همزمان با رویداد ملی عطر و رایحه ایرانی در کاشان تمبر یادبود این رویداد و کتاب جامع گل محمدی ایران نوشته علیرضا فرجی و علی اصغر شیره پز رونمایی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با بیان اینکه گل محمدی تنها یک محصول نیست بلکه ریشه در فرهنگ و تاریخ این کشور دارد گفت: ۲۰ اردیبهشت ماه در تقویم کشور به نام گل محمدی نامگذاری شد و این گل، نماد گل ملی کشور است و پرداختن به آن تقویت فرهنگ کشور را به دنبال دارد.
سیدمحمد هاشمی افزود: باید رخداد فرهنگی و اقتصادی در حوزه گل محمدی تقویت شود.
رییس کارگروه ساماندهی مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در این مراسم گفت: دانشگاه و شرکت های دانش بنیان باید با کار علمی ظرفیت های بالقوه گلاب را شناسایی و به محصول تبدیل کنند.
سیدمجید امامی افزود: محصولات راهبردی، باغی و مولد در ایران نماد جدی تحقق دانش بنیان در توسعه است و وقتی اتفاق خوبی در خصوص محصول گل محمدی و گلاب انجام شود و مردم قادر به تولید عطر به روش سنتی باشند، از قاچاق عطر جلوگیری می شود.
وی افزود: سنت های چند هزار ساله مردم میراث ناملموس بشری است که باید حفظ شود و دانشگاه پل بین دیروز و آینده است.
مشاور وزیر و مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی هم در این مراسم گفت: ایران رتبه نخست تولید گل محمدی در جهان را دارد و به همت افرادی ازجمله زنده یاد «راهب» شاهدیم ایران صادرکننده نخست گلاب در جهان است.
حسین زینلی با تاکید بر دست یابی به بازار جهانی این محصول ادامه داد: گردش مالی ۲ میلیارد دلاری در حوزه گل محمدی وجود دارد اما سه کشور اصلی تولیدکننده گل محمدی بازاری که در اختیار دارند ۵۰۰ میلیون دلار است و بقیه در اختیار کشورهای پیشرفته است که گل محمدی را به انواع فرآورده ها تبدیل می کنند.
سرپرست فرمانداری ویژه کاشان هم در این مراسم گفت: با انجام اقدامات و نهایی شدن ثبت روز ۲۰ اردیبهشت به عنوان روز گل محمدی و گلاب در ضمیمه تقویم ملی کشور، کاشان میزبان رویداد ملی عطر و رایحه ایرانی است.
حمیدرضا محمدی فشارکی، توسعه اقتصادی دانشبنیان و پاسداشت آیینها و سنتهای فرهنگی را از مهمترین اهداف رویداد ملی عطر و رایحه اعلام کرد و افزود: این محصول اصیل ایرانی همزمان با نخستین سال ثبت روز گل محمدی و گلاب در تقویم رسمی کشور برگزار شد.
آب و هوای مناسب، برداشت نو برانهها و غنچه کردن گلهای محمدی، رویش آلالهها در کنار اماکن تاریخی از جاذبههای گردشگری قمصر درفصل بهار است.
مراسم گلاب گیری قمصر از نیمه اردیبهشت شروع میشود و تا پایان خرداد ادامه دارد.
هرساله در اردیبهشت ماه جشنوارهها و مراسم سنتی ویژهای در مناطق کاشان برگزار میشود که از معروفترین آنها، مراسم گلاب گیری است و علاوه بر کاشان، در بخشها و روستاهای اطراف آن هم اجرا میشود.