آئین تکریم اساتید و فرهیختگان مدارس علوم دینی اهل سنت کشور با حضور حجتالاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور در این مراسم که امروز ۲۶ اردیبهشت در باغ پردیس تهران و به همت دبیرخانه شورای برنامهریزی مدارس اهل سنت برگزار شد، گفت: در آیات مرتبط با آفرینش، اولین چیزی که خداوند به آدم بعد از خلقتش عطا میکند، علم است.
رستمی افزود: در حلقه علم و عبادت، پیامبر اکرم حلقه علم را انتخاب میکند و در بعضی از روایات عالم برتر از عابد ذکر شده است، زیرا عابد به دنبال نجات خود و عالم به دنبال نجات بندگان خداست، البته این علم مسؤولیت هم دارد و نباید در برابر ظلم و ظالم سکوت کنند.
وی افزود: علما، جانشینان انبیاء هستند و این نشان از تعهد و وظیفه بزرگ علماست.
رستمی گفت: یکی از حوزههای افتخارآمیز نظام انقلاب اسلامی، تحول علمی است. فراموش نمیکنیم درگذشته قبل از پیروزی انقلاب اسلامی وضع علمی کشور چگونه بود تا جایی که مرکز کشور مجبور بود برای رفع کاستیهای نیازهای عمومی و اولیه جامعه از اساتید خارجی استفاده میکردیم.
بیست برابر شدن سهم دانشمندان ایرانی در تولید علم
وی افزود: امروزه در وضعیتی افتخارآمیز هستیم و در دنیا قد علم کردهایم. یکی از شاخصهای بررسی وضع علمی کشورها میزان مقالات منتشر شده در نشریات معتبر بینالمللی است. قبل از انقلاب یک هزارم این اسناد بینالمللی توسط ایرانیها تهیه شده بود، اما سال گذشته این رقم به دو درصد یعنی بیست هزارم رسیده است یعنی شاهد بیست برابر شدن سهم دانشمندان ایرانی در تولید علم هستیم در حالی که تحریمها، بخش علمی کشور را نیز هدف قرار داده است.
رستمی با بیان اینکه آمار مساجد اهل سنت، از هزار مورد قبل از انقلاب به دوازده هزار مسجد رسیده است، افزود: بیش از هزار و چهارصد عضو هیئت علمی از اهل سنت در دانشگاههای کشور فعالیت میکنند. امروزه تعداد دانشجویان ما در برخی سالها به چهار میلیون نفر هم رسیده است در حالی که قبل از انقلاب حدود صد و هفتاد هزار نفر بوده است. در جریان کرونا شاهد بودیم که خیلی از اقلام را به ما نمیدادند، اما در همین عرصه پیشرفت زیادی و به همت دانشمندان تربیت شده در دانشگاههای خودمان این مسئله را مدیریت کردیم.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها افزود: بازدارندگی که در حوزه دفاعی برای ما به وجود آمد نیز ناشی از قدرت علم است بنابراین باید دستبوس جریان علمی کشور اعم از حوزویان و دانشگاهیان باشیم. نکته دیگر مسئولیت عالمان دینی در حمایت از غزه و شناساندن دوست و دشمن و پرهیز از تفرقه است.
ماموستا ملامحمود، مدرس از استادان اهل سنت غرب کشور در سخنانی گفت: در دههای هستیم که به مناسبتها و بزرگداشتهای مبارکی مزین شده است. مردم این سرزمین از قدیم، این ایام را که در آن میلاد حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع) و بزرگداشت بقاع متبرکه است فراموش نکرده اند.
وی خطاب به حاضران مراسم افزود: تا زمانی که برای تعلیم و تربیت بکوشیم و به حفظ آثار گذشتگان اهتمام داشته باشیم قطعاً دشمن از توطئههای خود پشیمان و ناامید خواهد شد.
این مدرس اهل سنت گفت: نباید گذشتگان را فراموش کرد و به درختی که آنها کاشتند بی توجه باشیم. یادشان را همواره باید گرامی داشت.
رئیس مرکز تخصصی خاتمالانبیاء در سیستان و بلوچستان نیز در این مراسم گفت: امروز به کارگیری ابزارهای دیجیتال و نرم افزارهای تخصصی برای سازمان دهی و استناد دهی به منابع در امر آموزش بسیار مهم و ضروری است.
مولوی عبدالله ناروئی افزود: تقویت برنامههای پژوهشی به منظور تشویق پژوهشگران و طلاب باید مورد توجه قرار گیرد، برگزاری همایشهای پژوهشی برای ایجاد فرصتهای تبادل نظر و اطلاعات در حوزههای تخصصی و توجه به آموزشهای میان رشتهای در امر آموزش باید مورد توجه قرار باشد.
در ادامه ماموستا عبدالسلام امامی مشاور اهل سنت در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم گفت: روحانیون اهل سنت و تشیع همواره در این چهار دهه منادی وحدت بودند.
ماموستا امامی افزود: روحانیان اهل سنت در حوزه جهاد تبیین و در حوزه دفاع از مقاومت و دفاع از مظلومین فلسطین خوش درخشیدند.
وی گفت: امروز یک جنگ نامتوازن و نابرابر در برابر جهان اسلام و مردم فلسطین در جریان است و مهمترین نکتهای که بزرگان بیان کردند این است که فلسطین عرصه رسوایی مدعیان دروغین حقوق بشر است.
ماموستا امامی افزود: سی و پنج هزار شهید مظلوم که نیمی از آنان زنان و کودکان بی گناه هستند در برابر دیدگان همه جهانیان به خاک و خون کشیده میشوند و جهان در برابر آن سکوت کرده است.