مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر گفت: بنادر بوشهر در سال گذشته با تخلیه و بارگیری چهار میلیون و ۸۸۶ هزار تن کالای عمومی، رشد ۱۱ درصدی در مقایسه با سال ۱۴۰۱ داشتهاند.
بهگزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، محمد شکیبینسب در نشست با شرکتهای کارگزار ترابری دریایی بیان کرد: بندر بوشهر در سال ۱۴۰۲ با تخلیه و بارگیری چهار میلیون و ۸۸۶ هزار تن کالای عمومی شاهد رشد ۱۱ درصدی در مقایسه با سال ۱۴۰۱ بوده که در این راستا از فعالیت شرکتهای کارگزار ترابری دریایی بهواسطه داشتن نقش موثر در این عرصه قدردانی میشود.
وی با بیان اینکه صدور مجوز شرکتهای کارگزار ترابری دریایی در این استان با تدوین آیین نامه جدید کسب و کارهای تخصصی حوزه بنادر و دریانوردی تسهیل شده است، افزود: در حوزه شرکتهای کارگزار ترابری دریایی بنادر استان بوشهر اکنون ۱۳ مجوز فعالیت در آن حوزه صادر میشود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر اظهار کرد: در رعایت مسائل مختلف ایمنی، بهداشت، محیط زیست، نرم تخلیه و بارگیری، بهره وری اسکله، کیفیت انجام کار، دقت در کار تخلیه و بارگیری نقش شرکتهای کارگزار ترابری دریایی بیبدیل است.
وی گفت: در زمان حاضر از لحاظ وزنی بیشاز ۹۰ درصد تجارت بین المللی کشور و بالای ۷۵ درصد به لحاظ ارزشی از طریق حمل و نقل دریایی انجام میشود که این حجم فعالیت نشان از نقش کلیدی شرکتهای کارگزار ترابری دریایی در حوزه حمل و نقل دریایی است.
شکیبینسب اضافه کرد: در بحث بهره وری اسکهها با توجه به محدودیت زیرساختها در بنادر، باید به شیوههای تخلیه و بارگیری توجه شود.
وی یادآور شد: بندر بوشهر در پنج سال متوالی رتبه برتر ایمنی را کسب کرده که این حاصل تلاش در حوزههای مختلف از جمله توجه خاص شرکتها به رعایت مسایل ایمنی است و در این زمینه میطلبد در رعایت شاخصهای ارزیابی بنادر اهتمام و تلاش جدی صورت گیرد.
رئیس امور کارگزاران دریایی و بندری سازمان بنادر و دریانوردی نیز گفت: آیین نامه جدید کسب و کارهای تخصصی حوزه بنادر و دریانوردی براساس نظرات دریافتی از کارگزاران و فعالان این حوزه و با هدف پاسخگویی شایسته به نیازهای جامعه هدف تدوین شده است.
حسین مهرابی افزود: با ابلاغ قانون تسهیل محیط کسب و کار، مجوزهای کلیه سازمانهای دولتی برای پیدا کردن قابلیت اجرایی باید در مراجع مختلف به تصویب برسد.
وی ادامه داد: بر همین اساس آیین نامه جدید کسب و کارهای تخصصی حوزه بنادر و دریانوردی اسفندماه سال گذشته در هیات مقررات زدایی مصوب شده و در حال بارگذاری در درگاه ملی است.
رئیس امور کارگزاران دریایی و بندری سازمان بنادر و دریانوردی افزود: نخستین تغییر شکل گرفته در آیین نامه جدید کسب و کارهای تخصصی حوزه بنادر و دریانوردی تسهیل در فرایند اخذ مجوز برای شرکتهای حوزه سازمان بنادر و دریانوردی است.
وی اظهار کرد: در بندر بوشهر یک سری مجوزها مانند خدمات فنی و پشتیبانی کانتینر، بارشماری، تدارکات کشتی و غواصی تک عددی است که باید برای توسعه آن اهتمام لازم صورت گیرد.
مهرابی بیان کرد: با این وجود در حوزه سوخت رسانی بندر بوشهر شمار مجوزها در مقایسه با سایر بنادر کشور مطلوب و پررنگ است که این مهم باید در سایر حوزهها نیز شکل بگیرد.