معاون غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت:انواع مختلفی ازشیرخشکها درداروخانه های سیستان وبلوچستان وجود دارد که با توجه به نظارتهای دقیق، ازلحاظ کیفیت وتکنولوژی ساخت بهترین کیفیت جهانی را دارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، دکتر مصطفی صالحی زاده گفت: شیرخشک های غیر رژیمی دارو یا فرآورده دارویی نبوده و از آن جا که فرمول تمامی شیر خشکهای رگولار یکسان است و تفاوت فقط در نام تجاری محصول است میتوان از هر یک از شیرخشک های برندهای دیگر استفاده کرد.
وی با اشاره به اینکه بر اساس سهمیه استانی، شیر خشک تعیین شده توسط سازمان غذا و دارو پیگیری و وصول آن از سازمان متبوع و شرکتهای پخش انجام میشود، افزود: در خصوص کمبود مقطعی برخی از نامهای تجاری فرآورده تلاش همواره بر تأمین این فرآورده بوده، اما این کمبودهای مقطعی گاهاً به دلیل تأمین نشدن توسط تأمین کننده اتفاق میافتد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: باهدف ساماندهی توزیع و جلوگیری از قاچاق شیرخشک اطفال، طرح ساماندهی و اصلاح ارزی از مهرماه سال گذشته در کشور آغاز شده است ودر این طرح با لزوم ثبت مشخصات شیرخوار در سامانه Ttac یا بیمه سلامت شاهد کاهش چشم گیر آمار قاچاق این فرآورده در شش ماهه اخیر بوده ایم.
وی عنوان کرد: برای جلوگیری از سوء استفاده از کد ملی شیرخواران توسط افراد سودجو نیز ، داروخانهها ملزم به رویت مدارک احراز هویت کودک یا والد وی هستند که با این طرح آمار سوء استفاده از کدملی نسبت به ابتدای زمان اجرای طرح بطور چشم گیری کاهش داشته است.
دکتر صالحی افزود: به تمام شیر خشکهای اطفال ارز دولتی تعلق میگیرد وهرگونه قاچاق یا احتکار آن مشمول قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز است.
وی تاکید کرد: دو نوع شیر خشک رگولار و رژیمی وجود دارد که در شیرهای خشک رگولار، تمامی مواد موجود در شیر به عنوان یک ترکیب کامل در آن موجود است و برای نوزادان سالمی که از شیر مادر محروم هستند استفاده میشود، اما شیرخشک های رژیمی بر اساس نیاز گروهی از نوزادان ویژگیها و ترکیبات آنها دچار تغییر شده تا مناسب شرایط خاص نوزاد شود.