دهه کرامت، فرصتی مناسب برای خودسازی و شناخت امام معصوم است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، دهه کرامت نامی است که بر روزهایی از ماه ذی القعده گذارده اند. این دهه از ابتدای ماه که مزین به نام حضرت معصومه (سلاماللهعلیها) دختر امام موسی کاظم (علیهالسلام) و خواهر گرامی امام رضا (علیه السلام) امام هشتم شیعیان است، آغاز میشود و تا روز یازدهم که میلاد با سعادت هشتمین خورشید آسمان امامت و ولایت؛ یعنی آقا علی بن موسی الرضا (علیه السلام) است، ادامه مییابد.
واژه شناسی دهه کرامت
«کرامت» در مهمترین فرهنگهای لغت فارسی بهمعنای «بخشندگی، جوانمردی، دهش، بزرگی ورزیدن و بزرگواری» آمده است؛ چنانکه با همین معنا در شعر شاعران نیز به کار رفته است.
حضرت معصومه (سلاماللهعلیها) نیز در عمر پربرکتش و نیز پساز آن همواره در راه سخاوت و یاری محرومان پیشتاز بود و بزرگواری خود را اثبات کرد.
برایناساس به نظر میآید نخست تعیین ده یا یازده روز برای برگزاری جشنهای میلاد، حکایت از آن دارد که متولیان و برنامهریزان برای بهره مندی از این فرصت و مناسبت در جهت شناساندن شئون مختلف شخصیت امام هشتم (علیهالسلام)، برنامههایی گسترده و متنوع را تدارک دیده اند.
دوم کوشش شده تا با انتخاب عنوان «کرامت»، به آن صبغهای اسلامی شیعی دهند و همه آن را هدیهای پرخیر و برکت و کرامتی از سوی امام معرفی کنند. چنانکه آغاز شدن این دهه با میلاد حضرت فاطمه معصومه (سلاماللهعلیها) که به «کریمۀ اهل بیت» مشهورند، بیشک بر این نامگذاری تأثیر داشته است.
ولادت حضرت معصومه (س) که روز دختر هم نامگذاری شده فرصتی مناسب برای دختران سرزمین ماست تا با بهره گیری از سیره و سیرت امامان معصوم، راه زندگی آینده خود را انتخاب کنند.
عباس نواییان و گزارشی در این زمینه: