مبارزه با سن مادری گندم در 24 هزار هکتار از مزارع آذربایجان غربی آغاز شد.
دیانتی اضافه کرد: از کشاورزان و کارشناسان درخواست میشود مزارع را رصد و پایش کنند و هر کجا آفت پوره سن مشاهده کردند حتما مبارزه کنند.
او افزود: در سال زراعی جاری 146 هزار هکتار از مجموع 374 هزار هکتار گندمزار آبی و دیم آذربایجان غربی زیر کشت گندم پاییزه رفت که به علت نوسانات بارندگی در پاییز پارسال و افزایش دما در اواخر دی ماه 1402 با رشد آفات مواجه شد.
کاک بیژن هم یکی از کشاورزان حوالی روستای قوپی باباعلی مهاباد است چند روزی است مبارزه با سن گندم را در مزرعهی 10 هکتاری خود آغاز کرده است.
او می گوید: پارسال از هر هکتار یک تن گندم برداشت کردم. مبارزه با سن را هم دیر شروع کردم و خودم مقصر هستم و باید از اواسط فروردین اقدام به سم پاشی می کردم.
از کشاورزان و بهرهبرداران بخش کشاورزی خواسته شده مزارع را بطور مرتب رصد و از سموم باکیفیت علیه آفات مختلف استفاده کنند.
در نزدیکی روستای حاجی خوش مهاباد هم کاک محمد، مشغول سمپاشی مزرعه گندم آبی خود علیه زنگ زرد است.
کاک محمد سمپاشی علیه زنگ زرد گندم را امروز شروع کرده و با اعلام رضایت از کیفیت سموم می گوید: کیفیت سمها در مقایسه با پارسال بهتر شده و کارایی بیشتری دارد.
او پیش بینی می کند که امسال در هر هکتار 2 تن بیشتر از پارسال گندم برداشت کند.
به گفته دیانتی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی، تاکنون در بیش از 2 هزار هکتار از مزارع استان با بیماریهای برگی غلات مبارزه شده است.
خانم صادقی نسب مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی آذربایجات غربی هم به کشاورزان توصیه میکند که از سموم بادوام برای مبارزه با زنگ زرد استفاده کرده تا اثر محافظتی بالایی داشته باشد و دوباره مجبور به سمپاشی مجدد نباشند.
به گفته معاون دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور، مبارزه با سن غلات در 6 میلیون هکتار اراضی گندم کشور از اواخر اسفند پارسال آغاز شده و ادامه دارد.