همزمان با روز جهانی موزه درهای کارخانه ریسباف اصفهان پس از ۲۱ سال بر روی دوستداران میراث فرهنگی بازگشایی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکزاصفهان؛ معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان دراین آئین با حضور علی اصغر شالبافیان معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، احیاء این مجموعه را بزرگترین طرح احیاء میراث فرهنگی کشور پس از انقلاب دانست و گفت: کارخانه ریسباف از مجموعه باغهای به جا مانده از عصر صفوی است که بعنوان نخستین پارک صنعتی کشور بنا نهاده شده و در حال حاضر یکی از میراث صنعتی ماندگار کشور است.
مهران زینلیان افزود: در این مجموعه یکی از بزرگترین مراکز تولید و عرضه صنایع دستی جهان ایجاد خواهد شد و در صورت ایجاد موزه قابل رقابت با بزرگترین موزههای تاریخی جهان خواهد بود.
وی گفت: شروع به کار این مجموعه به سال ۱۳۱۱ باز میگردد و پس از آن این مجموعه ارزشمند فراز و نشیبهای فراوانی را پشت سرگذاشته است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان افزود: این مجموعه در جنگ جهانی اول در تولیدات کشور نقشآفرینی کرده و در خودکفایی کشور در آن بازه زمانی مؤثر بوده است، اما با گذشت زمان و ورود تکنولوژیهای جدید بروز نشده و به دلیل طلبهایی که بانک ملی داشته به تملک این مجموعه درآمده و از دهه ۸۰ این مجموعه زمین گیر و تعطیل شد.
دکتر زینلیان با اشاره به بیمهریهای بی شمار به کارخانه ریسباف اصفهان، گفت: بخشهایی از این مجموعه ویران و برخی از تجهیزات نیز خارج شده، اما سال ۱۳۹۰ با مصوبه دولت و کمیسیونهای مربوطه از جمله کمیسیون ماده ۵ بعنوان موزه ثبت میشود، اما این مسیر نیز برای ریسباف اصفهان هموار نمیشود تا خرداد ماه ۱۴۰۲، با ورود و پیگیریهای استانداری اصفهان با مصوبه هیأت وزیران مالکیت این مجموعه به میراث فرهنگی منتقل شد تا بعنوان موزه منطقهای اصفهان پذیرای گردشگران و دوستداران میراث فرهنگی باشد.
کارخانه ریسباف ۷۴ هزار مترمربع وسعت دارد و حدود ۶۰ هزار متر ساختمان دارد که شامل ۶ سالن و الحاقات دیگر است.