سالروز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی مراسم بزرگداشت این شاعر حماسه سرای ایرانی با حضور فارسی زبانان، اساتید زبان و ادبیات فارسی در خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در راولپندی پاکستان برگزار شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از اسلام آباد، همزمان با ۲۵ اردیبهشت سالروز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی مراسم بزرگداشت این شاعر حماسه سرای ایرانی با حضور جمعی از فارسی زبانان، اساتید زبان و ادبیات فارسی و علاقمندان به فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی در محل خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در راولپندی پاکستان برگزار شد.
در این همایش که با عنوان آغاز «سلسله نشستهای آشنایی با شعر و ادب فارسی» در شهر راولپندی برگزار شد، سخنرانان با تجلیل از حکیم ابوالقاسم فردوسی به تببین نقش محوری وی در احیای زبان و ادبیات فارسی پرداختند.
«مجید مشکی» رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در این نشست با بیان اینکه شاهنامه فردوسی کتابی جامع و سرشار از پند برای زندگی بشری است، گفت: هدف اصلی فردوسی از سرودن شاهنامه ترویج بن مایههای اخلاقی و انسانی از جمله اخلاق، پاکی، دشمن ستیزی در جامعه است.
وی با تبیین اهمیت و جایگاه زبان و ادبیات فارسی گفت: زبان فارسی در شبه قاره بسیار مهم است بگونهای که اگر کسی بخواهد در غرب آسیا به دانش و خرد دست یابد باید به زبان فارسی تسلط داشته باشد.
رایزن فرهنگی پاکستان در ادامه همچنین به فرازهایی از اشعار فردوسی در زمینه جایگاه زن و خانواده اشاره کرده و اظهار داشت: تحکیم نظام خانواده و ایجاد نشاط در زندگی یکی از ویژگیهای برجسته فرهنگی شاهنامه فردوسی است.
وی تاکید کرد: نظام خانواده نقش مهمی در پیشرفت جامعه داشته و پایداری نظام خانواده نیز در گرو عفت بانوان است در نتیجه میبینم که ریشه بسیاری از مسائل در جوامع غربی فروپاشی نظام خانواده و بی توجهی به عصمت و عفت زن در این جوامع است.
«مهدی طاهری» رئیس خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در شهر راولپندی نیز با بیان اینکه زبان فارسی تنها زبان ایران و برخی از کشورهای همسایه نیست بلکه میراث مشترک زبانی و فرهنگی کشورهای منطقه و اسلامی است، اظهار داشت: علاوه بر زبان فارسی بسیاری از سرودههای مشاهیر ایرانی از جمله شاهنامه فردوسی با محتوای غنی و سرشار از حکمت و اخلاقی خود عامل صلح، دوستی و پیوند سرشار از مهر میان کشورها هستند.
وی با بیان اینکه ابوالقاسم فردوسی بیش از ششصد هزار شعر سروده است، گفت: این شاعر بزرگ نقش بسیار مهمی در نفوذ و ترویج فرهنگ و گسترش جغرافیای ایران فرهنگی ایفا کرده است.
«دکتر عنبرین یاسمین» رییس گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه نومل اسلام آباد به وضیعت زبان و ادبیات فارسی در دانشگاههای پاکستان پرداخت و گفت: زبان فارسی در حال حاضر با مشکلات جدی روبرو است که برای حل آن باید به دنبال راهکارهایی باشیم.
وی انتخاب زبان فارسی به عنوان زبان شعر از سوی علامه اقبال، شاعر ملی پاکستان را مهم خواند و گفت: نفوذ زبان انگلیسی در شبه قاره خسارتهای جبران ناپذیری به زبان فارسی در این منطقه پهناور وارد کرد.
وی همچنین از آغاز سلسله نشستهای آشنایی با شعر و ادب فارسی در خانه فرهنگی جمهوری اسلامی ایران استقبال کرده و گفت: این نشستها میتواند زمینه تقویت بیش از پیش روابط فرهنگی و مردمی ایران و پاکستان را رقم بزند.