دامپزشکی اصفهان درخصوص شیوع بیماری تب کریمه کنگو هشدار داد.
وی ادامه داد: تب کریمه کنگو در دام هیچ علائمی ندارد و بیماری دامی محسوب نمیشود، اما در صورت انتقال به انسان خطرساز است و جزء بیماریهای خطرناک مشترک انسان و دام محسوب میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان افزود: در واقع دام مخزن این بیماری است و در صورت گزش از طریق کنه آلوده، ویروس این بیماری به مدت ۷ تا ۱۰ روز در بدن دام بدون بروز هیچ علامتی باقی میماند و پس از این مدت به واسطه سیستم ایمنی بدن دام از بین میرود.
سید رضا موسوی با تاکید بر اینکه دام در طول این مدت، هیچ علامتی از بیماری در دام دیده نمیشود، گفت: درصورتیکه دام آلوده در این مدت، از طریق کنه دیگری گزیده شود، ویروس به کنه منتقل و چرخه انتقال ادامه داده میشود، همچنین اگر دام آلوده در این مدت، به صورت غیرمجاز کشتار شود، ترشحات و خونابه این دام از طریق زخم پوستی یا ملتحمه چشم وارد بدن انسان میشود، همچنین ممکن است کنه آلوده به این ویروس انسان را بگزد و بیماری از این طریق منتقل شود.
وی در خصوص علائم این بیماری در استان، گفت: اسهال، استفراغ و در مراحل بعد اسهال و استفراغ خونی و خونریزیهای زیر پوستی از علائم این بیماری است که در مرحله بعد به صورت خونریزیهای گسترده بروز میکند و در صورت درمان نشدن مرگ را به همراه دارد.
سیدرضا موسوی، بهترین روش برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری از طریق گوشت را پیش سردسازی لاشه بیان کرد و گفت: بهترین روش برای پیشگیری که در تمام دنیا استفاده میشود، پیش سرد کردن لاشه است، یعنی لاشه دام در سالنی با برودت ۰ تا ۴ درجه و حدودا ۸۰ تا ۹۰ درصد رطوبت، به مدت ۲۴ ساعت نگهداری شود.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان، برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری به مردم توصیه کرد: شهروندان برای اطمینان از سالم بودن گوشت تازه خریداری شده، آن را بمدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد یخچال نگهداری و سپس آنرا مصرف کنند.
به گفته وی، بیماری ویروسی تب کریمه کنگو دارای مشخصه ظاهری در گوشت و دام نیست و تنها راه اطمینان از مصرف گوشت، استفاده از لاشه بعد از ۲۴ ساعت نگهداری در یخچال است.
سیدرضا موسوی، همچنین از شهروندان خواست تا فرآوردههای خام دامی مورد نیاز خود را از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در مراکز، مراتب را با سامانه پاسخگویی سراسری دامپزشکی به شماره ۱۵۱۲ در میان گذارند.