رئیس سی وپنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب گفت: غرفههای نمایشگاه کتاب به طور دائم در همه بخشها نظارت میشوند و با هر گونه تخلف برخورد جدی خواهد شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما رئیس نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با حضور در برنامه " بهار کتاب " شبکه خبر گفت: آیین نامه نمایشگاه دارای قواعد و قوانینی است که ناشران هنگام ثبت نام آن را مطالعه میکنند و در صورت موافقت شرایط مجوز حضور در نمایشگاه را کسب میکنند.
آقای یاسر احمدوند افزود: محیط نمایشگاه تنها برای فروش کتاب است و اگر هر محصول دیگری مانند کمک آموزشی یا لوح فشرده و سایر موارد به مخاطبان برای فروش ارائه شود تخلف است و با فرد خاطی برخورد میشود.
وی گفت: لوحهای فشرده یا کمک آموزشیهایی که برای عموم مفید است و حتی مجوز فروش خارج از نمایشگاه را داشته باشد، نباید در محیط نمایشگاه کتاب به فروش برسد و اگر مشاهده شود به فرد ناشر متخلف تذکر شفاهی و سپس کتبی داده میشود و در صورت اصرار به تخلف، قاطعانه برخورد میشود و مجازاتهایی نیز برای غرفه یا ناشر متخلف در نظر گرفته شده است.
احمدوند ضمن اشاره به استقبال مردم از سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران افزود: روزهای نخست نمایشگاه آمار فروش خوبی نسبت به سال گذشته ثبت شد، اما فروش مهمترین و اصلیترین شاخصه سنجش و ارزیابی برای میزان استقبال مردم از نمایشگاه نیست و به طور کلی در حوزه فرهنگ نباید اعداد را به عنوان شاخصه اصلی، ملاک قرار بدهیم.
وی گفت: نمایشگاه کتاب تهران پذیرای کتابهای کوناگون با تنوع بسیار بالا با موضوعات مختلف است و بیشترین تنوع مربوط به حوزه کودک و نوجوان است که در دو سالن بزرگ با طراحی ویژه، بستر شاد و خوبی را برای میزبانی از خانوادهها و فرزندانشان فراهم کرده اند.
احمدوند در ادامه افزود: نویسندگان، تصویرگران، شاعران و مترجمان در زمینه کودک و نوجوان با آثار فاخر خود در این دوره حاضر شدند و آثاری در تراز آثار ممتاز جهانی ارائه کرده و در اختیار مخاطبان قرار داده اند.
رئیس نمایشگاه کتاب با اشاره به همزمانی نمایشگاه مجازی و حضوری گفت: با شروع به کار دولت سیزدهم و به ابتکار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نماشیگاه مجازی برگزار شد و در مورد اینکه نمایشگاه مجازی و حضوری به مجزا بهتر است یا همزمان صحبتهایی صورت گرفت و پس از ارزیابیهای تخصصی که انجام گرفت، تصمیم بر این شد تا این دو به صورت همزمان اتفاق بیفتد.
وی افزود: همزمانی نمایشگاه مجازی و حضوری برای ناشران، کتابفروشیها و مردم سودمند است و اگر این دو در زمانهای مختلفی برگزار میشد استقبال خوبی از نمایشگاه مجازی صورت نمیگرفت.
یاسر احمدوند در خصوص نظرسنجی از مراجعان نمایشگاه کتاب گفت: تعدادی پرسشگر به صورت روزانه از مخاطبان و بازدیدکنندگان نظرسنجی میکنند و در پایان همان روز تمامی نظرات دریافت شده تحلیل میشود که پس از مطالعه منتشر میشوند.
رئیس نمایشگاه کتاب افزود: این دوره تلاشهای بسیاری از مسئولان نمایشگاه صورت گرفت تا بزرگترین همایش فرهنگی کشور بدون هیچگونه مشکلی برگزار شود و اگر ضعفهایی هم در این دوره وجود داشت، تلاش میشود تا پس از بررسی و مطالعه برای سالهای آینده برطرف شوند.
سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب با حضور بیش از ۲۷۰۰ ناشر داخلی و خارجی و ۳۵۰ کتابفروشی در دو بخش حضوری و مجازی در مصلی تهران میزبان علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی است.