روستای چارک از توابع شهرستان دشتی استان بوشهر حدود ۲ قرن است که مرکز فعالیتهای قرآنی و مذهبیست و به همین علت در سال ۱۴۰۰ به عنوان یکی از هفت روستای قرآنی کشور معرفی شد.
بهگزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، فعالیتهای قرآنی در روستای چارک قدمتی دیرینه دارد و از حدود ۲۰۰ سال پیش در قالب مکتبخانههای آموزش قرآن آغاز شده است، به طوری که سواد قرآنی ملاک بسیار مهمی در بین افراد روستا بوده است.
در مکتب خانههای قدیم روستا علاوه بر آموزش قرآن، که خود شیوهای خاص و سنتی داشته است، آموزش حافظ خوانی نیز یکی از مهمترین آموزشهای مکتبخانهها محسوب میشد.
پایهگذاران آموزش قرآن در این روستا از جمله کسانی بودهاند که برای یادگیری علوم دینی و حوزوی سختی راه نجف اشرف را متحمل میشدند و پس از برگشت، تعلیم و تربیت افراد زیادی را برعهده میگرفتند که از جمله آنها میتوان به مرحومان آیتالله سیدموسی ابطحی، حجتالاسلام سیدمهدی حسینی، حجتالاسلام سیداحمد ابطحی، حجتالاسلام سیدعبدالهادی ابطحی، سیدنعمتالله حسینی و سیداحمد حسینی اشاره کرد.
شاگردان و فرزندان این استادان، که غالبشان سادات جلیلالقدر هستند، همین شیوه آموزش را در این روستا و روستاهای اطراف تا بخش ساحلی ادامه دادهاند.
ترویج و گسترش فعالیتهای قرآنی به صورت مستمر در قالب تعداد قاریان، مقامها و افتخارات کسب شده توسط اهالی روستا در حوزه کشوری و بینالمللی، نشستهای قرآنی خانوادگی و قرائت کتاب آسمانی، اجرای محافل قرآنی، فعالیت در حوزه روضهخوانی و مداحی و فعالیتهای موسسه فرهنگی قرآن و عترت و کانونهای فرهنگی هنری مساجد این روستا باعث شد تا این روستا در سال ۱۴۰۰ از طرف معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان یکی از ۷ روستای قرانی کشور معرفی شود.
برنامه محفل شبکه سه سیما روز ۱۳ فروردین ۱۴۰۳ با حضور هزاران نفر از سراسر استان بوشهر در این روستا برگزار و این برنامه به عنوان بزرگترین محفل روستایی کشور شناخته شد.