فرماندار سلطانیه گفت: طی ۲ سال گذشته ۶ میلیارد ریال برای مطالعات احیای چمن گنبد سلطانیه هزینه شد تا از خشک شدن این اثر تاریخی پیشگیری شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان، براتی گفت: برای نخستین بار تصویب اعتبار برای تهیه طرح مطالعاتی احیای چمن در کمیته برنامه ریزی شهرستان سلطانیه انجام شد.
وی افزود: پس از آن انعقاد قرارداد مطالعاتی با دانشگاه زنجان و استفاده از ظرفیت و نگرش بومی دانشگاه برای حفظ، نگهداری و احیای چمن صورت گرفت.
فرماندار سلطانیه ادامه داد: علاوه بر آن، پیگیریها از منابع طبیعی کشور برای دریافت سازههای بتنی سنگین (بنچ مارک) برای تثبیت حدود چمن و جلوگیری از تعرض برخی کشاورزان به محدوده آن انجام شد.
براتی گفت: مقرر شده بود که ۱۴ میلیارد ریال برای تأمین سازههای بتنی چمن گنبد اختصاص یابد که تاکنون محقق نشده است.
سلطانیه یکی از شهرستانهای تاریخی در ۳۷ کیلومتری شهر زنجان واقع شده است.
این شهرستان، گنبد سلطانیه و آرامگاه اولجایتو را در خود جای داده و دارای بناهای تاریخی زیادی است که همه ساله گردشگران زیادی را جذب میکند.
۱۷ اثر تاریخی در این شهرستان ثبت ملی شده و گنبد سلطانیه، مقبره چلبی اوغلی (نوه یا همنشین مولانا رومی)، تپه نور، مقبره ملاحسن کاشی، چمنزار سلطانیه، معبد داش کسن، شاه بلاغی و روستای سرسبز چپدره از جمله آثار و مکانهای دیدنی این شهرستان است.
چمن سلطانیه در اوایل قرن هفتم هجری قمری توسط طایفهای به نام قنقور اشغال شد و آنرا قنقورالنگ نام نهادند و مکانی برای گذراندن ایام تابستان بود، زیرا این محل از نظر پوشش گیاهی دارای مرغزارهای فراوان و خرم بوده و مورد توجه پادشاهان و فرماندهان مغول قرار گرفته است.
این منطقه مساحتی حدود هزار هکتار دارد که حدود ۷۵۰ هکتارش در لیست آثار طبیعی ایران ثبت شده است.