حدود ۶۰۰ تن ساقه سفید ریواس از رویشگاههای طبیعی نیشابور، قطب تولید این محصول در کشور برداشت شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی نیشابور گفت: شهرستان نیشابور به دلیل دارا بودن رویشگاه های طبیعی ریواس یکی از قطب های تولید ریواس در کشور است و گیاه ریواس دامنه های رشته کوه بینالود از نظر کیفیت نیز منحصر به فرد است.
علی مبارکی افزود: برداشت ریواس از اواخر اسفند در نیشابور آغاز شد و تا اواسط خرداد ماه ادامه دارد و پیش بینی میشود حدود ۶۰۰ تن محصول ریواس برداشت شود.
وی ادامه داد: رویشگاه های طبیعی ریواس در مناطقی همچون میرآباد، عیش آباد، برفریز، بوژان و سوقند واقع شده است و بهره برداران در حدود ۲۳۰ هکتار از این دامنه ها، عملیات زراعی ریواس انجام می دهند و در زمان مناسب آن را برداشت می کنند.
مبارکی با بیان اینکه میزان اشتغال در فرایند برداشت و فرآوری ریواس حدود ۵۰۰ نفر است، عنوان کرد: در فصل برداشت ریواس حدود ۳۵۰ نفر بهره بردار مشغول به کار هستند، همچنین حدود ۱۵۰ نفر نیز در کارگاه های تولید شربت اشتغال دارند.
وی ابراز کرد: حدود ۷۰ درصد ریواس به صورت تازه در نیشابور مصرف و یا به شهرهای دیگر صادر می شود و فقط ۳۰ درصد آن به صورت شربت فرآوری می شود.
مبارکی گفت: ریواس به دلیل اینکه در رویشگاه های طبیعی رشد می کند، محصولی سالم، ارگانیک و منحصر به فرد است اما مطالعات روی این محصول کمتر انجام شده، از این رو در زمینه فرآوری آن اقدامات خاصی انجام نشده و تنها صنعتی که در این زمینه فعال است، صنعت تبدیل ریواس به شربت است اما در زمینه سایر فرآورده ها اقدامی انجام نشده است.