین میشود.
یکی دیگر از کارهایی که مردم این منطقه در هنگام پخت سمنو انجام میدهند دعا و مناجات در حق خود و دیگران است.
بعد از آماده شدن، بادام خام را پوست به آن اضافه میکنند. پس از خوردن بادامها را تا سال دیگر نزد خود نگهداری میکنند، زیرا معتقدند برکت زندگی است.
هنگامی که سمنوها آماده شد آنها را بین همسایگان و نیازمندان نیز توزیع میکنند، آنها سمنو را نماد شیرینی زندگی میدانند و به این دلیل بر سر سفره هفت سین خود قرار میدهند.