مسئول پروژه راه اندازی مرکز هوشمند رصد اطلاعات جمعیت هلال احمر گفت: بهره گیری از ظرفیتهای موجود در مرکز رصد و پایش هوشمند جمعیت هلال احمر در قالب یک داشبورد مدیریتی جامع سبب میشود تمامی اطلاعات و عملکردهای هلال احمر رصد و پایش شده و بهترین تصمیمات برای اقدام موثر ابلاغ شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مرتضی مرادی پور گفت: جمعیت هلال احمر بزرگترین سازمان مردم نهادی است که در سطح بین المللی هم فعالیت میکند و پایه و اساس فعالیت جمعیت هلال احمر، فعالیت داوطلبی است.
این مقام مسئول با بیان اینکه در حال حاضر بیش از سه میلیون داوطلب عضو جمعیت هلال احمر در سراسر کشور داریم، افزود: معتقد هستیم که هر خانواده ایرانی یک امدادگر میتواند باشد، چراکه در حوادث و سوانح بارها شاهد حضور و همکاری مردم با هلال احمر بودیم.
مسئول پروژه رصدخانه با اشاره به اینکه مهارت کمکهای اولیه و خودامدادی یکی از مهارتهایی است که امروز در دنیا به یادگیری آنها تاکید میشود، گفت: در زندگی هر فرد ممکن است اتفاقی در حوادث مختلف برای خود و خانواده اش پیش بیاید که دانستن اصول و نکات ایمنی میتواند به عنوان یکی از مهارتهای زندگی به وی کمک کند.
مرادی پور با اشاره به طرح خادم یا همان خانواده آماده در برابر مخاطرات، گفت: در این طرح جمعیت هلال احمر به عنوان بزرگترین سازمان مردم نهاد کشور مسئول آموزش همگانی به ویژه در حوزه شناخت و آمادگی در برابر مخاطرات و کمکهای اولیه است.
این مقام مسئول افزود: جمعیت هلال احمر مراکز اطلاعات و رصد اطلاعاتی در حوزههای مختلف ازجمله سازمان جوانان، سازمان داوطلبان، معاونت درمان و امداد و نجات داشت که زیرنظرمراکز عملیات اضطراری (EOC) فعالیت میکردند و از این به بعد با راه اندازی «مرکز هوشمند رصد اطلاعات و داده خواهی جمعیت هلال احمر - رصدخانه» به صورت ۲۴ ساعته حوادث و مخاطرات مختلف رصد میشود.
مسئول پروژه رصدخانه گفت: راهاندازی مرکز هوشمند رصد اطلاعات و دادهکاوی، براساس تجربه موفق هلال احمر در راه اندازی مراکز عملیات اضطراری (EOC) انجام شده است که مرکزی جامع، مجهز و بهروز است.
مرادی پور افزود: این رصدخانه موظف است در صورتی که شرایط اضطراری به وجود بیاید، اطلاع رسانی کنند تا آمادگیهای لازم مهیا شود و در زمان بروز حوادث و سوانح مدیریت اطلاعات انجام شود و با توجه به این شرایط مدیران درست تصمیم بگیرند و برای عموم مردم به درستی اطلاع رسانی شود.
این مقام مسئول با بیان اینکه جمعیت هلال احمر با راه اندازی این رصدخانه شرایط اضطراری و عادی را مدیریت خواهد کرد، گفت: در واقع، از این به بعد اطلاعات مربوط به فعالیت داوطلبانه و بشردوستانه سازمان جوانان و سازمان داوطلبان، مراکز درمانی بهداشتی خارج از کشور و حتی ساختارهای اداری در یک مرکز مدیریت میشود.
مسئول پروژه رصدخانه افزود: بهره گیری از ظرفیتها و قابلیتهای موجود در مرکز رصد و پایش هوشمند جمعیت هلال احمر که در قالب یک داشبورد مدیریتی جامع و یکپارچه در اختیار مدیران و کارشناسان عملیاتی در شرایط عادی و اضطراری است، سبب میشود تمامی اطلاعات عملکردی تیمهای داوطلبی، بشردوستانه و امدادی و گروههای پشتیبان هلال احمر در سطوح مختلف کشوری، استانی و محلی، توسط مدیران تصمیمگیر در ستاد مرکزی، رصد و پایش شده و بهترین و بهینهترین تصمیمات برای اقدام موثر، ابلاغ شود.
مرادی پور گفت: باید براساس برنامههایی که در سند راهبردی تدوین شده، بتوانیم فعالیتهای همه حوزهها را به صورت مداوم در سراسر کشور بررسی کنیم و با برنامه این سند پیش برویم تا در زمان بروز حوادث و سوانح بهترین عملکرد را داشته باشیم.